Нашите цветя - обща тема 19

• 39 194
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Важното е, че си открила какво искат според условията. Ако са на топло и запазят листата си, искат по-често водичка. Моите издържат и по две седмици без капка. Ако пък вали може и месец да не се сетя за тях. Simple Smile Но са навън, а дори и при мен зимата не е толкова топла. Но няма ли листа, преполиването води до загниване. Хлорозата е сигурна също. Друго, което знам от личен опит, е че саксията не бива да е много голяма.

# 601
  • София
Мойте са в малки саксии. Не съм ги пресаждала. На остъклен балкон са, изложение юг-изток.

# 602
Ени, честит празник да си здрава и много щастлива! И малката ти прекрасница много да те радва Simple Smile!

# 603
Благодаря ви много! ❤❤❤
Идвам с още подаръци. 😂 Нали ме знаят,че обичам и всеки ми носи. Това си го избрах аз от девойката ми. Много искаше да ми подари нещо.

Тези от приятели:

# 604
Градинските ми в момента не стават много за показване, но нося малко маргаритки от миналогодишните. Специално за рожденичката 🙃

# 605
Момичета, майка ми ми е взела днес една бугенвилия мъничка, но нещо омърлушена ми се вижда. Дали не е мръзнала?

Според мен има доста тор , а тя изсъхва бързо и трябва да се полива всеки ден . И аз имам една азалия още не съм я пресадила в друга саксия и всеки ден е сухо и я поливам .

# 606
Аз на бугитата след първата зима спрях да им треперя. Страшно издръжливи се оказаха. И вятър ми ги чупи от корен, дъждове, пек, кастря ги, засушавам ги - на всичко търпят.
Ето ги шест броя от днес. Еднакво ги гледам, различно се развиват. На всички слагам хелатно желязо, две са с хлорозно светли листа, но избиват нови нормални. Точно те не са образували прицветници. Когато, до лятото ще цъфнат по няколко пъти със сигурност.

И още от днес. Всеки ден са по отрупани и красиви.

# 607
Здравейте! От около 2 месеца имам замиокулкас, преди 2-3 седмици го присъдих в универсална торфена почва, но после прочетох че не е много подходяща за него. Не съм прекалявала с поливането, но някой листа му пожълтяват. Сега се чудя да го присъдя ли пак в почва за сукуленти или просто се адаптира. Не искам да умира.

# 608
  • Стара Загора
Здравейте! От около 2 месеца имам замиокулкас, преди 2-3 седмици го присъдих в универсална торфена почва, но после прочетох че не е много подходяща за него. Не съм прекалявала с поливането, но някой листа му пожълтяват. Сега се чудя да го присъдя ли пак в почва за сукуленти или просто се адаптира. Не искам да умира.

Не му пречи на замиото универсалната смес,но е хубаво да е смесена с малки камъчета или кори за орхидеи за повече пропускливост. Саксията е малко голяма за това растение,но не е проблем,просто ще я запълни по-бавно. Не мога да преценя добре,но ми се струва,че е заровено дълбоко. Замиото обича малка част от грудката да се вижда на повърхността. И наистина обича оскъдно поливане примерно на 8-10 дни,ако е в отопляема стая. Пръстта трябва е суха,преди следващо поливане.
Не се притеснявай,то е трудно за уморяване Simple Smile .Успех и да те радва сълги години .

# 609
Здравейте. Луда съм по пролетните луковични цветя. Сега има много голяма промоция на луковици на лалета, нарциси, анемоне. За жалост се притеснявам че ако ги купя сега когато вече им  е минал момента на засаждане ще изкуфеят и изсъхнат. Не мога да ги засадя директно в почвата, защото ще се прибирам в България чак след два месеца. А тук саксиите на балкона са ми препълнени с по няколко слоя луковици и не се развиват добре, цъфтят слабо. Харесала съм си стотици нови луковици на много ниски цени. Не вярвам да няма начин да пропуснат един сезон засаждане. Но вероятно трябва да се държат в хладилник Joy

# 610
В хладилник не мисля е ок- влажно е и ще покълнат , купувай смело и на сухо и тъмно място ги прибери. Моите семена и луковички презимуват в чекедже в коридора. Посадените може би са на гъсто и за това се развиват слабо.

# 611
Сис,замиото не обича пряко слънце.
Листата му изгарят

# 612
Купих я! Влюбена съм в това цвете Heart Eyes

Колко често я поливате? Мисля да я оставя в тази транспортна саксия, страх ме е от пресаждане. Какво ще кажете?

# 613
  • Карлово
Прекрасна е.
Аз моята не я поливам повече от 1 път седмично засега. Не съм я изнесла още навън.
50 лв ли даде за бугито?
Заглеждах едни бели и оранжеви и по толкова вървяха големите като твоята.

# 614
Купих я за 20 лв. Живея в провинцията. При нас цветята са внос от Гърция, на границата съм. Повечето цветари сами си ходят до борсите в Солун.

Общи условия

Активация на акаунт