Нашите цветя - обща тема 19

• 39 116
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, помагайте! Имам разкошен рододендрон, но нещо му яде корена… сменях почвата два пъти, но не помогна.. някой има ли опит да ме посъветва да някакъв препарат ли или не знам  Sad
Снимката е от миналата година
От къде знаеш,че това е проблема?В саксия ли го гледаш?

# 661
Момичета, помагайте! Имам разкошен рододендрон, но нещо му яде корена… сменях почвата два пъти, но не помогна.. някой има ли опит да ме посъветва да някакъв препарат ли или не знам  Sad
Снимката е от миналата година
От къде знаеш,че това е проблема?В саксия ли го гледаш?
Да, в саксия е.. има нещо, което му яде корените и не се развива добре Sad

# 662
  • Мадрид / София
Освен когато прецъфти да я извадиш от саксията и да видиш какво е положението, друго не се сещам.

# 663
След като си сменяла почвата,може да е останало нещо около корените.Освен да пробваш с някой почвен инсектицид.Чувала съм добри отзиви за този,но не съм го пробвала.

# 664
Да, въпреки че беше добре почистен корена и сменена почвата, след няколко месеца пак имаше гадинки, така че ще го пробвам този препарат… Благодаря!

# 665
# 666
  • оттам, откъдето започва България
Прекрасно великденче! Много интересен цвят. Simple Smile

# 667
Точно заради цвета го купих. Бях обещала да го пусна като цъфне.
И подправките ми в саксия.

# 668
# 669
Пипи, и аз взех такъв микс подправки, чудех се как да ги комбинирам.
Имам и въпрос - накупила съм една камара семена с дребни цветенца за градината, направо да ги наръсвам ли или всичко трябва с разсад?

# 670
Обикновено , ако са от  микс пакетчетата директно ръсиш  ( внимаваш да не са на много гъсто), покриваш с почва,  до две седмици са се показали и след това преценяваш дали да разредиш . Други като например теменужките са за разсад . Няма ли указания на пакетчето или поне наименования ?

# 671
Пише кои месеци се садят и кои цъфтят, с лентички... Аз така наръсих преди две седмици 10тина пакетчета, нищо не се е показало.
Имам още 30, може и повече... Щерката събира де що види малко синьо или лилаво цвете по магазините. Освен пак да ръсна и да чакам ...
Едни тагетиси слагах за разсад, доста бавно им се получава.

# 672
Ще покарат, когато им е достатъчно топло, най-късно през май. Наистина гледай да не са нагъсто, иначе ще си пречат и никое няма да цъфти.
Правя разсад само на някои по-специални, ако ме е страх да не ги изядат охлювите или искам после да ги садя на точно определено място.

# 673
Еми тогава ръся смело и каквото се пребори с буреняците :⁠-⁠)

# 674
  • На морето!
И аз така правя и после ММ минава с косачката и ги подстригва 😏

Общи условия

Активация на акаунт