Нашите цветя - обща тема 19

• 39 685
  • 763
  •   1
Отговори
# 75

Това са моите шефлери. Как ги сгъстявате. Вашите са прекрасни.

Незнам защо листата му станаха светло зелени.

Това е банан.

# 76
  • София
Този сукулент (на който дори не му знам името) дали има нужда  от пресаждане, или си е добре така?
Добре си е.Сукулентите нямат голяма коренова система.

# 77
  • София
Благодаря, Натуся! Green Heart

Всички цветя, които пускате, много ми харесват. Ще взема да им науча и имената. Stuck Out Tongue Closed Eyes

MagniM, много хубав венец!

# 78
  • Бургас
Уффф,тиланзията ми е изгнила 😔
Едно известно време, цветята ми не вървят....все едно са урочасани 😔

# 79
Да не би да ги преполиваш? Аз зимата макар на парно ги поливам на десетина дни.

# 80
  • Бургас
Уж гледам да не ги преполивам,ама на... Изгни.
Съмнявам се,дали не е попаднала вода в розетката и затова да загина 🤔😔

# 81
Нищо, че идва пролет, коледната ми звезда вади цвят😂.
Милото цвете, издържа до ноември навън, изгуби много листа, като го прибрах, сега е на един цветарник и го напича цял следобед, няма достатъчно пръст в саксията, поливам когато се сетя, но си е оформило цветовете, макар и не в търговски вид.

# 82
Моята изкара 2 седмици без поливане, като се върнахме след Коледа мислех,  че няма да е жива, но не. Цъфти все още и изглежда чудесно. Мисля да я подстрижа през март и да опитам за следващата Коледа да я съживя. До сега опитите ми са били несполучливи,  въпреки че спазвах всички указания. Ако и тоя път не се получи, ще се откажа.Grinning

# 83
Не се отказвай. Имахме в Тексас дива коледна звезда ( ползват я като разделител по полетата). Цъфтеше си целогодишно. Опитах се да я премахна, но се оказа много упорита.

# 84
  • Бургас
Моите и двете няма да ги бъде. Бяха за спасяване,но без успех ще е .
Утре ще ги снимам да ги видите, за някакви съвети.

# 85
Ето я моята. На живо цветът и е много по-тъмен и наситен, отколкото на снимката. Малко и поопадаха зелените листа, но иначе си е съвсем наред.

# 86
  • София
Помагайте, сдобих се непланирано с това разкошно растение. Как се казва и как да се грижа за него?

Също ще съм благодарна за препоръка за практичен цветарник. С тази последната саксия вече сериозно се замислям.

# 87
Азалия. Най-любимо цвете, но съвет трудно мога да дам, защото съм унищожила няколко.
При майка ми имаше една разкошна, бяла. Тя поливаше и в саксията, и в подложката и вървеше прекрасно.

Успех!

# 88
Малко от моите красавци

# 89
  • София
Боже, ама разбира се, че е азалия! Много съм зле....Навремето баба ми имаше, по-късно и аз съм гледала ( явно неуспешно Smile). Напълно бях забравила. Мерси, vili_ili_eva! Green Heart

Titina, много красиви лаленца! От луковици ли си ги отгледала?

Пръскате ли с нещо срещу мушички? Веднага се появиха сред гъстите листа на азалията. Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт