Нашите цветя - обща тема 19

• 39 779
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
А някакъв ефект виждаш ли, щото аз нещо миналата година от Лактофола не видях 😆.Затова взех тази година за цъфтящи 😂.

# 196
  • Стара Загора
Замиото, наистина не обича много вода. Моят го поливам зимата веднъж на 10 дни и то не обилно. През лятото е навън на сянка . Тогава го поливам на 4-5 дни. Обича част от грудката да е над повърхността  . Сега започва да се събужда.  Обича мно-о-ого тясна саксия.

# 197
Прекрасни са ви цветята, напълниха ми очите и душата 😍

Подариха ми това цвете, чичко Гугъл казва, че е Аубриета.

Имам въпрос.
Само за градина ли е подходящо или може и в по-голяма саксия?

# 198
Тази абуриета, много нежна 😍
Много полезно инфо за замиото. Преди две години прибрах едно оставено до контейнера за рециклиране. Едно самотно листо. Е вече са пет, ама мноого бавно се развива. И аз не поливам често, 1-2 пъти в месеца. За тясната саксия не го знаех. Да взема да го преместя в по-малка ли? 😂

# 199
За тясната саксия и аз май не го знаех, но много се зарадвах. Ще може значи да си стои в малката саксийка, която да набутам в красивите кашпи на Пепко 🤭🤭🤭.

# 200
Прекрасни са ви цветята, напълниха ми очите и душата 😍

Мисля, че може и в саксия. То после се скрива и ще може да за сеете нещо друго.

Подариха ми това цвете, чичко Гугъл казва, че е Аубриета.

Имам въпрос.
Само за градина ли е подходящо или може и в по-голяма саксия?

# 201
  • Стара Загора
Магни, не пречи да го преместиш ,ако желаеш. Ако го оставиш в сегашната му саксия, просто като я изпълни ще започне и повече листа да пуска.
Ето го моят през 2020 ( купен е година преди това с две листа също)

А това през 2021

Колкото по-тясна и висока саксия по-добре.

# 202
Това цвете го получи като подарък колежка, поливаме го кой когато се сети.
Още е в транспортната саксия и корените му са я деформирали, сега е пуснало и цвят.
Имам чувството, че е неуморимо, предвид какви засушавания и преполивания е имало , вечно прашасало е.
Обмислям да си взема и за вкъщи, много ми харесва.

# 203
  • Бургас
И аз много го харесвам. На работа го имаме,чудя се още,как не съм си дръпнала една грудка. 🤔
А това лилаво нежно цветенце го виждам за първи път. Много красиво!
Ще погледна прогнозата при нас как го дават времето и ще преценя,кога да ги вадя навън сандъчетата. Сигурно ще е след 17-18 март,когато почивам,че и прозорците трябва да измия първо.

# 204
Разходих се днес до Димитър Петков, имаше само мушкати, казаха сакъзчета другата седмица . Реално по- хладно го дават само другата седмица за София. Обмислям другия уикенд да садя и изнасям .

# 205
  • Варна
Замиокулкас имах прибран от боклука преди няколко години, миналата зима замръзна на остъклената тераса. Още ме е яд, много добре вървеше.
Драцената ми приготвила изненада. Прехвърлих я в по-голяма саксия есента и отрязахме върха ѝ, понеже опря в тавана. Сега има два клона, които също драпат да го стигнат и преди 3-4 дни внезапно видях това:

Беше много по-малък, но расте с изумителна скорост и се е извил опасно надолу, много се надявам да не вземе да се прекърши. Не беше цъфтяла от години.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 15:19 от Месечинка виторога

# 206
Колкото по-тясна и висока саксия по-добре.
Просто е в малка, но имам висока и тясна, ще го преместя.
За първи път виждам цъфнала драцена.

# 207
  • Бургас
Разкошна драцена!
Моите не вървят добре.
Едната я орязах. Остана една пръчка да стърчи. Друата е в застой. Не расте и това е.

# 208
Вчера засадих ранункулуси. Има ли някой опит с тях, как да ги обгрижвам?

# 209
Pippi, от моя скромен опит с ранункулус - не обичат силно слънце и горещини, на северната тераса оцеля 4-5 месеца, на южната за 1-2 седмици и умираха!
Менделеевка, Месечинка, разкошни растения Heart EyesPurple Heart! Никога не съм виждала толкова красива драцена!

Общи условия

Активация на акаунт