Дядо Коледа при нас пристига и на малкото АВГУСТинче намига!

• 8 538
  • 273
  •   1
Отговори
# 135
  • Някъде там...
ellenka точно това слим програмата е гледах при козметичката ми и ми каза , че били доволни от нея и  от 2 дена се чуда дали да ида да си взема, ама вече наистина утре отивам. При нея бяха 6.60 лв. Ти колко кг отслабна за 15 дни?

А и ние сме от ревящите вечер, само днес го изморих много и заспа в 20.30 Grinning Иначе предишните дни се побъркахме-рев до засиняване и нищо не помагаше. Много е неспокоен, през нощта се буди често , мрънка ...направо вече от най-малкия шум скачам Crazy И като го взема при мене да спинка и се успокоява. Незнам страх ли го е newsm78. Момичета знаете ли нещо за успокоение при бебета?

Айде лека Heart Eyes

# 136
  • София
  Честит имен ден на всички със името Стефан от женски и мъжки пол Simple Smile
  Направо като чета за зъбките и почвам страшно да се паникъосвам и аз...
  За прегледите забравих да споделя че миналата събота бяхме и ни биха последната ваксина Инфанрикс. Нямаше никакъв проблем. Пораснали сме с около 600 грама и 2 и 4 см. В момента сме все още финни обаче  Simple Smile Ваня е 5,500 кг и 62 см, а Ники е 5,200 кг и 64 см. Аз съм доволна Simple Smile
   Лекарката предложи да започна захранване, но смятам да изчакам до шестия месец. Един въпрос към захранилите вече мами обаче. Тя сподели да започна с плодови пюренца за да се научели да ядат с лъжица. И след това да продължа със зеленчукови като плодови почти мога да спра да давам.. Те били само за свикване с лъжичката. Не че мисля изобщо  да почвам с плодови именно, но се чудех има ли някаква логика в това? Да се почне с плодови просто и единствено за да свикнат с лъжичката.. Вашите бебчета за колко време свикнаха с нея?

# 137
Здравейте момичета. Не искам да бъда нетактична и да предизвиквам нечий гнев, а още по -малко да всявам раздори, за това влизам като гост. Мисля, че като не е ясно коя съм ще е по-добре. Попаднах случайно, преглеждайки темите, на едно изявление на Kabiv. Пускам ви го за да сте запознати с отношението към нас - августовските майки, защото и аз съм една от вас. Стана ми доста неприятно от начина по който са квалифицирани повечето от нас - тези, които сме се отдали на децата си и временно не работим. Ето и самия постинг.
Cazo, честита месечинка на Дари! Сега започва забавната част, да знаеш. Днес хванах моя дребен да рита с крачето съвсем съзнателно една плюшена рибка, която сме му я вързали да виси от китайската роза. Рита с крачето рибката, гледа как се клати клончето и се залива от смях. Смях се и аз с глас като го гледах. Grinning
Иленка, ми то "скучаещите майки" са най-таргетираната група щото не изпускат нищо от ТВ програмата... вече и от форумите и харчат готови пари (ако има такива). Те са най-лесния потребител - жадни са за информация, за клюки ако щеш; най-лесно е да им създадеш потребност от нещо, от което нямат нужда; споделят новината за новия продукт най-бързо и сред най-много себеподобни....съвършените зомбита, както ги е описал и вашия клиент. За тях са измислени сапунените сериали - ТВ новелите, в които се ОБлъчвали най-много реклами за перилни препати, а в последствие за какво ли не. Добре, че вече не се вписваме в тази категория Laughing hahaha лелеее, тва ако го прочете някоя августовска мама ще ме разпънат на кръст Embarassed
Отивам да спя, че съвсем каталясах

# 138
честито рождество христово!!! честити именни и мини-рожденни дни! да сте живи и здрави и да посрещнете новата година с безброй усмивки!

Последна редакция: ср, 27 дек 2006, 22:44 от winkeydee

# 139
Честит имен ден на всички,които носят името Стефан........ и всички производни!!! newsm51 smile3525 newsm51
Айла с лъжичката не можем да свикнем още,може би защото винаги всякакви капки ,лекарства съм ги давала с лъжичка.А и заради коликите,които пак ни почнаха спрях да мудавам пюре.И си мисля дали мога да започна със зеленчуково?Какво ще кажете мами?За зъбките,ах тези зъбки.....сега давам и хамомила и мажа с дентинокс,а от утре и с Пансорал-по препоръка на нащта приятелка Gybka111.
ellenka мерси за инфото за чайчето.А от аптека ли си го купуваш?Смятам да си взема,че да поотслабна малко.Че то като не работим ,а седим само пред телевизора и взираме поглед в рекламите....,а децата ни сами се гледат.Е ,не мисля ,че съм по-глупава или съм зомбясала като съм предпочела да си изгледам детето.А не да пропусна първата му усмивка,дума,преобръщане,и т.н.Ще работя мноооого след това,а сега като имам възможност предпочитам да се отдам на това да гледам детето си.Защото сега най-вече имат нужда от нас,за да растат силни,самоуверени личности.Разбира се нищо лично,всеки има право на избор и мнение/не толкова грубо обаче/,особено ако ти се налага,в такъв случай и аз бих тръгнала на работа.И със сигурност щях да завиждам на мамите,които имат възможност да си седят при децата.А за "скучаещите майки"- мисля че всяка от нас едва ли скучае с тези сладки малки дивачета,които ни побъркват денонощно.Еххх,каква скука само.Наистина не се заяждам,просто и аз изказвам своята позиция.Колкото и трудно да е /или скучно някому/ мисля,че е СТРАХОТНО ДА СИ МАЙКА!!!
И Кабив поздравявам те все пак,че работиш,защото сигурна съм не е лесно да се съчетават и работата и майчинството.Но много по-прекрасно е да си с детенце постоянно
.
Поздрави от нас с Марти и весело посрещане на Нова година!!! Heart Eyes Close-mas:  madnoel People Santa santa2Нека пишем весели неща и се черпим със сладки и питиета ,дори и виртуално.Да ни е забавно и Новогодишно настроението!!!  bigdance2 cheers Wine Glass Drunk Nature Snowman Nature Snowman Close-mas: santa2 sohappy Kissing Heart

Последна редакция: ср, 27 дек 2006, 23:44 от Наденце

# 140
Аз като една омиротворителка да се ключа  Mr. Green
Гостенче, ти нали си знаеш, че ние неработещите сме също много яки майки...ама мноооого яки даже, затова няма за какво да се юркаме  на това кой к'во е казал...Пък то просто няма и кой да убеждаваме в това, защото ние всички си знаем, че сме перфектни и външно и вътрешно  Heart Eyes А и да не забравяме, че въпросната труженичка е излязла от нашата категория  hahaha и нищо друго не и остава освен да завижда, че вече не е в нея, защото има на представа колко е гот да си по цял ден с ангелчето си Wink

Според мен не трябва да се обръща толкова внимание на подобен тип изказвания...все пак са толкова прекрасни празници в момента, защо да си хабим енергията и да се натоварваме излишно - отрицателно, като покрай тия прекрасни празници, може да се заредим с толкова много положителна енергия, че чак да ни стигне до догодина  Heart Eyes

# 141
  • Някъде там...
Подкрепам изцяло поста на Валката Peace
Друго си е да те събуди едно гукащо бебенце с усмивка на уста, а не часовника за поредния сив работен ден, и в който притеснението за малкото човече е повече ,отколкото да се задълбочиш в работата.  Никога няма да си оставя детето пък някой друг да ми го гледа по цели дни и то на няколко месеца, едно такова беззащитно, несигурно, искащо топлината на мама, тази топлина, която го е носила 9 месеца.

И само да добавя, че след години само може да съжалява , че не е била до слънчицето си! Тези години не се връщат! Има време за всичко...
Абе да прави квото си иска, хич не ме ***  жалкото е , че тва се отразява на детето не на нея! Кариерата е по-важна явно..

Последна редакция: ср, 27 дек 2006, 23:46 от MimSss

# 142
Здравейте и от нас.
 Ох,аз така съм си мечтала през последните 1-2 години да си остана вкъщи и да си гледам бебе,да си чистя и да си готвя.........Така че сега  съм едно щастливо "зомби".............
Хич и не ми се връща на работа за сега,защото много често се пътува и ще съм далече от моята сладка бебека.....
 Еленка-а чая става ли за кърмачки?

# 143
Гостенче, приветствам изказването на val_stef, и искам да допълня, че все пак сме хора различни и всеки си има собствено мерило за "геройствата", които извършва. А някой път това, че смята себе си за герой, а различните за нищожни е признак на сериозен комплекс. Така че, този човек повече от всички има нужда от помощ и разбиране. Не се обиждайте на Kabiv, тя вероятно още търси себе си и не е искала да обиди някой. Махнете благородно с ръка и се усмихнете Wink Всички са наясно, че дребосъците повече от всичко на света имат нужда от отдадени, спокойни и любящи мами, а това може и да изглежда страшничко  Crazy
Прегръщам ви топло на заспиване  Hug

# 144
Здравейте пак от мен/неработеща и скучаеща майка/.Да питам нещо: а за кафето Вита голд някакви озиви да имате?Че предпочитам кафе пред чайче,ама като няма друго и чай ще пия,щом е за идеята.И нека който пие от това да докладва.Да си водим статистика един вид,докато скучаем..... Mr. GreenЛеле то станало сто часа/ама нали не работя/,ади да си лягам,че утре/или днес вече де/мъжът ми е рожденник и ще ходя в 9 на фризьор.
Лека нощ мили майки и сладки бебета!

# 145
Айла,аз като захранила - да се включа Laughing.При нас проблеми с лъжи4ката няма- дори предпо4ита нея , а шишето и бибите са ни проблем Rolling Eyes.Дари хапва с лекота и охота с лъжичка. А що се отнася до  метода на свикване newsm78-ами - съгласна съм 4е трябва да свикват с лъжи4ка и съм против това храни, разли4ни от мляко да се дават с шише Naughty-  можве би е по-лесно на майките, но наистина няма как да се приу4и иан4е детето и то изведнъж да открие тайната на това как се яде с лъжица.Тренировка му е майката Wink.Ти доста си 4ела за захранването и знаеш принципите и логиките при избор на първа храна. Аз ли4но захраних ДАри с плодово пюре.ТО е сладко и съответно по-близко до май4ината кърма.От вси4кото това си вадя изводите, 4е педито ти препоръ4ва плодовите пюрета за на4ало, за да не е двоен шок за децата- в смисъл- да не трябва едновременно да открива ( и се мръщи)  и на лъжи4ката и на новия  несладникав вкус на храната.Ами - това е от мен!  Simple Smile

# 146
Привет, мами!

Валка202uu

И още нещо: аз също смятам, че понякога ежедневието ми е много еднообразно и ми се иска отново да съм сред колегите ми, но наистина това което се случва с бебчетата ни е уникално и никога повече няма да се повтори, а работата...тя няма да избяга. Mr. Green  (разбира се, въобще не коментирам започването на работа по необходимост, но не можеш да твърдиш колко ти е хубаво да си виждаш бебчето от 18 до 20 ч.  33uu )

# 147
  • софия
Добро утро мили мои(зомбаци  Mr. Green)!
Много мислех дали да пиша,защото още вчера прочетох поста на Гостенчето,но после реших,че някой хора само това и чакат да видят,как отново ние тъпеещите и скучеещите,ще се втурнем да разсикваме и да анализираме техните изказвания,които недай боже  ooooh! да ги види "някоя августовска мама",ще сме разпъвали на кръсът по между сериалите и новелите,ако ни остане време  Wink...
Бих искала само да кажа,че разбирам Кабив,ако е тръгнала на работа,защото с мъжа и са зле с парите и нямат готови за харчене,а не защото кариерата и е по-важна от малкия Ники....
ОХ,мъжа ми иска да седне на комп. и понеже аз не работя и нямам право на глас -ставам...после пак  Mr. Green

# 148
Здравейте,

за съжаление и аз съм от работещите майки #Cussing out.Работя в частна фирма и нали разбирате, че за да си запазя работното място трябваше да се върна рано,рано на работа.Само със заплата на таткото просто щеше да е мисията невъзможна-имаме голям заем и неговата заплата отива само за покриване на сметки и вноски.Та така, искрено ви завиждам, че сте при бебчетата си по цял ден.И аз си мечтаех за момента, когато ще си имам бебче и ще си го гледам, но в живота не всичко става така както искаме...
Сега използвам всяка свободна минута да съм с нея,а съботите и неделите са нашето царство. Laughing
Така че не смятам, че едните или другите са по-добри майки, всеки е прав за себе си и съм сигурна, че всяка майка прави най-доброто за своето бебе.Излишно е да се нападаме заради това...
Относно захранването - аз съм давала само плодови пюрета до сега с лъжичка.Още на втория , третия път бебка схвана как става с лъжичка и сега се храни съвсем спокойно, но то си е до бебе.Ние и проблем с бибероните нямаме, а млякото го давам с един, а водата с друг.
Това е за сега от мен.
Весели празници на всички и Честита Коледа!

# 149
Хайде и още една зомбачка се присъединява към вас. Съгласна съм с всяка дума от предходните постинги, но не смятам да обръщам внимание на работещата, тъй като ми е безразлична. За мен е лицемерна при положение, че в нашата тема твърди, "ох, ама от утре съм на работа"със сърцераздирателен тон, а в другата да ни плюе. Ама толкова може момичето - кво да я упреквам. Ай отивам да си слагам пеньоара, ролките на косицата и да гледам сапунките.

Общи условия

Активация на акаунт