Нашите цветя - обща тема 19

• 39 828
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Някои цветя могат и по изкуствен път да се опрашват.

# 316
Имам малки карамфилчета. Мога ли да ги прехвърля в продълговата саксия и ще се самонасяват ли там? Като храст ли ще станат?

# 317
  • Deutschland/HE
Може ли да ми кажете кой сорт лоницера е ароматен?
Миналата година си купих една, не беше много ароматна, но и не успя да презимува Sad Сега ще направя повторен опит, но искам да съм сигурна, че е ароматна.

# 318
Здравейте,
Най-вероятно въпроса ми не е за тук, но обикновено само чета коментари, не съм се включвала в темите и не зная какви точно са правилата Simple Smile
Някой да продава Пилея (Pilea Peperomioides)? Или да знаете от къде мога да си взема?

# 319
Здравейте,
Най-вероятно въпроса ми не е за тук, но обикновено само чета коментари, не съм се включвала в темите и не зная какви точно са правилата Simple Smile
Някой да продава Пилея (Pilea Peperomioides)? Или да знаете от къде мога да си взема?
Имам една за подаряване в София.
Иначе пускат от време на време в Лидл, Практикер и на борсата на пазара Д. Петков.

# 320
Благодаря Ви, но не съм от София. Ще следя за Лидл.

# 321
Момичета имам акари на две от розите(саксиени са), става ли с емулсия от сапун и зехтин да ги промия?

# 322
Колибри, за орлови нокти ли питаш конкретно? Те са лоницера каприфолиум. Само гледай да е от листопадните, има и вечнозелена, която не мирише.
Иначе например лоницера пурпусии е много ароматна, но е съвсем друго растение, храст. Цъфти заедно с кокичетата.

# 323
  • Deutschland/HE
Флокс, да, за орловите нокти питам Simple Smile
Сега ще потърся из сайтовете, дано да намеря.

# 324
Анджи, преди доста години по проект в училище, сина ми трябваше да засади някакви растения и да се грижи за тях. Бяхме купили 2 корена люти чушки и 2 чери доматчета. Гледахме ги на южната тераса, черито в туба от мин.вода 10л. - от началото на юни до октомври имахме огромна реколта. Листата бяха маносани, но плод имаше много. Без торене и пръскане, само ги поливах Simple Smile всеки ден.

# 325
Пипи, сигурно сте на нисък етаж...щото нали трябват мушици за опрашване...

Тоя красота с цетовете наистина ли е драцена?

Не сме на долен етаж, на последен сме. Но сега питах мъжО, опрашвал ги е с клечка за чистене на уши.

И още малко от балконската ми градинка. Едни зюмбюли, които трябваше да са червени, но цъфнаха в розово. Но пък ухаят разкошно! Малките луковички са мои, от миналата година, надявам се да видя цвят и от тях.

И сините, подарък от мъжо за осми март.

# 326
  • Мадрид / София
Най-лесно се опрашват доматите ръчно с тръскане на стъблото. Това през ден. Прави се когато няма възможност това да стане с вятър или насекоми.
Natt, по-миналата година се пробвах с люти чушлета ама трябваше да ги опрашвам с клечка за уши и съответно реколтата беше слаба и повече не се пробвах с тях. 😄👍

# 327
Люти чушлета гледа мъжа ми/само той гледа зарзават, аз съм по китките/ през проклетата 2020-та. Не ги е опрашвал. Отгледа сума чушлета, и бяха люти по негови сведения, тъй като аз люто не лизвам. Халапеньо и още не помня какви.
Тази година искаме да насадим подправки - магданоз, мента, мащерка, розмарин.
Ще съм благодарна за всякакви съвети относно почва, поливане, наторяване и месторазположение.

# 328
  • Мадрид / София
Има и самоопрашващи се, но мойте не бяха от тях.

# 329
Пипи, на тераса подправките, нали? Най-лесни са джоджен, маточина, мента, мащерка, риган, многогодишна чубрица. По един вид в саксия.
Босилек също става, той иска повече вода. Аз магданоз не успявам да отгледам, но други се справят успешно.
Какво е изложението? Ако не ги пържи слънце от сутрин до вечер, ги сложи по-скоро на светло, иначе помисли за засенчване.
Почва за отглеждане на зеленчуци купувам, поливането лятото е всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт