"Обичам" Топлофикация - тема 7

• 38 625
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Ето сравнително нова информация по въпроса:
https://businessnovinite.bg/bg-biznes/kolko-struva-domakinstvo-d … n-otchet.html?p=2

И нашата изравнителна сметка е готова. Не съм доволна. Зимата сякаш не беше много студена, парното късно го пуснаха и рано го спряха, цената не помня да са я увеличавали, а имаме да доплащаме. Което ми е възстранно, последните няколко години обикновено все ни връщаха и то не малки суми.
Кога ще започнат да начисляват лихви върху изравнителните?

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 09:51 от птица

# 661
  • София
Предполагам, че след като начислят окончателните изравнителни сметки. Все пак до 31.08.2024 г. е срока за възражение от някой в блока. Всеки недоволен може да се възползва.

# 662
  • София
.....
Притеснявах се как ще ни запишат едния топломер, който даваше грешка, но явно наистина се водят по минали години. Този радиатор никога не е пускан, винаги е 0, сега също са го писали 0.

......
Браво!
Много се радвам, че и вас не са ви карали да доплащате, точно както и при нас се случи преди година и ви казах, да не се притеснявате.

Има светлина в тунела- Топлификация можели да са и коректни Smirk

п.с. - на мен имат да ми връщат 58лв от топла вода....
а за отопление излиза да им давам около 50лв, въпреки ,че по показания на единствения използван топломер са по -малако единици от миналия сезон.
Аз не им хващам логиката.....

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:37 от vnd

# 663
Аз съм ужасена... Трябва да доплатим 1400лв. За 46 кубика ни е изчислено сума 2172лв

# 664
  • София
А колко е била сметката за предния отоплителен сезон?
Какво се е изменило в ползването ви?
Може да се обжалва до 30.08.2024.

# 665
  • София
ние за 45 кубика топла вода имаме изчислени 3,6 мвтч и  499лв.

# 666
12 субика сме отгоре. И миналата година супер ни надцакаха с тази вода, защото парно почти не ползвахме. Под наем сме и няма как да обжалваме за съжаление… кубиците са коректни иначе, дали има как да се обжалва изчисляването им ?

# 667
12 субика сме отгоре. И миналата година супер ни надцакаха с тази вода, защото парно почти не ползвахме. Под наем сме и няма как да обжалваме за съжаление… кубиците са коректни иначе, дали има как да се обжалва изчисляването им ?
Мисля си, че никой не използва отопление и цялата енергия от абонатната станция я плащате няколко апартамента във вид на топла вода.
При нас за 41 кубика имаме 460 без ДДС, но цялата сграда с изключение за 2-3 апартамента, в които не се живее, си използват отоплението.

# 668
# 669
Кой е топлинният счетоводител?
Аз нито показания, нито реални данни, нито разход и цена на мвч на станцията виждам в тази хартийка.

# 670
Не съм снимала коректно, съжалявам. Техем, директ.

# 671
Това ми се струва проблем с абонатната. Стара, амортизирана, и с доста голям разход.
Ако разчитам правилно - вие имате 46 кубика вода за годината - разходът за тях в мегават часа е 16 мвч, умножено по 138 лева е 2200. И това е само водата. Закръглям грубо.

За сравнение - за една година нашият разход на топла вода е 92 кубика - двойно на вашият. Но, за това количество вода нашата абонатна е изразходила 6,8 мвч. Но, ние я ремонтираме и оптимизираме периодично, тя е собственост на блока, не на Топлофикация.

След вашата сметка, моето доплащане, въпреки че е голямо, ми се струва приемливо.

# 672
Ако и съседите имат такива гигантски сметки, пуснете една жалба от името на ЕС в Топлофикация. Не чакайте, защото и следващият сезон ще бъде така. Има нещо гнило в абонатната станция.

# 673
Ами разпитах в блока, разбрах че преди два месеца са пускали жалби и в отговор са казали, че запнашия блок цената на водата е толкова заради ниско потребление и това е. 46 лв на кубик затопляне… Благодаря момичета за съветите, пак ще видя ако може някакви молби да се пуснат от повече хора, но май май ще си се плаща и това е :/

# 674
  • София
Дори, щом сте под наем говорете със собственика - той да оспори сметката пред топл. счетоводител.

Общи условия

Активация на акаунт