Нашите цветя - обща тема 19

• 39 761
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Засях оня ден семена на мимулус и петуния. Покрих ги с домакинско фолио за да има влага. После ще разсаждам, да видим дали ще изскочи нещо. Колко време цъфтят цветовете на мимулуса?

# 181
И аз си купих семена петунии тази година.Към края на седмицата или другата мисля да ги засея. Имам и винки и космос, но още не са поникнали и нещо са ми съмнителни и май ще се наложи нови да слагам.

# 182
На мен от семена никога не да ми ставали хубави винките и петуниите. Явно не правя каквото трябва, не знам.
Тази година сложих за разсад само космос, но при нас много духа, а те стават високи и последната година вятъра им разказа играта.

# 183
При мен е много топло също, днес беше около 20°. Посадих иглики в едно сандъче и са на терасата от около месец. Изнесох ги обаче в студен ден и бяха като попарени, но живи. Не са спрели да цъфтят иначе, само долните листа са като изгорени. Но какво да ги правя лятото? Те са многогодишни,нали?

Да многогодишни са игликите. Оставете ги в сандъчето ако няма къде да ги засеете. Те ще се оправят .

# 184
Здравейте дами, за празника ми подариха една циклама и един карамфил в саксийка.
До сега карамфил не съм гледала, а цикламата винаги успявам да я уморя.
Бихте ли ми дали съвети как да ги гледам Blush

# 185
Цикламата я поливай само в чинийката . Дръж я на светлина, но не пряка. Карамфила може на слънце.

# 186
Аз миналата година си отгледах много хубави Винки, обаче късно явно бях сложила семената и закъсняха с цъфтежа, а и не успях да си събера семена. Тази да видим какво ще стане.
Някой ползвал ли го е този тор
А петунии тази година за първи път ще се опитам да отгледам.

# 187
  • София
Каква тор ползвате за цветята и сте доволни. Скоро бях пресяла замиокулкаса и дали торта не беше хубава .. изгни много ме беше яд . Сега имам един малък с 3 листа и хич не върви.
Замиокулкаса замина най-вероятно от преполиване.Те много бавно растат.Разделях моя и подарих на приятелка  корен с един "стрък".Близо година стоя и не пуска нищо.
Тор ползвам Хортигроу.

# 188
  • оттам, откъдето започва България
Моите мушката, сакъзчета, дърво на живота и кактусите си изкараха на остъклена тераса цяла зима. От около 2-3 седмици на отворена тераса.

# 189
И аз купих от тази тор. Не съм ползвала още и нямам идея кога да започна. Но аз съм нова в  цветарството, гледам цветя едва от две години. Ще се радвам на препоръки и съвети.

# 190
Замиокулкаса замина най-вероятно от преполиване.Те много бавно растат.Разделях моя и подарих на приятелка  корен с един "стрък".Близо година стоя и не пуска нищо.
Това растение при мен е вечно жадно. Имам и едно презимувало на открито ( е под отрязана бутилка е).
Тор нр използвам. Така или иначе пръстта ми е 90% компост, а ги "торя" с арзтвор от коприва.
Преди месец мелих черупки за яйца, че трябвало да влязат в по-долните слоеве с водата от дъждовете и снега.

# 191
Замиокулкаса и аз съм чела, че не обича много вода. Даже някъде пишат лятото да се полива веднъж на 2 седмици. Още не съм си го купила, но го искам само заради това, че се води дърво на желанията 😆.

Аз съм взимала до сега само от течните торове на Лактофол. Тия дни взех за цъфтящи, а миналата година имах универсалният им. Имах и за азалии, но го подарих на приятелка, че моята умря 😠🤭 тя беше много доволна.
Сладкодъвка, не пише ли на шишето кога се използва? Аз уж го загледах за какво е подходящ, но не си спомням.  Сигурно ще го купя и аз 😆🤦‍♀️

# 192
По спомен, че сега не мога проверя, е някаква универсална течна тор за цъфтящи. Четох упътването, но забравих Satisfied

# 193
Един път съм ползвала, сега заради петуниите и мимулуса ще правя нов разтвор, че те искали за цъфтежа постоянно захранване.

Чудя се само за стайни рози става ли?

# 194
Според описанието става.

Общи условия

Активация на акаунт