Нашите цветя - обща тема 19

• 39 780
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Хибискусът ми вече е на много години, повече от 15. През зимата го гледам в отоплена стая, през лятото е навън. Цъфти много през лятото, че до Коледа. След цъфтеж подрязвам разклоненията и пуска нови.

# 166
Да попитам още нещо? Ще изкарвате ли вече цветята на терасата? Понеже нямам особен опит…( по принцип всяка година си взимам нови… защото не оцеляват😁),но обожавам цветя. Та,тази година си опазих мушкатата ,чудя се дали да ги изнасям навън вече или им е рано?

# 167
  • Варна
Зависи къде живееш. Аз съм във Варна, гледах прогнозата и минусови температури не дават в близките 10 дни, така че изкарах по-голямата част от мушкатата. Гледах, че и в един съседен блок вече има извадени на парапета, моите все още са навътре, защото сме високо и е много ветровито, да се аклиматизират лека-полека.

# 168
Гледай прогнозите на времето и прецени. При мен ще има сега 2 дни нощем 0 градуса и ще задържа. Не че и аз нямам търпение да ги изкарам.

# 169
Ох нямам търпение да ги изкарам вече. Есента до към декември ми е хубаво да са си вкъщи ама сега вече бяс ме хваща. Те са много 10 15 сандъчета и 20 30 саксии . Не ме е страх толкова от температурите , колкото от сланите сутрин. По миналата година ми ги попари сланата . Може би след 15 ще си ги изкарам аз. Докато им намеря място навън ще мине лятото .

# 170
При мен е много ветровито, има някакво микротечение, та си стоят на стълбищата. Имам доста и презимували навън, а и посях хоста и каскадни бегонии ( на грудки). Да видим дали и какво ще излезе. Но рози и храсти из саксиите са полудели. Пролетните - минзухари, кокичета, синчец, отдавна прецъфтяха

# 171
Аз си взех копривки или колеус,микс семена. Ще ги сея тези дни,но пък свърших пръстта.

# 172
Каква тор ползвате за цветята и сте доволни. Скоро бях пресяла замиокулкаса и дали торта не беше хубава .. изгни много ме беше яд . Сега имам един малък с 3 листа и хич не върви.

Тоя уикенд мисля да правя разсади и аз, че те са повече от доматите и пипера Grin . Лятото трябва да е цветно и градината да е пълна .

# 173
В Дупница живея. В близките 10 дни не го дават за минусови температури,освен 2 дни (неделя и понеделник) сутрин. Дават го от 2 до 17 градуса през идната седмица… живеем на 6 етаж,сутрин грее слънце на терасата до 11-12ч.,след това си е сянка..

# 174
Искам да си купя Мъката на художника, но не знам трудно ли се гледа. Като бях малка баба ми имаше и имам някакви детски спомени, че са коментирали, че е много капризно цвете.
Какви саксии си купувате за кашпи? Все не намирам такива, които да влизат в кашпата и да не се виждат. Нямам много кашпи поради тази причина,  а искам да си купя много.

# 175
Аз имам точно една кашпа и също се вижда саксията от нея. Но не съм я избирала, подариха ми я и намърдах папратта вътре. Листата скриха несъвършенството. Simple Smile
Плюс още една нетърпелива. Но и при мен дават захлаждане и бурни ветрове. Началото на април ще редя и тогава ще взема петунии и мушката ( омммм, само три седмици)

Иначе днес пандореята отвори първото си цветче.

# 176
В моята градинка игликите се множат все повече. 😁 Много е свежо. 🥰

# 177
Морковелка, не мисля че е капризна Мъката на художника! Показвала съм моята , само я поливам- стои на около 1 метър от южен прозорец.
Малко пролетно настроение и от мен Simple Smile

. Моите мушката, сакъзи, седум, аптения, кученца си изкараха зимата на откритата тераса! Само когато беше седмицата с - 10 градуса ги прибрах на остъклената тераса. Но при нас е топло, вчера и днес е 20 градуса, може да се каже, че тази зима нямаше зима!

# 178
Нат, много е хубава и саксийките са ти много хубави, а и теменужките 😍😍😍.
На косъм съм да си купя и аз теменужки като ги гледам вече навсякъде цъфтящи, а моите само листа 😠. Тези дни ще ги заплаша с изхвърляне, ако не цъфнат всички до седмица 🤭🤭🤭.

# 179
При мен е много топло също, днес беше около 20°. Посадих иглики в едно сандъче и са на терасата от около месец. Изнесох ги обаче в студен ден и бяха като попарени, но живи. Не са спрели да цъфтят иначе, само долните листа са като изгорени. Но какво да ги правя лятото? Те са многогодишни,нали?

Общи условия

Активация на акаунт