Нашите цветя - обща тема 19

• 39 802
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета и аз имам въпрос Simple Smile,
отглеждам мушката за първа година, половината ги оставих изрязани на терасата а половината поставих върте в апартамента в съд с вода и като пуснаха корени ги засадих. Сега въпроса ми кога да изнеса тези от апартамента на терасата. Аз съм в София. Температурите нощем следващите дни ги дават да са около средно около 5 градуса , да изчакам ли още?

# 256
Напръсках ги с разтвор от препарат за миене на съдове и вода. Препарати нямам никакви, трябва утре да потърся нещо за акари и ще пробвам и с него. Много ми се иска да ги запазя, гледам ги от 3 години - бяла и червена. Цъфтят толкова хубаво и продължително.

# 257
Напръсках ги с разтвор от препарат за миене на съдове и вода. Препарати нямам никакви, трябва утре да потърся нещо за акари и ще пробвам и с него. Много ми се иска да ги запазя, гледам ги от 3 години - бяла и червена. Цъфтят толкова хубаво и продължително.
Да пробвайте този препарат, който писах горе. Той е баш срещу акари.

# 258
  • Мадрид / София
Може и със сапунена вода да се третира растението, но си е играчка листо по листо да се мият, както от горе така и от долната страна.

# 259
А има ли някакъв препарат и или уред за балкон ( например като тези, които слагат по дворовете, за да отблъскват змиите) против насекоми? При нас целогодишно е пълно със смардливки; преди няколко дни имаше гигантски скакалец, лятото пък има щипалки и т.н. Освен, че ме отвращават трябва и всеки път да проверявам прането, а покрай цветята май се въдят още повече?

# 260
  • София
Вижте кой ме радва с цвят Simple Smile

А по стеблото виждам малки листенца и няма да остане така голо.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 15:28 от Amiamo

# 261
Ariadna, проблем е, че живея в Германия и тук няма такова изобилие на препарати както в България, ще видя за този Детрал, благодаря ти!
Ангела61, листата и поопадаха доста, та няма кой знае колко работа. Ако не ги разкарам  със сапунената вода, ще търся и препарат.
Амиамо, това бугенвилия ли е?

# 262
  • София
Да, Бугенвелия е. Много харесвам това цвете и се радвам, че 1г.вече успях да го опазя. За втори път прави домашен цъфтеж. Simple Smile Добавих в горния пост още две снимки.

# 263

.

.
.

.
Съжалявам, не успях да завъртя някои снимки Blush

# 264
Здравейте момичета и аз имам въпрос Simple Smile,
отглеждам мушката за първа година, половината ги оставих изрязани на терасата а половината поставих върте в апартамента в съд с вода и като пуснаха корени ги засадих. Сега въпроса ми кога да изнеса тези от апартамента на терасата. Аз съм в София. Температурите нощем следващите дни ги дават да са около средно около 5 градуса , да изчакам ли още?

Аз живея около София и се чудя същото. Ако не ме засърбят ръцете тая седмица , то другия уикенд ще ги вадя със сигурност. Сутринта при нас имаше слана, а не всички цветя ще са ми под навес. За това ще изчакам другия уикенд. Иначе на тераста имам 3 карамфилчета .

# 265
Мушкатите издържат инцидентно и до -4°С, моите мисля да ги вадя вече. При мен температурите в 16-дневната прогноза са трайно над 5°С, и да застуди някоя нощ ще издържат. Само мисля да ги адаптирам за 2-3 дни в остъклението.

# 266
  • Варна
Моите ги извадих окончателно днес, даже 2 сандъчета метнах на парапета, но има навес отгоре все пак. Другите не съм ги наместила, понеже трябва да попълвам изсъхнали, а още не са пуснали мушката и сакъзи по магазините. Какво чакат не знам, дано скоро да пуснат...

# 267
Избор на мушкато има доста голям на Димитър Петков . Сакъзи казаха другата седмица. По веригите защо още няма … не знам.

# 268
  • Варна
Във Варна съм обаче Simple Smile Надявам се скоро и тук да пуснат.

# 269
Във Варна съм обаче Simple Smile Надявам се скоро и тук да пуснат.

При вас си е топло, странно, че още не са пуснали.

Общи условия

Активация на акаунт