Нашите цветя - обща тема 19

• 39 655
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
Брашнестата мана се лекува успешно с разтвор от прясно мляко. Иначе бих посипала почвата с малко канела - също дава добри резултати.

А как точно да направя разтрова от мляко? За канелата суха ли да я сложа?

Моето мушкато го обрязах за да го размножа (корените оставих във земя на терасата) за да го прибера вътре и цъфна във вода Simple Smile

# 61
  • София
Ето кой се готви да цъфти:

- каланхоето е на остъклен балкон, поливам на две седмици

Euphorbia milli -  вчера я купих от Кауфланд. Много искам да запази тази окраска на цветовете. Дано не се променят в червено.

От Лидл - ново попълнени към орхидеите ми:

- цветът е зелено към жълто, нямах такава Simple Smile

И обещаното Мангаве да покажа, от Лидл:

# 62
  • Мадрид / София
Може би ако исусовия венец не е на слънце, цветовете да се запазят такива зелено-червени. Обикновено прякото слънце обагря в червено някои растения (листа и цветове).

# 63
А реже ли се исусовия венец? Как да разклоня моя, че само на височина върви 🤔
Лилиума ще го оставя и ще се моля пак цъфн😼 беше много красив и ароматен 😭

# 64
  • оттам, откъдето започва България
Исусовият венец до едно време върви на височина. В един момент стъблото натежава и пада надолу.
И на работа и у дома не съм ги рязала никога.
На работа е много голям. Пробвахме да го завием на венец, но той бързо расте и много натежа.
Сега хем е завъртян около обръча, хем е тръгнал отново от саксията надолу.

# 65
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
уфффф. сега видях, че моите красавци на снимките изглеждат еднакви. голямот ое огнено оранжево,а другото е кадифено червено.
ще опитам да снимам и утре. Simple Smile
ще досаждам пак.

# 66
  • София
Този сукулент (на който дори не му знам името) дали има нужда  от пресаждане, или си е добре така? 

Amiamo, много е нежен цветът на орхидеята!

# 67
Нат,шефлетата ти е суперска! 😍 И откраднатото също. 😃
Ето я моята шефлера:

Това спайдърче едва креташе. Няколко пъти аха да умре,но сега като тръгна,та няма спиране. Много ми харесва! Вчера го пресадих,че му беше отесняла саксийката. Само дано не се раздърди,че му смених мястото.

# 68
И спайдерчето, и шефлерата си загубих. Първото преполях, втората я нападнаха въшки, изкарах я навън и слънцето ѝ доразказа играта. Сега е гола пръчка, на върха се подава нещо, но и да тръгне отново едва ли ще е красива. Просто ще си купя нова.
Понеже си говорите отново за венеца, моя вече прави бодли в долната част на клоните, които са и сериозно дебели вече. Измъкна се на височина, не спира да цъфти. И е на слънце, но си е розов. Аз искам в червено.

# 69
  • Карлово
И аз в петък помъкнах едно мъниче "Исусов венец" за 56 ст., макар че не знаех какво точно да очаквам в бъдеще, но имам нужда от миниатюрни саксийки, които стоят в кухнята на прозореца, обаче на каса не можаха да ми го маркират и си остана там. Явно са оправили етикетите, понеже днес вече нямаше нито една бройка.

# 70
  • оттам, откъдето започва България
Такава гъстота на исусовия венец не мога да постигна. Прекрасен е! Simple Smile
Два имам, но и двата растат на височина и после падат надолу стъблата.

# 71
Сдобих се с новодомец спатифилум за 3 лв 😊

# 72
Покрай необичайно високите температури, започват да поникват луковиците, които садих във външните цветарници в началото на есента (два вида лалета и нарциси). Трябва ли да ги покрия с нещо, или да ги подрежа?

И ето едно кой ме зарадва след близо 2 годишна пауза Simple Smile

# 73
  • София
Нали се заканих да режа Бугенвелиите, защото израстнаха, късна есен опадаха листата и бяха на голи пръчици. Вчера ги гледах - по стеблата излизат ниви листенца. Няма са ги режа. Освен да направя опит за окореняване на рвзник.

# 74
Нямам заслуга за венеца никаква. Сам се гледа, зимата поливам веднъж на седмица. Може би има значение как е сят. Беше малък, но много гъст още като го купих.
Бугенвилии вече не режа. По всички клонки избиват листа и си цъфтят. Може би само за оформяне може да се подкастрят леко. Моите две цъфтят, две са на голи пръчки.

Общи условия

Активация на акаунт