"Обичам" Топлофикация - тема 7

• 38 596
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Как 46 кубика топла вода ще е над 2000 лв. 😲
Скандал в Топлофикация и сменяйте квартирата!
Ако ли пък толкова държите на нея, то тогава си купете и монтирайте един бойлер. И сами да си го платите, пак ще ви излезе в пъти по-евтино от сега.

# 676
Има един ред на максимална мощност я сметката - в Баня. Защо? Уред ли трябва да се смени/сложи?
Иначе кое точно да жали жената?

# 677
Има един ред на максимална мощност я сметката - в Баня. Защо? Уред ли трябва да се смени/сложи?
Иначе кое точно да жали жената?
Защото това се води щранг-лира без измервателен уред (не може и да се сложи такъв уред), който не може да бъде регулиран и винаги работи на максимална мощност.

Казахме им да подадат жалба, заради това, че вероятно има повреда по абонатната станция. Например, при нас преди години, старата абонатна станция беше с повреден топлообменник и взеха да идват едни сметки.... Подадохме жалба, дойдоха и смениха абонатната станция с нова. Проблемите спряха.

# 678
Нашата абонатна станция е сменена и пак сметките са големи. Домоуправителят твърди, че няма какво да се направи.

# 679
В какъв тип сгради сте сгради сте с големите сметки? Има ли някаква особеност? Малки кооперации?

# 680
Аз имам пак проблеми със съседите над нас - те са на последен етаж, аз на предпоследен.
Бях писала и преди година и нещо за същия проблем.
Миналата година при ремонт бяха оставили крана на бойлера отворен и заради това топлата вода от ТЕЦ стигаше до мен 10 минути, а понякога и повече, след непрекъснато източване. Разправя се с тях домоуправителят и затвориха крана. Преди това във входа ме подозираха, че преувеличавам, защото никой нямаше този проблем, а районният техник установи, че няма технически проблем с помпата.
Това лято собствениците се смениха и пак същата история се повтаря даже неколкократно.
Казвам им два пъти, оправиха уж нещата, сега пак нямам топла вода от три дни.
Домоуправителят се страхува да извика Топлофикация, защото "после кой ще плаща?", а аз мисля да подам жалба до Топлофикация, но те, според мен, нищо не могат да направят. Някакви идеи?

# 681
  • София
Росита, какви идеи?
На въпроса на домоуправителя - отговори, че ще платиш ти.
Но не пречи и сама да се обадиш и да ги повикаш.
По повод бойлера - ако хората искат да си го ползват вместо да плащат огромни сметки на Топл. няма какво да се направи и как да ги задължиш да не го ползват. Ако се плащат огромни сметки за подгряване на вода - няма как да  ограничиш хората. Освен и ти да си монтираш бойлер. Справка - проблема на Дори на предната стр.
Имах подобен проблем преди години в мой имот с квартиранти - скъпо подгряване, водата ако дойде е  хладка. В имота има бойлер и момите си го ползваха с мое разрешение. Съседи се пенявиха, но нямаше как да ги ограничат или задължат.

# 682
Бойлерът, ако е монтиран правилно, не би трябвало да пречи на съседите. Просто трябва да се проследи кранът за топлата вода при вертикалните щрангове да е изправен и водата да се спре. Какви други проблеми би могло да има?

# 683
Точно така е - ако кранът за топлата вода на съседите не е затворен, тяхната затоплена вода в бойлера ще циркулира по тръбите при останалите, нещо такова ми обясни един техник.

# 684
Не е скъпо подгряването на вода изобщо. Но ако източвам всеки път толкова дълго, моето потребление ще е няколко пъти по-голямо и съответно - по-скъпо. Да си монтирам бойлер при положение, че сградата е топлофицирана, ми се струва малко странно, но вероятно и това е изход.
Ще уведомя Топлофикация, че ми е ограничено правото на ползване на техните услуги.

Aisha, да проявя разбиране към хората, като не искам да ползвам топла вода ли, не разбрах?

# 685
Топлофикация няма нищо общо с проблемите на вашата етажна собственост.
Те отговарят до абонатната. Оттам - домоуправител и всички вие.
Единственият ви вариант е нормално, човешки и любезно да се разберете със съседите, каквито и да са те, и колкото и пъти да се налага.

Потребителката с високата сметка от вчера, аз лично бих посъветвала да смени квартирата, щом са под наем. Има такива блокове. Там реално единственото решение е блокът изцяло да се откаже от топлоснабдяване.

# 686
Единственият ви вариант е нормално, човешки и любезно да се разберете със съседите, каквито и да са те, и колкото и пъти да се налага.
Няколко пъти говоря с тях, разбират, оправят нещата и след два дни пак същият проблем, така че пробвах нормалното и човешко отношение - и това не помага.
Ясно ми е, че Топлофикация не могат да помогнат.
И така е, никой не може да ги задължи да не ни пречат да си ползваме правото на ползване на топла вода, която не е от бойлер.

# 687
Две години имахме подобен проблем. Докато най-накрая дойде истински кадърен техник, свърза им наново бойлера, затвориха кранчето и всичко се оправи.
И след това друг съсед направи същото, та и там няколко месеца, докато и той го оправи.
Разбирам ви, искам да кажа. Но, само така може да се реши проблема.

# 688

Потребителката с високата сметка от вчера, аз лично бих посъветвала да смени квартирата, щом са под наем. Има такива блокове. Там реално единственото решение е блокът изцяло да се откаже от топлоснабдяване.
Не е вярно. Те отговарят и за вертикалните щрангове. За  хоризонталните отклонения отговаря собственикът/ЕС.

# 689
Здравейте,
топлинното ни дружество е Бруната. Миналата година са сменили топломерите на явно доста голяма част от апартаментите в сградата, а нас не са ни намерили и съответно не сме били уведомени и не сме участвали в тази подмяна. Сградата няма домоуправител, няма Общи събрания, апартмантите са май 8 бр.

Поради неподменени топломери Бруната ни начислава пълна мощност и доплащане 500лв.

Има ли смисъл да възразявам и да завеждам дело (да, бих се занимавала, но ако знам, че има смисъл), защото:

1. Не съм уведомена по надлежния ред - ама кой е той, звъняли били и не се свързали. Имат ли задължение да ме уведомят писмено? Доколкото разгледах документи на сайта им имат Протокол от проведено Общо събрание (както казах ние нямаме Общи събрания за последните 10 години, и за нищо не се взимат решения и това беше първото, което реших, че може би ще ми свърши работа за възражение , че няма решение от общо събрание. Обаче всъщност Бруната си имат бланка и все едно са го провели и най-вероятно си имат валидни подписи и т.н., така че тази опорна точка май отпада.
2. На отчета дори пише радиатори без уред, което не е вярно. Не са отчели нищо и нямам ново показание, изпратих друг човек за отчитането и тя се е разписала на този отчет за съжаление...

Неприятно ми е, защото в сградата ние лично сме сменили дограмата на стълбищните площадки, боядисахме входа, плащаме почистване всеки месец 60лв, защото освен домоуправител и чистачка няма. Очевидно сега трябва да платя и топлинната енергия на тези мили съседи, защото не виждам как бих могла да оспоря за съжаление.

Въпросът ми е някой случайно с начислена пълна мощност по горепосочените причини да е подавал жалби, завеждал дело и т.н., как са се развили нещата, имало ли е смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт