Нашите цветя - обща тема 19

• 39 187
  • 763
  •   1
Отговори
# 615

Здравейте. Това са градински теменужки, засяти от семена преди две седмици. Трябва ли да ги разредя - саксийката е малка, а и ще им е за постоянно?

Примерно д ги редуцирам до 5-6 като поотраснат?

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 13:33 от Ivaylo Moynov 667981

# 616
Много е красива бугенвилията. Един, два пъти в седмицата е достатъчно да я поливаш. В жегите всеки ден. Остави я в транспортната саксия за седмица. Като видиш че е достатъчно топло да излезе навън, може да я преместиш.

# 617
  • София
Сладкодъвка, прекрасна Бугенвелия! За тази големина, цената е повече от добра. С много цвят да те радва!

# 618
Благодаря, момичета! В момента е 20°, но май прогнозата е за ново застудяване и валежи. Ще преценявам на момента, много искам да я опазя. А ако я пресадя дали няма да умре? Четох нещо за окапване на листата. Няма ли да е по-добре да я пресадя есента?

# 619
  • София
Не бързай с пресаждане.

# 620
  • Карлово
На тази цена е още по-хубава. Не обича местене и течение.

# 621
  • София

Здравейте. Това са градински теменужки, засяти от семена преди две седмици. Трябва ли да ги разредя - саксийката е малка, а и ще им е за постоянно?

Примерно д ги редуцирам до 5-6 като поотраснат?
Не съм специалист по разсад.
Като гледам още не им е тясно значи можеш да изчакаш.Когато се появят по две двойки истински листа можеш да пикираш излишните и да имаш още цветя.

# 622
  • Бургас
С тази снимка исках да ви четитя цветница, но едното не беше цъфнало 🤗

# 623
Karzz много красиви цветове😊
Не бях виждала такива " напръскани" до сега.

# 624
Растения в саксия:
- Прекалено е слънчево. Не е достатъчно слънчево. Почвата е твърде мокра. Почвата е твърде суха. Почвата е с грешно pH. Няма дренаж в саксията. Не ми харесва в керамична саксия. Не ми харесва в пластмасова саксия. Имам нужда от наторяване. Спри да ториш, ще ме убиеш! Този субстрат не ми харесва. Другия също...
Растения в природата:
- Охооо, това пукнатина в бетона ли е? До средата на лятото ще израстна цял метър и ще се засея наоколо Grinning

# 625
Свободата и личният избор къде да растеш са велико нещо, очевидно важащо и за растенията.
За мен лично важи едно правило- колкото повече обгрижвам и проверявам едно цвете, чудя му се иска ли вода, нова саксия, не иска ли, толкова по- бързо го уморявам, колкото по между другото го отглеждам- расте, цъфти и хубавее.
Един дивак, пренесен в двора, цъфти по- късно от домашните зюмбюли.

# 626
Това не е ли синчец?

# 627
Аз го знам като див зюмбюл, в гористи местности расте.

# 628
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и при нас се казва синчец.
майка ми има цяла леха до пътеката. и не дава да си извадя.
 Wink но пък разреши да изкопая маргаритки за детето и аз съм доволна Wink

# 629
И аз ги зная като синчец! Много е ароматен!:heart:

Общи условия

Активация на акаунт