Нашите цветя - обща тема 19

• 39 806
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Не съм търсила мишката или сакъсчета, просто днес ходих до Практикер и там имаше мушката. За Варна споделям.

# 271
Може ли да препоръчате каскадни цветя за западна тераса? Много харесвам тези

Това май е алпийски сакъз или бъркам? Живея в южна България и лятото е адски горещо. Ще се радвам да споделите какво ще оцелее в тази жега Simple Smile

# 272
  • София
Аз го знам като каскадно сакъзче. Много е красиво.

# 273
Стига да го поливаш редовно, няма значение къде живееш, ще оцелее. Наторявай от време на време и поливай обилно всеки ден и нямаш грижи.

# 274
  • Пловдив
Привет момичета!
Да се похваля в темичката, че си купих Ранкулус, Лютиче...остава да му хареса у нас Simple Smile

Не мога да го завъртя Confused

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 08:00 от mystic woman

# 275
Лютичето е за навън при тези температури, имам едно жълто осмомартенско , засадено навън.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 08:38 от Mateah

# 276

Това май е алпийски сакъз или бъркам? Живея в южна България и лятото е адски горещо. Ще се радвам да споделите какво ще оцелее в тази жега Simple Smile
Това са моите от миналото лято. Купувай смело, алпийки сакъз се води.

# 277

Купувай смело, това е алпийски сакъз , ето моя от миналото лято

# 278
Лилиум, разкошни са, браво Heart Eyes Всички сакъзи ли са каскадни? Сега гледах брошурата на Кауфланд. От утре ще има сакъзи, но не пише каскадни ли са или не. Гледах и едни в онлайн магазин...не съм купувала така до сега, само от цветарски магазини и от веригите съм взимала.

# 279
Всички са каскадни, но тези са алпийски, а другите обикновени. Сега ще покажа и обикновените ми

# 280
Всички са каскадни, но тези са алпийски, а другите обикновени. Сега ще покажа и обикновените ми

С какво ги поливате и торите, че цъфтят така. Голяма красота .

# 281
Да ви разкажа за моите мушката и сакъзи. Първата година купих, преместих в сандъчета и вървяха добре. Есента обаче родих и ги зарязах на терасата, не ги прибрах и те загинаха. Миналата година купих нови. Едва кретаха цяло лято, почти не цъфтяха, но нямах време да се погрижа за тях. Есента ми писна и реших да ги изкореня и да засадя на тяхно място студоустойчиви теменужки. Взех първото сандъче, дръпнах растението и то излезе веднага без корени...Започнах да ровя смело и безотговорно Joy в пръстта и тогава...започнаха да се показват отвратителни ларви. Бяха белезникаво - сиви на цвят, дебели колкото пръста ми и няколко см дълги. Щях да повърна! Търсих ги после в интернет, пишеше че може да са ларви на майски бръмбар, но те били безобидни или друга гадина, чието име забравих. Това второто се хранело с корените на растенията и очевидно при мен беше изядено всичко. Казвам ви, ужасни бяха. Сега поне познавам симптомите и ще следя. Тази година, трета поред откакто се интересувам от цветя съм си обещала да чета и да се информирам повече и да се грижа по-добре. Та, така. Това беше моята драма, тази пролет ще засадя нови, ще ги торя и се надявам да имам красиви каскадни и здрави мушката/сакъзи Simple Smile Малко дълго стана, извинявайте, ако ставам досадна Simple Smile

# 282
Веднъж в седмицата ги поливам с течна тор за цъфтящи, каквато намеря в магазина. През останалото време нищо , просто вода. Обичат повече слънце , но имах и мушкати на сянка, които също си цъфтяха обилно.

# 283
Аз сигурно съм единственият човек, който не харесва мушката и сакъзи, но тези алпийски ме впечатлиха и ще видя и аз да си купя 🤭.
Имаше някакво суеверие за червеното мушкато , но точно не си го спомням. Или носи късмет,  ако го имаш вкъщи или пази от лоши неща къщата.

# 284
  • София
*Сладкодъвка* ,може и да не са били ларвите причина да не се развият корените.Имам наблюдения, ако не махна "чорапчето" от корена нцветето не върви добре и накрая загива.Това всъщност е обвивката на торфена таблетка в която се сеят семена или малки клончета.На много места пише,че те не са пречка за развитието на корените, но аз съм на друго мнение.Затова винаги се опитвам да махна възможно най-много от него.

Общи условия

Активация на акаунт