Нашите цветя - обща тема 19

• 39 798
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
  • Стара Загора
Благодаря ти,Natt ❤
Много са ми любими

# 226
Прекрасни са, наистина. Аз имам две орхидеи и двете в момента цъфтят само с по един цвят. Идея си нямам защо. Твоите са толкова кичести Heart Eyes

# 227
  • Мадрид / София
Прекрасни са, наистина. Аз имам две орхидеи и двете в момента цъфтят само с по един цвят. Идея си нямам защо. Твоите са толкова кичести Heart Eyes
Подхранвай ги с тор за цъфтеж. С него орхидеите, които пуснаха цветоноси се справят добре и пускат повечко пъпки. Поне при мен е така. Ползвам тор за цъфтеж на мушкати. Разреждам го по указанието на етикета, но слагам в саксийката малко и то в края, по-далеч от розетката и ако може не върху корените.

# 228
Ще пробвам, благодаря, Angela61. Друго да ви питам. Когато засаждате/премествате от транспортна саксийка в сандъче или саксия правите ли дренаж с камъчета? Аз слагам направо новата пръст и засаждам, но правилно ли е?

# 229
Слагам, има-няма нужда, слагам винаги. Опитвам се да спася цветя, които ми подариха. 😁

# 230
  • София
Зависи кое е цветето. На сукулентни и кактуси задължително правя дренаж, на растения, на които почвата трябва да е пропусклива - също, за да не задържа вода.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 14:11 от Amiamo

# 231
Днес ще премествам в сандъчета саксифрага и мини карамфил. Ще направя дренаж с камъчета.

# 232
Хубаво, че спомена карамфил, имам да пресаждам един селски бордюрен

# 233
  • София
Едната ми теменужка цъфна.

Новата ми цветна мания са хортензии в саксии. И първа поръчка- хортензия Полестар

# 234
  • Карлово
Интересно изглежда хортензията, на снимка, не ми беше познат този вид.
Като цъфне да покажеш.

# 235
  • Варна
Цветоносът на драцената ми расте, още не е цъфнал. Нямам търпение, макар че се чудя как ще спим в една стая с нея, ароматът е доста интензивен и само нощем Laughing

# 236
  • Бургас
Лелеее,разкошна е! 😍
Аз ще отложа за другата седмица изнасянето на цветята. Сутрин ми се струва много студено.

# 237
  • Мадрид / София
Нова придобивка:

# 238
  • на последния етаж
Здравейте! Какво е това цвете и как се отглежда?

# 239
  • оттам, откъдето започва България
Според мен е азалия. Три пъти получавах като подарък и трите пъти я уморих, а толкова ми харесва.
Явно иска да живее навън на хладно, а аз я държах у дома.

Общи условия

Активация на акаунт