Нашите цветя - обща тема 19

• 39 734
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Дами, моля за съвет как да спася тази алоказия.. започнаха да й покафеняват стаблата, листата и те се свиват и стават кафяви. От почвата ли е ? Да й сложа тор някаква ? Или й е тъмно ? Поливам я редовно !

# 121
Дами, моля за съвет как да спася тази алоказия.. започнаха да й покафеняват стаблата, листата и те се свиват и стават кафяви. От почвата ли е ? Да й сложа тор някаква ? Или й е тъмно ? Поливам я редовно !

Не мога да видя снимката, мисля, че не се е качила. Опитай отново. По описанието може да е преполята..

# 122
  • Мадрид / София
Алокациите когато листата са вече стари започват да имат петна. И зимата почива. На пролет или сега отрежи старите листа, но остави поне най-новото. Ще пусне нови листа като се позатопли. Зимна почивка си е дало.

# 123
Здравейте , според Вас дали мога да сея разсад цветя за градинта ? Или кое време би било подходящо за растежа на цветенцата ? Тъй като имам 3 почивни дни мисля да сея газания , циния , пъстри и едноцветни кученца и др. нистостеблени видове , тъй като те растат по бавно .

# 124
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз бих изчакала трайно затопляне.
Но пък не съм гледала прогнозата, може да е трайно. Simple Smile

Само тук не съм се похвалила с мартеницата.

Упорито си крият цвета. Кораловото с едно червено цветче и пак не се вижда разликата

Тук е по-добре май

И червеното

И още малко китки от луковички от Кипър

# 125
  • на кой му пука, майна
Зюмбюлите ми започнаха да се показват, доколкото си спомням трябва да са сини и оранжеви

И една снимка на последният цъфтеж от края на ноември месец на африканската ми маргаритка. Цяло лято изкара навън и се уби да цъфти. Сега е двойно по висока. Кога да очаквам да започне да цъфти отново ?

# 126
С какво да си полея паричките и теменужките, за да започнат да цъфтят? Мои са си, сама си ги отгледах, теменужките са от  миналата пролет, а паричките от есента. Само листа имат и не цъфтят😠

# 127
Къде са? В двор мисля, че им е рано, все още е студено.

# 128
В саксии и сандъчета са. Преди няколко седмици ги пресадих и ги изнесох вън.   Теменужките и лятото не цъфтяха имам много, а съм видяла до сега само 5 цъфнали. От паричките само 3, а и те са доста.

# 129
Рано е за паричките, чакайте ги са цъфнат другия месец. Теменужките ги поливайте повече, те сега трябва да цъфнат.

# 130
Гледам, че вече продават цъфнали и се чудя, защо моите не цъфтят като и те са от стар разсад.

# 131
Тези мустачки на коледника, корен чета ли са? И мога ли да счупя лисчетата с тях и да ги бучна в саксия?

# 132
Да, и да.
Най-добре засади няколко, за да се напълни саксията по-бързо. Ако пораснат много, може да ги разделиш.

# 133
Благодаря Флокс, има към 5 такива с мустачки и нагоре са с по две-три листенца.

# 134
  • оттам, откъдето започва България

Не се вижда снимката, но по описанието и според мен (както е писала Азалия) е преполята.
Аз имам алоказия, но не я преполивам, даже в повечето случаи е засушена. Сипвам само в чинийката.
Проблем  с листата имах, когато намерих бели паяжинки от долната част на листата. Измих листата с веро, после ги изплакнах и подсуших и сега си расте.
Така че пробвай да оставиш да поизсъхне почвата.

Общи условия

Активация на акаунт