Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои домашни средства за подсилване на растенията?
Какви са симптомите на преполиване при растенията?
Какви са причините за мухлясала почва и брашнеста мана по растенията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои домашни средства за подсилване на растенията?
Някои домашни средства за подсилване на растенията включват използване на обелки от банани, яйчени черупки и дървесна пепел. Обелките от банани могат да се нарежат и да се поставят в почвата около розите, докато яйчените черупки могат да бъдат накиснати във вода за обогатяване на водата за поливане. Дървесната пепел може да се използва за наторяване на зеленчуците, а утайката от кафе може да се смеси с почвата за саксийни цветя и лехи. Освен това водата, в която са варени яйцата, може да се използва за поливане на растения, както и минералната вода. Разреждането на млякото с вода е подходящо за папрат, а сваряването на билков чай и използването му за подхранване на различни видове папрат също е ефективно.
-
Какви са симптомите на преполиване при растенията?
-
Какви са причините за мухлясала почва и брашнеста мана по растенията?
-
Как да се справим с брашнестата мана по каланхое?
-
Как да се грижа за луковици, които започват да поникват във външните цветни лехи?

Всички сакъзи ли са каскадни? Сега гледах брошурата на Кауфланд. От утре ще има сакъзи, но не пише каскадни ли са или не. Гледах и едни в онлайн магазин...не съм купувала така до сега, само от цветарски магазини и от веригите съм взимала.
в пръстта и тогава...започнаха да се показват отвратителни ларви. Бяха белезникаво - сиви на цвят, дебели колкото пръста ми и няколко см дълги. Щях да повърна! Търсих ги после в интернет, пишеше че може да са ларви на майски бръмбар, но те били безобидни или друга гадина, чието име забравих. Това второто се хранело с корените на растенията и очевидно при мен беше изядено всичко. Казвам ви, ужасни бяха. Сега поне познавам симптомите и ще следя. Тази година, трета поред откакто се интересувам от цветя съм си обещала да чета и да се информирам повече и да се грижа по-добре. Та, така. Това беше моята драма, тази пролет ще засадя нови, ще ги торя и се надявам да имам красиви каскадни и здрави мушката/сакъзи