Нашите цветя - обща тема 19

• 39 813
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз не мога да се справя с отглеждане на сакъзчета и мушкати. Харесвам ги, но... Имам две малки мушкати поне от 3 години. Все още не съм ги уморила, но не растат и не цъфтят.

# 286
*Сладкодъвка* ,може и да не са били ларвите причина да не се развият корените.Имам наблюдения, ако не махна "чорапчето" от корена нцветето не върви добре и накрая загива.Това всъщност е обвивката на торфена таблетка в която се сеят семена или малки клончета.На много места пише,че те не са пречка за развитието на корените, но аз съм на друго мнение.Затова винаги се опитвам да махна възможно най-много от него.

Аз съм на същото мнение . Бях купила няколко с такова чорапче и всички загинаха .
Относно сакъзите и мушкатата миналата година само ги поливах с течна тор . Стоят на слънце на двора . Зимата и лятото поливам с 1 пакетче или кубче мая , която също разтварям . Слагам на 1 кофа вода , 1 канче от кис. млако .
Също поливам и с утайка от кафе и капки йод - около 4 - 5 капки на 1 кофа от сирене с вода . Редувам ги .

# 287
Morkovelka99, и аз не ги харесвах до миналата година. Почнах да ги харесвам, защото цъфтят дълго време, непретенциозни са, което напълно ме устройва.

# 288
  • София
Йодът за какво точно се използва при цветята?

# 289
Мушкатата ги харесвам, защото са непретенциозни и тях трудно бих ги уморила през зимата.😅 Поливам с 1 кубче мая разтворено в 10 литра вода веднъж на няколко месеца.

# 290
Йодът за какво точно се използва при цветята?

Подпомагат цъфтежа. Редувам ги.

# 291
  • София
Днес минах през Кауфланд.
Мушкато "Калиопе" и петуния "Night sky"

# 292
И аз смятам утре да мина през Кауфланд за цветя Simple Smile

# 293
Има ли сакъзчета в Кауфланд и добре ли са заредили?

# 294
  • Варна
Сигурно досаждам, ама ще се пръсна от кеф. Има да я показвам тези дни, всеки ден е все по-разцъфнала Laughing

# 295
Месечинка, хич не досаждаш. Много е красива! За пръв път виждам цъфнала драцена.

Имам няколко големи кръгли саксии, в които искам да насадя подправки - мащерка, розмарин, магданоз, мента. Имате ли идея дали ще е ок ако насадя няколко в една саксия, дали ще се понасят помежду си?

# 296
Месечинке уникална е😍
Pippi в различни сандъчета  ще е по- добре според мен. Розмарина обича по песъклива почва и засушавания, магданоза повече влага, мащерката и ментата са с пълзящи коренища- това са ми първични размисли, че на мен не ми се получава развъждането на подправки така.

# 297
  • Мадрид / София
Тази година ще се пробвам с чери доматчета в саксия. Само не знам как ще ги опазя от мана. Засадих семена от нисък компактен и плодовит сорт.

# 298
  • София
И аз смятам утре да мина през Кауфланд за цветя Simple Smile
Не знам дали вече си ходила.Днес отново минах през К.,погледнах китките. Днес цената на петунията вече беше 3.29.
Има ли сакъзчета в Кауфланд и добре ли са заредили?
Имаше малко,по спомен един вид.

# 299
Днес си взех тези теменужки за голяма саксия в двора, бяха на 1.50. Игликите вече са по 2 лв.
Говоря за малко ново цветарско квартално магазинче.

Общи условия

Активация на акаунт