Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 448
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Много ми се иска свеж, прохладен парфюм.Такъв, който да ухае на откъснати борови връхчета и смола.Може би по-скоро в мъжките парфюми би имало нещо подобно.Бихте ли предложили такъв парфюм с цена до 70 лв ?

За мен Lalique White оставя такова усещане.

# 256
  • Sofia
SINEOCHKA_D, как ти звучи този?

Tочно този щях да предложа и аз. Прекрасен, прекрасен парфюм! Тези дни го разнасям и е уникален в студа. Винаги съм го носила в топло, а сега го преоткрих и го намирам за също толкова хубав и на -10. Дано не го спрат и него....

# 257
Аз се сещам за Anick Goutal Nuit Etoilee, ароматична отвара от борови връхчета, цитруси и мента. Свеж към студен, магичен и природен.

# 258
Моля за мнение много близки ли са КМ и Шанс на Шанел? Имаше период, в който имах и двата, но беше отдавна... Не помня да съм ги оприличавала, но такива са мненията във Фрагрантика. Сега имам КМ интенз; трябва ли ми Шанс? Да казва моето вътрешно аз 😁 И все пак...

# 259
  • Пловдив
Благодаря за предложенията.Paradiso имах, сега искам нещо друго.Записвам си Lalique white.Разглеждах Lolita Lempicka Green lovers , но ме притеснява нотката на джин, дали няма да е алкохолна или по-скоро ментова .

# 260
  • София
И аз се присъединявам към възторжените и силно позитвни отзиви от kovatcheva и
Bright Crystal относно новата красота от Живанши:
Givenchy Irrésistible Givenchy Rose Velvet / https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Irresistible-Givenc … Velvet-78480.html

Страхотен аромат, приказна бутилка! Наистина е много пристрастяващ, звучи богато, луксозно, скъпо. Абсолютен разкош е за мен Animal Heart Eyes Cat

В парфюмната разходка тази вечер открих някои интересни аромати. Ще започна с нова линия Зара - вече са заредени и 4те на мъжкия щанд, които изгелждат така:

Magnificent Black / https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Magnificent-Black-79047.html

Majestic Green / https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Majestic-Green-79045.html

Regal White / https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Regal-White-79046.html

Imperial Purple / https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Imperial-Purple-79048.html

Чудесен дизайн, хубави композиции, въобще стараят се от Зара и си личи. Честно да си кажа, най-силно исках да пробвам Imperial Purple заради страхотната пирамида, навяваща асоциации с парфюми като Dior Homme Intense и Valentino Uomo Intense, но се оказа, че той не е като тях. Хубав е много, има повече от кожата на Dior Homme Intense, но няма червилното усещане, нито пък плътната сладост на Valentino Uomo Intense. Така че, за мен, не е копие, а оригинално издание със собствен характер. Нищо евтино няма в него, независимо от скромната си цена 45лв/100мл EDP, като звученето му е зряло, кожено, леко темерутесто, сравнително по-мрачен е, като има подчертани дървесни нотки, които в първите 2-3 часа дават Оринет излъчване. Чак към дълбокото развитие има едно стопляне и обогатяване, сякаш нотки на елеми, смола и опушена ванилия превземат композицията. Наистина неочаквано развитие и мога смело да кажа, че парфюма е много изпипан. Но колкото и да се развива към по-обло звучене, остава си мъжки, по-мрачен, кожено-дървесен. Малко така, като големия и сърдит брат на Dior Homme Intense и Valentino Uomo Intense Smiley Мисля че си заслужава теста, много стойностно предложение от Зара.

Другия, който горещо препоръчвам е Magnificent Black - тази приказка ме грабна мигновенно и според мен, ще бъде най-харесвана. Пирамидата лъже на макс - нищо от нотките вътре не се усеща. В действителност, аромата е амброво плодов, с много хубаво дървесно излъчване. Видях едно сравнение с легедната YSL M7 - да, донякъде съм съгласен, че има такова излъчване. Може да бъде унисекс и е различен въпреки плодово-амбровите нотки. Не е бакара, не е ерба пура, не знам често казано, с какво да го сравня. Може би опредлението, плодово-дървесен аромат с уютен объл амър е най-точното. Magnificent Black ще го купя, задължителен е за мен. Есенна фантазия!

Majestic Green - честно казано, към него съм със смесени увства - пирамидата е супер, звучи от моите, но в действителност, ако го тествам на сляпо, бих казал, че поне в първите 2-3 часа е някой претенциозен нишов от по-мъчните, с по-особени дървесно-зелени, леко балсамови композиции. Любопитен е, много добре смесен, носи си уникален характер, но може би трябва само него отделно да го тествам, защото усещам че има потенциал, но някак не ми даде уау ефект. Сандаловото дърво е доста кремаво, дори бих казал, че звучи направо млечно, и в добавка отново тази мръснишка, топла, опушена ванилия...Мисля си, че феновете на Форд - факинга и тн, ще останат доволни от Majestic Green, не защото е същия, заради тази посока на по-мрачна и различна ванилия.

Regal White - него също очаквах с интерес, но той се оказа разочарование. Усещам го като светъл дървесен аромат, с добавка на листа от смокиня. Тази снимка ми изниква в съзнанието:

Подозирам, че може би феновете на чистите и по-ежедневно звучащи дървесни парфюми, биха го харесали. Добре е направен, но не ме докосна.

Като заключение за тези нови парфюми на Зара бих казал, че са стъпка напред за марката, хубаво направени, всеки със свой облик, не звучат простовато и претупано, всички имат хубава трайност на кожата. Любимец ми е унисекса Magnificent Black, който смятам да взема, следван от Imperial Purple

Друго интересно откритие е марката: Zarkoperfume. Видях че са ги заредили с тестери в Дъглас/Сердика София/ и събрах бегли впечатления от някои.
Силно ме впечатли Purple Molecule 070 · 07, както и BUDDHA-WOOD. Двата нямат нищо общо, като Purple Molecule 070 · 07 е сцена от вълшебна горска приказка след дъжд, с дъга и щастлив край Cupid Докато BUDDHA-WOOD звучи дълбоко, дървесно, медитативно почти.
Тествах 1-2 бели шишета, които звучаха типично белоцветно, на  чисто пране и аха да си тръгна щастлив от новото запознанство, погледа ми се спря на: MOLéCULE No. 8. На мига нещата станаха още по-хубави. Викам си: я, я, това черното добре изглежда, пръскам и уау! Animal Heart Eyes Cat Мама мия! Първата ми мисъл беше - дано го има някъде онлай, дано! Е, преди малко го намерих и поръчах  Satisfied Труден е за описване, както и другите, които ми харесаха - ами не мога да намеря точните думи. Но пък Cloud Collection No 3 мога лесно да го вмъкна в лаконичното - пролет в бутилка! Толкова зелен, пълен с живот, ароматен, ментов... радост в бутилка!

Песен за нощта: austin chen - dream

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 10:58 от Deetron

# 261
  • The Evergreen State
Пристигна ми поръчката Miss Dior Rose Essence.
Редактирам си мнението за пореден път - Miss Dior Rose Essence напомня Miss Dior Rose N Roses. В началото са много близки като аромат. Базата на Rose Essence не остава нежна обаче както при Rose N Roses, а е по-дръзка, дървесна което при първия тест ми се стори грубо дори, като свеж парфюм леко клонящ към мъжки и не ми допадна.
След малко по-дълго разносване обаче, може би защото свикнах с парфюма, вече не ме дразни тази силна свежест и дървесност. Определено е дързък, жизнерадостен, свежо-розово-дървесен аромат за лятото. Усеща се модерен и младежки по дух.
По-дървесна вариация на Rose N Roses е обаче и притежаването и на двата ми се струва излишно.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 07:32 от Athena

# 262
Относно питането по нагоре за La Belle Le Parfum, сладък е да ако харесваш първообраза ще ти хареса и този а относно Парадизо Кавали- подкрепям в студ е просто прекрасен, съжалявам само, че разбрах наскоро, а го носех предимно в топло време.

# 263
Момичета, от Good Girl кой вариант бихте препоръчали като най-траен?

# 264
Харесах пирамидата на Roberto Cavalli Paradiso. И мен ме заинтригувахте 🤗 ще се пробва.

Аз реших Jo malone wood sage and sea salt да си го оставя за пролет/лято.
 В момента пръскам Black opium и ми се иска още нещо като за този сезон. Много си бях харесала Montae Oud tobacco и май ще го дебна.

Някой може ли да сподели впечатление от Shiseido Zen ?

# 265

В парфюмната разходка тази вечер открих някои интересни аромати. Ще започна с нова линия Зара - вече са заредени и 4те на мъжкия щанд, които изгелждат така:
Задължително ще ги проверя, а спрейовете изглежда са на винт.

# 266
  • The Evergreen State
Моля за мнение много близки ли са КМ и Шанс на Шанел? Имаше период, в който имах и двата, но беше отдавна... Не помня да съм ги оприличавала, но такива са мненията във Фрагрантика. Сега имам КМ интенз; трябва ли ми Шанс? Да казва моето вътрешно аз 😁 И все пак...

ВечеПетя, наскоро и аз имах точно същата дилема. Имам КМ Интенс но ми се доиска много силно това пачули от Шанс. Имала съм Шанс преди много години. Двата парфюма са близки, но не съвсем. Имах възможност да си припомня Шанс ЕДП, супер траен, остана ми на ръкава на якето с дни. Изпитах носталгично чувство към него, стария познат Шанс, но някак осъзнах че не ми се подновява този аромат в пълна бутилка, нямам обяснение защо, твърде познат и близък може би, иначе си е хубав така както си го помня.

# 267
Много ми се иска свеж, прохладен парфюм.Такъв, който да ухае на откъснати борови връхчета и смола.Може би по-скоро в мъжките парфюми би имало нещо подобно.Бихте ли предложили такъв парфюм с цена до 70 лв ?
Не е точно боров, но определено с хладно, ментово-камфорово усещане - https://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Perles-De-Lalique-1833.html
Ето този е от същото семейство, но не влиза в бюджета ви:
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Elle-1574.html

Перлите са на много прилична цена, ето тук например: https://www.notino.bg/lalique/perles-de-lalique-parfjumna-voda-za-zheni/

# 268
Носталгията по аромати е странно нещо, аз придобих носталгично точно тези два шанела и един инстант на Герлен. Ами нито един не сложих, само Мадмуазелката веднъж. Много си ги обичам, но при цялото разнообразие не ми се играе на сигурно и добре добре познато.

# 269
Аз точно от носталгия понякога се чудя дали да не си взема пак Органза. Още не съм го направила, но не се знае.

Днес пробвам два непознати за мен парфюма.
Opium EDP 2009 се оказа точно това, което очаквах - плътен подравков, би могъл да мине и за унисекс. Чуден за моя вкус.
L'Air de Temps EDT обаче ме изненада, и то приятно. Очаквах нещо по-тежко и по-ретро, а ми замириса на пролет. Деликатно алдехиден и цветен, действително почти въздушен е при мен. Усещам и нероли, има сапунен нюанс, но не прекалено за мен.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 14:46 от bell_87

Общи условия

Активация на акаунт