Нашите цветя - обща тема 19

• 39 831
  • 763
  •   2
Отговори
# 330
Благодаря ти, Phloxx. Да, на терасата, с източно изложение е . До обяд грее слънце, доста силно, след обяд е сянка. Магданоза и за мен е предизвикателство, имам два неуспешни опита да го завъдя. Ще видим тая година как ще се справя. Босилек и мента съм гледала, с останалите ще чета из нета и експерименирам.

# 331
  • Варна
Магданоз едно време майка ми ми сееше в сандъче, избуяваше огромен, но го гледах само за зеленина, щото никак не го обичам. С ментата не се справих, бях си взела миналото лято, но загина, не знам какво не ѝ угодих. Риган и босилек съм пробвала, също неуспешно.
И домати сме гледали в големи саксии на терасата, към 1-2 кила изкарахме Laughing

Скрит текст:

# 332
Семената на подправките накиснете за 24 часа във вода, за да омекнат, постелете тоалетна хартия в сандъчето, за да не потъват надолу, сложете семенцата върху хартията, покрийте с още малко пръст, полейте и по възможност сложете сандъчето в найлон за няколко дни да стане като парник. За саксии ползвам еднократните шапки за баня, които дават в хотелите Grinning

# 333
  • София
Имам малки карамфилчета. Мога ли да ги прехвърля в продълговата саксия и ще се самонасяват ли там? Като храст ли ще станат?

Разбира се,че можеш да ги преместиш в сандъче.Мисля че се разрастват,а не се самозасяват.Няма да станат като храст,приличат ми на скостеблени.Би трябвало да изглеждат като туфички.

# 334
  • на кой му пука, майна
Да покажа и моите зюмбюлчета

И африканска маргаритка и карамфилче, които засадих наскоро, а тази в средата ми е миналогодишна, да видим дали ще цъфне.

# 335
Идвам отново с въпрос.

Рано ли е още да изкарам цеетята навън? Гледам другата седмица го дават захлаждане пак..

И за хората от София - откъде купувате цветя с изгодна цена? За мушкато най-вече става на въпрос.

# 336
  • На морето!
Моите мушката и сакъзи са навън от 2 седмици. Живея до морето, тук пролетта е доста по-студена от София.
Купувала съм от Мр. Бриколаж и от Практикер всякакви цветя, вкл. мушкато, но най-хубавите са ми подаръци от съседи и приятели- резници, които съм си вкоренявала сама. Това са любимите ми, не знам имената им  

Аз пък си купих хортензия. Вече съм уморила 2, така че моля за съвет. Предходните бяха на дебела сянка, може би твърде дебела, тази мисля да я посадя под асмата, имаме люлка и много приятно местенце за четене и пиене на кафе, така че идеално ще ми пасне. Въпросът ми е- дали сега не е студено още, за да я местя навън и дали няма да ѝ е твърде слънчево преди асмата да се разлисти (в източната част на двора е)?

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 13:47 от Rapariga

# 337
  • Варна
Навремето в двора на дядо ми имаше хортензии, точно под асмите. Полудяваха да растат и цъфтят, бяха станали едни гигантски храсталаци.

# 338
Днес изнесох новите, пък ще видим другата седмица .

# 339
Рапарига, ако хортензията идва от разсадник и досега е била навън, можеш спокойно да си я засадиш. Тях най-много ги мори сушата, особено лятото и особено видовете макрофила си искат редовно поливане. Като я садиш, направи около нея пръстен да се задържа водата. Големи растения наоколо може да крадат влагата от почвата и за новозасадените не стига. Моята е на сянка между ограда и храсти, и си вирее добре засега.

# 340
Ева, благодаря за съветите.

# 341
  • София

Тези минзухари цъфнали ли са засадени или като луковички?
Идвам отново с въпрос.

Рано ли е още да изкарам цеетята навън? Гледам другата седмица го дават захлаждане пак..

И за хората от София - откъде купувате цветя с изгодна цена? За мушкато най-вече става на въпрос.
1.Моите мисля да изкарам след захлаждането.

2.Зависи какво имаш впредвид под изгодна цена.Днес купих две мушката(утре  ще ви ги покажа) от оранжерия по 5 лв.

# 342
  • на кой му пука, майна

Тези минзухари цъфнали ли са засадени или като луковички?

Не са минзухари, а зюмбюли Simple Smile
Засадих си ги от луковици през октомври.

# 343
Натуся, да си жива и здрава, разсмях се с глас рано сутринта на минзухарите Grinning

Слънчев уикенд, момичета! При мен ще духа и вали, а така ми се градинарстваше днес...

# 344
  • София
Ле,ле непростима грешка Wink да ги объркам.Защо така ги обърках и аз не знам.

Общи условия

Активация на акаунт