"Обичам" Топлофикация - тема 7

• 38 629
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Освен обжалване, може да настъпят промени от неотчетени апартаменти, който по- късно да заявят допълнителна дата.

# 646
Но защо не намирам никакъв документ в профила си (регистрирана съм), нито са дали нещо на хартия след отчитането, както правеха преди?!

# 647
Защото е рано. Щом днес са ви отчели поне след две седмици вижте в профила си. Трябва някакво време да ги нанесат

Сметката ми за април е само топла вода. При вас така ли е? Не помня кога ни спряха парното

# 648
И при нас е така, само вода. На 31.03. ни спряха парното на нас.

# 649
Понеже следя, парното в София е спряно на 31.03

# 650
Здравейте,
Може ли да ми кажете какви пари излиза подмяната на топломер ?
Термокомплект ми искат 500 лева за топломер с 2 години гаранция и живот на батерията 10 години ? Някой скоро подменял ли е ? Какво бихте ме посъветвали , благодаря?

# 651
Аз подмених моя топломер поради свършила батерия миналата година. Бруната ни е топлинен счетоводител и платих даже малко повече - близо 600 лв., но топломерът май беше 530-580 лв. Защо не ползвате вашия топлинен счетоводител, ако предлагат такава услуга? Сега си спомних, че при мен в цената имаше допълнителна такса, защото преди сме били на друг топл.счетоводител и имаше нещо свързано с приспособяване на новия топломер към съществуващата инсталация.

# 652
Techem са качили индивидуалните справки за отоплителния сезон. Имам немалко пари за доплащане и честно казано съм малко учудена.

# 653
  • София
Аз пък съм мноооого учудена и съм ужасена. Винаги са имали да ми връщат, а сега трицифрена сума +

# 654
Аз подмених моя топломер поради свършила батерия миналата година. Бруната ни е топлинен счетоводител и платих даже малко повече - близо 600 лв., но топломерът май беше 530-580 лв. Защо не ползвате вашия топлинен счетоводител, ако предлагат такава услуга? Сега си спомних, че при мен в цената имаше допълнителна такса, защото преди сме били на друг топл.счетоводител и имаше нещо свързано с приспособяване на новия топломер към съществуващата инсталация.
Моят топлинен счетоводител са тези , които бях споменал и мислех ,че цената от 500 лева е висока , но явно това са им цените ! Бях говорил с познати , които ми казаха ,че няколко топломера били сменяли за 200 лева и реших да попитам и във форума , който се е сблъсквал . Явно цената е такава и няма да мога да мина по-тънка , благодаря . Честно казано не ми се дават тези пари , но когато нямаш избор,това е положението

# 655
Добре, че казахте. И на Нелбо са излезли. И аз съм стресната.

# 656
Аз пък съм мноооого учудена и съм ужасена. Винаги са имали да ми връщат, а сега трицифрена сума +
Миналата година имах да доплащам 40 лв. Тази година - 300 без ДДС. Едни и същи хора живеем в апартамента, не обичаме много топло, а зимата не мисля, че беше чак толкова по-студена или по-дълга от миналата година. За всички месеци без периода ноември-февруари съм "надплащала", обаче за тези 4 месеца сега излиза доплащане по 80-90 лв./месец и като се тегли чертата - 300 лв. за доплащане.

# 657
160 лв. за 3 топломера към "Сименс и Елвеко" платихме преди 2 месеца.

Качили са ни изравнителните още на 12 юни, но чак сега видях.
Притеснявах се как ще ни запишат едния топломер, който даваше грешка, но явно наистина се водят по минали години. Този радиатор никога не е пускан, винаги е 0, сега също са го писали 0.

Топла вода 399.20 лв. (28 кубика)
Отопление 190.48 лв.

Връщат ни 125 лв.
Двама сме, в апартамент 60 м2, много топъл.

# 658
  • София
За дистанционни топломери платихме по около 50 лв на уред.
За дистанционни водомери по около 130 лв на уред за топлата вода.
Към Нелбо сме, имаше и отстъпка за колективна поръчка/120 апартамента/.
Сега видях в сайта, че за апартаментни топломери искат към 400 - лв. Но пък е само 1 уред.
Сметките ни са ежемесечни, реални. Нито доплащаме, нито ни връщат.

# 659
За дистанционни топломери платихме по около 50 лв на уред.
За дистанционни водомери по около 130 лв на уред за топлата вода.
Към Нелбо сме, имаше и отстъпка за колективна поръчка/120 апартамента/.
Сега видях в сайта, че за апартаментни топломери искат към 400 - лв. Но пък е само 1 уред.
Сметките ни са ежемесечни, реални. Нито доплащаме, нито ни връщат.

Това не са топломери, а разпределители.
Човекът пита за топломер, което е нещо много различно и много по-скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт