Нашите цветя - обща тема 19

• 39 814
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
Месечинке уникална е😍
Pippi в различни сандъчета  ще е по- добре според мен. Розмарина обича по песъклива почва и засушавания, магданоза повече влага, мащерката и ментата са с пълзящи коренища- това са ми първични размисли, че на мен не ми се получава развъждането на подправки така.

Благодаря ти. Жалко, исках всички да ги интегрирам на едно място, но ще мисля и други варианти.

# 301
Аз не съм много веща , та ако искаш експериментирай си😊 или попитай в зеленчуковата тема тук.

# 302
  • Мадрид / София
Да, знам че не е мястото тук за зеленчуци, за което се извинявам. Ама за едни черита не ми се иска да се записвам и в друга тема. Горе-долу знам какво да правя, само дали ще уцеля момента да не ми се маносат растенията. 😊

# 303
Натуся, не смогнах да ида. Бях на маникюр Stuck Out Tongue Winking Eye

# 304
Angela61, миналата година отгледахме страхотни черита в сандъчета на балкона. Не е трудно, а и не сме полагали кой знае какви грижи. В началото, по време на цъфтежа мъжа ми ги наторяваше с мая за хляб, разтворена във вода. После най-обиковено поливане. По едно време бяхме затрупани с узрели доматчета, едва успявахме да ги изядем.

# 305
  • Пловдив
Пипи, сигурно сте на нисък етаж...щото нали трябват мушици за опрашване...

Тоя красота с цетовете наистина ли е драцена?

# 306
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Пипи, сигурно сте на нисък етаж...щото нали трябват мушици за опрашване...

Тоя красота с цетовете наистина ли е драцена?

доматите са самоопрашващи се Wink инсектите не им пречат, но не са жизнено необходими.
доматинът уж за по-добро опрашване си е подхранващ тор. Simple Smile

драцена фрагранс, виждала съм я и драцена елефантес и драцена царевица Wink
https://tipsplants.com/community/growing-plants/wondering-how-of … do-dracaena-bloom

# 307
Здравейте!
Имам три саксии с по две мушкато вътре от миналото лято. Цъфтяха си, бяха си наред, зимата ги прибрах във входа на блока(нямам къде другаде), но сега гледам, че по едното растение има някакви бели неща. Търсих в интернет, прилича на някакви мушици или въшки, но не съм сигурна, защото по листата няма, само по стеблото. Прикачвам снимка и ще помоля да ми помогнете какво е това и как да го третирам? Не съм ги изкарала още на балкона.

# 308
Доматите не са самоопрашващи се. Тези, които се отглеждат в оранжерии се опрашват или с домати, от растение на растение, или с памучен тампон, пак по същия начин.

# 309
  • Варна
И аз имам спомен, че нашите опрашваха доматите (оранжерийни), но нямам идея как точно ставаше номерът. Може и с доматин да са ги пръскали.

# 310
  • Мадрид / София
Здравейте!
Имам три саксии с по две мушкато вътре от миналото лято. Цъфтяха си, бяха си наред, зимата ги прибрах във входа на блока(нямам къде другаде), но сега гледам, че по едното растение има някакви бели неща. Търсих в интернет, прилича на някакви мушици или въшки, но не съм сигурна, защото по листата няма, само по стеблото. Прикачвам снимка и ще помоля да ми помогнете какво е това и как да го третирам? Не съм ги изкарала още на балкона.

Приличат ми на акари/ и въшки. Пръскай и за двете. Различни препарати са.

# 311
  • Пловдив
В оранжерия с доматин, да...

# 312
Здравейте!

Приличат ми на акари/ и въшки. Пръскай и за двете. Различни препарати са.
Благодаря!

# 313
  • София
Месечинке уникална е😍
Pippi в различни сандъчета  ще е по- добре според мен. Розмарина обича по песъклива почва и засушавания, магданоза повече влага, мащерката и ментата са с пълзящи коренища- това са ми първични размисли, че на мен не ми се получава развъждането на подправки така.

Благодаря ти. Жалко, исках всички да ги интегрирам на едно място, но ще мисля и други варианти.
Можеш да ги засадиш в различни саксии,а саксиите да сложиш в една голяма.Така ще са на едно място.

# 314
  • София
Веднъж в седмицата ги поливам с течна тор за цъфтящи, каквато намеря в магазина. През останалото време нищо , просто вода. Обичат повече слънце , но имах и мушкати на сянка, които също си цъфтяха обилно.

Можеш ли да снимаш каква ползваш в момента?
Страхотни са ти цветята! И аз търсих такива миналото лято и цветарката до нас уж ми намери и засади, но явно са били обикновени каскадни сакъзчета, не алпийски. Тази година съм си навила на пръста да търся.

А от вчера си имам нови разцветки мушката, едното било сорт Розалинда и много ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт