Нашите цветя - обща тема 19

• 39 798
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!
Препоръчайте , моля нещо ефикасно срещу малките мушички около цветята, незнам как се казват. След едно пресаждане с купешка почва се навъдиха страшно много. Пръсках с препарат от цветарски магазин-цяла опаковка , сложих им едни лепящи пеперудки , доста се налепиха там. Поливам само в чинийките, почти ги засуших. Няма отърване, уж намалеят и хайде пак се навъдят.

# 241
Ох болна тема ми е- в нас и аз се борих като теб + забиване на кибритени клечки😔ММ реши проблема като напръска с препарат за хвърчащи насекоми, но за съжаление явно е пръскал директно в цветята ( категорично отрича, но не вярвам)и сега на част от тях им съхнат листата.
Миналата година изкарах рано цветята на открита тераса и съжалих , понеже една буря ги унищожи.Тази година ще купувам по друга причина😔
За сега само една горска хубавица ( намерих си я в гората) ме радва на терасата с цъфтеж от един месец.

# 242
  • София
Азалията обича киселина почва. Може 1-2 пъти в месеца при поливане да слагаш във водата сок от лимон или кристалон за киселинност / не помня какъв цвят беше /.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 17:42 от Amiamo

# 243
Не издържах днес и купих малко мушкати

И на майка ми азалиите, които зимата бяха разцъфнали повече

# 244
Аз си мечтая Азалиите да ме заобичат и да си имам много, които ще си живеят щастливо хиляди години с мен 😊😇🤭

# 245
мн. мушката

# 246
Има ли някой, който да е подрязвал коледна звезда и да е цъфнала отново? Много ми се иска да експериментирам за пореден път. Мъничка е, ето я.

Чудя се колко да отрежа от нея? Някъде пише 10-15см. пък тя цялата е толкова Laughing Да махна само червените листа ли? Моля за съвет.

# 247
Остави я. След време червените листа стават зелени. Моята вече има покарали 3-4 двойки зелени листа.
Мисля да я пресадя и да я оставя на сянка

# 248
  • Варна
Червените листа няма как да станат зелени, просто в един момент опадват, а новопоникналите  са зелени. Имаше някакъв начин да ги накараш да почервенеят с тотално затъмняване за няколко седмици преди Коледа, но не помня подробности.

# 249
  • Карлово
Червените листа няма как да станат зелени, просто в един момент опадват, а новопоникналите  са зелени. Имаше някакъв начин да ги накараш да почервенеят с тотално затъмняване за няколко седмици преди Коледа, но не помня подробности.
Това се прави есента, в очакване на декември.
А на моята розова звезда, започнаха да излизат нови стръкчета и горните листенца са червени. Как да ги накарам да станат розови?

# 250
На моята в момента опадаха зелените листа и останаха червените.
Нищо няма да я правя, освен да я пресадя.
Ако оцелее, листата ще си избият, няма нужда от подрязване щом е толкова малка.

# 251
  • Карлово
И аз имам с червени листа, малка. Не я пипам и не я местя, само чакам,

# 252
Благодаря за съветите, но ще я отрежа. Интересно ми е какво ще стане и дали ще пожелае да цъфне отново.
Сега пак идвам с проблем. Що е то върху листата на дипладенията ми? И как да се отърва от него?

# 253
Благодаря за съветите, но ще я отрежа. Интересно ми е какво ще стане и дали ще пожелае да цъфне отново.
Сега пак идвам с проблем. Що е то върху листата на дипладенията ми? И как да се отърва от него?

Изглеждат ми на акари. Аз миналата година изхвърлих цяла саксия петуний така ги беше нападнал целите бяха побелели и тръгнаха и по розата ми. Взех този препарат: Детрал защита за цветя . Доволна бях. Розата се поизчисти

# 254
  • Мадрид / София
И според мен са акари и ги третирай с препарат специално за акари. Другите за инсекти няма да вършат работа в случая.

Общи условия

Активация на акаунт