Нашите цветя - обща тема 19

• 39 733
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Стана ми любопитно защо? Суеверие ли някакво🤔че на село в двора имаме и на домашни яйца се радваме.

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
така казваше едната ми баба и не даваше да внасяме кукуряк в двора.
 Simple Smile спомен от детството ми е.
само предполагам, че в кукуряка има нещо, което, ако бъде изядено от кокошките, ще ги накара да спрат да снасят, но нямам никава идея какво може да е.

# 107
Значи кукуряка е естествено противозачатъчно за кокошки😂😂😂извинявай st.Dobri шегувам се.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 12:17 от ccvet

# 108
Кукурякът е отровна билка 😃

# 109
Добри, и аз от моята баба съм го чувала. Но идея нямам поверие ли е, или истина.

# 110
  • София
кукуряк в двора = кокошките няма да снасят. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Давам на кокошките 16 лв. и ми снасят по кора яйца Sweat Smile

# 111
  • Карлово
Малко пролет:

# 112

И аз имам мини ириси. Миналата година една приятелка ми ги даде след 8-ми март. Подарили й ги,но имала много. Даже не знаех какъв цвят са. Боднах ги и преди няколко дни гледам нещо лилаво. 😳😍 Аз съм ги забравила. 😆
Жълти минзухари садих,само листа изкарват. В саксия са,дали това е причината?
Бугито ми нещо ме ядосва. Един клон се издължи и на никъде. Опитва се да цъфти,че е на топло и слънчево,но се чудя дали да не я поорежа. Много мразя такива безформени работи. 😂

# 113
  • Карлово
Чудесни ириси. Такъв цвят не съм виждала.
Миналата година засадих някакви бели, досега нямам цъфнал бял, само тъмнолилави.

За бугито. Аз моето като го жалих и не го подрязвах, понеже исках голям храст, стана много грозно едни вдървени клонки дълги и бодливи. Тази есен го поокастрих, то пък останаха голи дебели пръчки и само някои клонки пуснаха нови разклонения. Не знам къде бъркам.

# 114
Дама Трефа, никъде не бъркаш. Просто му е много рано за каквото и да е било. Като се стопли ще започне първо с листенца, после и с клонки. Ени, веднъж отрязан клон спира с растежа така че давай смело и му направи каквато ти харесва прическа. После ще тръгнат нови клончета.
Днес ходих да си взема един жасмин каролина, но се оказа изчерпан. Дано го заредят отново.

Много бях разочарована признавам си и се утеших с една фуксия, цикас, иглики ( миниатюрни, но прелестни) и калистемон. Последния го искам от миналото лято.

Уф обръща ми снимките сайта.

# 115
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет. На китайската ми роза започнаха да пожълтяват листата. Не е от засушаване, но не мога да разбера коя е причината. Някой имал ли е подобен проблем?

# 116
Вече има цвят и в моята градина

Лошото време не пречи на пчеличките да работят. Три са не знам дали се виждат.

# 117
  • Пловдив
Отмират си листата на хибискуса и се появяват нови, нищо му няма  Wink.

# 118
И аз направих една фотосесия 😂

# 119
  • София
Отмират си листата на хибискуса и се появяват нови, нищо му няма  Wink.
Благодаря за разяснението! Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт