Искам да кажа... (203) през Февруари 2023

• 46 597
  • 848
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Ами пусни си жалбата, може да няма полза.Но,може и да има.

# 691
  • Бургас
Бъни,повечето родители,някак са се премирили с това. Писала съм на няколко майки,които също имаха отношение,но без успех.
Надявам се до последно,да се стигне до обрат в ситуацията.
Но се замислям и за тази жалба да пусна до РУО,Лин,Бъни.
Ще го обмисля като вариант, благодаря ви!

# 692
  • София
Била съм в тази ситуация. Не мога да кажа, че излязох от нея "победител", защото ще е много глупаво, но да кажем, че бях напълно удовлетворена от реакцията на РУО София.
За съжаление, девет години по-късно съм отново в подобна, но с дъщерята. Жалбата ни в момента обикаля родители за подписи. Не признавам примирени родители в тази връзка, за мен са хора, на които хич не им се занимава: няма пари в тази работа, така че не трябва да й се отделя време.; ще мине и замине; ще им нарочат децата и куп други оправдания имащи за цел да запазят собственото им спокойствие.

# 693
  • Бургас
Аз от два дена се опитвам да разбера,за себе си,защо тези майки не им се занимава !? Защо толкова лесно се предават!? Еми,нямам си обяснение !
Бъни, дано се стигне до добър за вас резултат !

# 694
Карз, съжалявам да го чуя.
Аз имам по-различно мнение  и не бих премесила детето си в друго училище с лека ръка. Ще разговарям с училището, няма да оставя нещата така, мисля че и дъщеря ми знае, че има безусловната ми подкрепа, но в живота им тепърва ще се срещат с хора, учители, колеги, които са криви, преднамерени и некоректни. Не можем всеки път да си избираме средата, уви. Трябва да се научат да се приспособяват, да правят компромиси, да се справят с дребни ситуации.
Ако проблемът е с дисциплината, ще се старае повече при конкретния учител, ако се наблюдава тенденциозно лошо поведение, подава се сигнал.
Правим това, което зависи от нас като невинаги можем да повлияем на другите или крайния резултат.
Ако има тормоз и детето започва да боледува поради това отношение, бих говорила с учителя/директора и преместила ако няма резултат и не се предприемат действия.
Надявам се да обясних добре, за да видиш гледната точка и на другите майки. Не е задължително да не им се занимава, може би го приемат като мен, като урок в живота, който децата в някакъв момент трябва да научат.
Говори със сина си, обясни му, че и големите, в случая, и учителите грешат. Нека пробва с друг подход към часовете на този учител и сам ще види има ли резултат.

Ако по мое време кажех на нашите, че имам проблеми в училище, щях да получа отговор да се стягам и да се старая повече. В днешни дни, много често оправдаваме децата си за почти всичко и те свикват, че по дифолт  са прави.
На по-късен етап в живота, това ще им създава проблеми в общуването и приспособяването.

# 695
  • при моите деца .....
Добро утро!
Събуждах е многократно, но накрая сладко спях като звънна алармата...
Радвам се, че е петък!
Има колежка в болнични, ще ми е натоварено до 9 март.
Още 10 часа на седмица....
Хубав ден!

# 696
  • Бургас
Тути,права си,така е.
Говорено е с детето много пъти.
Разбира всичко,което му обясняваме, за държането в час и претенциите на учителя.
Плътно зад детето си съм. Каквото мога правя,той знае,че има моменти в които трябва да си по-въздържан.
Но всяко търпение си има край. Просто учителя прекали и това не може да продължава така.

Ха,добро утро!

# 697
Карз, какво казва директора. Правихте ли род.среща, на която и той присъства.
Тути е права. Каква е гаранцията, че като го преместиш там всичко ще е наред.

Добро утро.
Хубав ден ви желая ☀️

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 09:27 от rummi_pl

# 698
  • На брега на реката
Добро утро!

Прави сте, момичета! Всички сте прави, защото на днешно време е много трудно да се намери "златната среда" на всяко нещо, дори и в училище! Както каза Тути, по мое време щяха да ми се скарат , а и някой задвратник да получа, защото се приемаше, че "великия и умен" учител, винаги е прав! Ама, той не винаги е велик и не задължително умен! Има хора призвани за това, а други - практикуващи го от немайкъде!
Карзче, дано се намери решение, баз да се нагалат драстични мерки!

Благодаря за палците - изследванията са добри! Вчера дори ходих до Плевен на УНГ, че още имам проблем с гърлото и се оказа, че имам основание! Преди повече от месец бях с ларингит и още ми е променен гласа. Док каза, че бавно става, а и съм била с жестоко възпаление, затова така трудно. След 2 месеца на проверка!

Онази вечер бях на театър и така не съм се смяла от години! Препоръчвам постановката "Благородния испанец", много забавна! Участваха Стефан Рядков, Гъмов, Шайбата, Неве, Угрински и др.

Радвам се на петъка, защото довечера си взимам моята кукличка. Не съм я гушкала повече от седмица, че беше болничка и да не заразя другите човечета, то пък те с хрема и да не ѝ предам пък на нея и така, та нямам търпение да мине деня!

# 699
Добро утро!

И аз нямам търпение да избутам петъка, че тегава седмица беше.

Карз, дано намерите разрешение на проблема.

Спокоен ден,   банда!

# 700
Добро утро.
Нищо не съм намазала по лицето, но съм сигурна, че Съни го е сторила поне за половината от темата ни.
Карз, момчето съгласно ли е да се премести някъде? Знае ли, че в новото училище може учителят по музика да е супер, но този по български език да е още по- по- гаден? А и съучениците ще са нови, пак незнайно какви. Да си направи сам той равносметка дали му се рискува, ако не- точно както е казала Тути- ще разбере, че слънцето не грее еднакво за всички.
Хубав петък!

# 701
  • Бургас
Руми,имаше родителска среща преди време,повдигнах въпроса, аз и други родители. Учителят е категоричен,че така работи и точка.
Сега на 7.03 пак ще има и ако все още не сме го преместили,ще е интересна среща!
Момичета,като цяло не искаме да го местим,защото е хубаво училище и учителите са добри. С това изключение.
Детето е от първи клас с тези деца. Много задружен клас са,хубави деца се случиха. Не му се иска да сменя обстановката. Наясно е,че и в ново училище може да има изненади.
Силно се надявам,днес да се стигне до разбирателство.
Благодаря ви за подкрепата и съдействието.

# 702
  • Бургас
Какво само се разнасяте от родителска на родителска среща? Ще ходя аз всяка седмица до училище и ще излизам от работа.И досега няма пусната жалба от никой.  Нямате проблем с учителя!Имате проблем с директора и с родителите

# 703
  • на Мелмак
Добро утро,

Карз, подкрепям Лин.
След като може да ги гони от час с отсъствие, трябва да поискаш официално отговор.
Другия вариант е ти и сина ти да приемете положението. Като това води до оставане в това училище или да се местите.

# 704
Аз, честно казано, от позицията си на чист теоритик, изобщо не бих се занимавала. Това е музика, за бога. Ще обясня на детето, че учителят явно си е такъв, неприятен човек, с каквито ще се сблъсква и напред в живота. Да си крета там и да не си го слага изобщо на душичката. Не бих го местила, щом всичко друго е наред.

Ако беше някой "важен" предмет позицията ми щеше да е друга.

Общи условия

Активация на акаунт