Нашите цветя - обща тема 19

• 39 839
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Някой питаше за алпийски сакъз. От понеделник в Кауфланд ще има разсад на такъв сакъз.

# 346
Аз, аз! Благодаря ти, Amiamo Simple Smile

# 347
Имам шибой в саксия. 3 години го чаках да цъфне, за наказание изкара 3 зими навън...е сега цъфти
Аз онзи ден си взех гарванов лук, малко му се порадвах като декор за масата и вече е навън засят.
Изкарах и бананите и цикасите и всички тропични растения. Сега се моля другата седмица, когато ще е студено, да не е много студено.

# 348
# 349
  • София
Ето новите ми мушката.

Това трябва да е оранжево

Днес пристигна лотус папагалска човка

# 350

Моите са доста хилави след зимуване на студено. Приемам препоръки за най-добрия тор.

# 351
  • Бургас
Аз моите вчера ги наторих с лактофол за мушки. Имах останал от миналата година. Бях на косъм да ги извадя навън,но ме домързя да си измия прозорците.
А и добре направих,че днес е ужасна мъгла,вятър и студ. А вчера беше топло и слънчево и щях да ги прецакам яко.

# 352
И при мен е студено, но измих прозорците и понаредих малко китките на терасата. Не се сдържах и днес се завърнах от пазар с нова китка. Все се каня да спра да купувам, ама знаете как е...

# 353
  • оттам, откъдето започва България
Честита нова придобивка!
Изтеглих снимка и я уголемих, за да се запозная отблизо с това коледниче/великденче (според мен).
Прекрасно е! Аз няма такъв вид.
Цветът е като на пипер и бих се радвала да споделиш снимка на цъфтежа. Simple Smile

# 354
Ранобудна, леко  оранжевеят пъпките. Като цъфне, ще го покажа непременно.

# 355
Pipi_ не предполагаш колко добре те разбирам....
точно колкото един коралов антуриум, поне мислим в тон днес 😃😃😃

# 356
  • на кой му пука, майна
Толкова ги харесвам тия антуриуми, бяха ми подарили розов. Много са специфични за гледане. Поливах с дестилирана вода...пръсках го на мъгла...бях го сложила в близост до сушилнята да му е по влажно... Спазвах всичко, което бях изчела за правилно отглеждане и въпреки всичко умря Disappointed

# 357
Моят антуриум вървеше добре и днес видях, че всичките му листа са с огромни кафяви петна- вероятно от засушаване, защото цял следобед го напича, а аз карам още по зимната схема с един път седмично поливане. Цветовете си стоят непокътнати от август, но листата…
Хубавото е,  че има нови да се разлистят и още малко да се стопли съвсем- ще го пресадя и ще отрежа старите.

# 358
  • на кой му пука, майна
Моят антуриум вървеше добре и днес видях, че всичките му листа са с огромни кафяви петна- вероятно от засушаване, защото цял следобед го напича, а аз карам още по зимната схема с един път седмично поливане. Цветовете си стоят непокътнати от август, но листата…
Хубавото е,  че има нови да се разлистят и още малко да се стопли съвсем- ще го пресадя и ще отрежа старите.

Аз бях чела, че не обича пряка слънчева светлина.

# 359
Лично за мен антуриум е много лесно за гледане цвете. Иамх засяти навън, издържаха 2 години. Тук в България бях забравила едно в офиса 3 месеца без поливане

Общи условия

Активация на акаунт