Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 452
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • София
SINEOCKA_D такъв хубав с борови връхчета, миришещ на свежа гора е Memo Iberian Leather. При мен се усеща осезаемо балсамова ела. Ето и пирамидата
https://www.fragrantica.com/perfume/Memo-Paris/Iberian-Leather-72554.html

Сетих се за Estee lauder Sensuous Noir, но той е неоткриваем.

В бюджета ще влезе Roberto Cavalli Paradiso и той наистина е страхотен и свеж.

Иначе Перлите на Лалик изобщо не си прави труда да пробваш. След 20 минути забиват в тотално друга пудрено-прашна категория. Иначе първите 20 минути са уау с това комфорово усещане, но за съжаление  краткотрайно.

# 271
Така и така се отдадох днес на парфюмни проби, да споделя накратко и за Aura EDT. Ароматът е почти идентичен с EDP, което може само да ме радва, макар и да не е толкова наситен.

# 272
Някой може ли да сподели впечатление от Shiseido Zen ?

Много приятен аромат, от любимата ми дървесно - цветно- мускусна група. При мен през пролетта се развива чудесно. Става и за офис, не е натрапчив. Ужасно съжалявам, че преди години не взех този лимитиран https://www.fragrantica.com/perfume/Shiseido/Zen-White-Heat-Edition-11035.html Вече го няма никъде. Е, не никъде. По разни сайтове се намира, но цената му не ме устройва.

# 273
По въпроса за Обувката на Каролина Херера, най-харесвам първообраза.

# 274
Скрит текст:
SINEOCKA_D такъв хубав с борови връхчета, миришещ на свежа гора е Memo Iberian Leather. При мен се усеща осезаемо балсамова ела. Ето и пирамидата
https://www.fragrantica.com/perfume/Memo-Paris/Iberian-Leather-72554.html

Сетих се за Estee lauder Sensuous Noir, но той е неоткриваем.

В бюджета ще влезе Roberto Cavalli Paradiso и той наистина е страхотен и свеж.

Иначе Перлите на Лалик изобщо не си прави труда да пробваш. След 20 минути забиват в тотално друга пудрено-прашна категория. Иначе първите 20 минути са уау с това комфорово усещане, но за съжаление  краткотрайно.

Тъкмо се чудя, дали да рискувам с поръчка на сляпо на тези "перли", че не намирам възможност да ги пробвам някъде. Имам опасения за евтина база на евтин парфюм.

Така наскоро се умилих, и след половин час претръпнах от White Tea Ginger Lily Elizabeth Arden. Не знам, доколко може да се сравняват...

# 275
  • Бургас
Благодаря, Ковачева, дай Боже всички сме окрилени.Revolving HeartsFlowers Hibiscus Дийтрон, радвам се, че и ти си останал като нас двете впечатлен от Велвет Роуз.Stuck Out Tongue Closed Eyes Утре или в други ден трябва да е при мен живот и здраве.За мен носи нещо и от парфюмите на Клое веднага след напръскването.Разкошни рози.И да се похваля, че чакам проба от Parfums de marly Valaya  и ставам все по- нетърпелива да се запознаем.

# 276
  • Пловдив
Аз съм от тези, които не харесаха новата звезда на Мюглер и добре, че взех малък флакон. Поръчах  велурената роза на Живанши също малкия размер дано той поне да ми пасне😊

# 277
Аз съм от тези, които не харесаха новата звезда на Мюглер и добре, че взех малък флакон.
Аз първоначално се бях спряла на 10мл. Поръчах 25 само защото никога досега не съм имала флакон звезда, а ми беше любопитно как е на живо. За щастие и ароматът взе, че ми хареса.

# 278
  • Sofia
Почти ми е неудобно да го кажа, но при дизайнерските нищо от новите не е новаторско. Lancome fleur de nuit и Opium le parfum ми харесват, но не се различават достатъчно от останалите фланкъри в линията, за да ги поискам. Новите Angel,  Irresistible,  Burberry her - безлични сладки водички.
Харесах VCA Reve de Cashmere,  но той е по-скъпо копие на Cuir Beluga Guerlain,  който си имам.

# 279
Почти ми е неудобно да го кажа, но при дизайнерските нищо от новите не е новаторско.
Няма какво да ти е неудобно, то си е точно така. Почти всичко вече е измислено/сътворено, едва ли имат какво ново да ни предложат освен някой малко по-различен прочит на познатото. И все пак хубавите аромати носят хубави емоции, дори когато са ни вече добре познати.

# 280
Перлите на Лалик не ги разбирам (кое им е хубавото).

# 281
Перлите на Лалик ми миришат направо лошо, страшно.

# 282
и аз не харесвам перлите на Лалик, от техните произведения май само един мъжки аромат харесвам много и това е

# 283
Karen, нещо сходно изпитвам към редица от новите парфюми.

Много от тях ги обединява бяла и мазна нота, която явно се смята за търсена сега, щом е така навсякъде. Долавям я при Енджъл Еликсира, Либре (интенз), Линтредит руж...

Irresistible velvet rose - не знам..., много ми е сходен с Shalimar Souffle. И в двата усещам някакви стъбла и бялото от кората на цитруса.

I Want Choo Forever Jimmy Choo силно се откроява на фона на другите новинки. Хубав е. Не знам, дали бих го ползвала, но определено е впечатляващ, с някакви искрици.

Скоро си пръснах старата позната Еуфория на Келвин Клайн и ... звучи толкова интересно.
Шанел 5 ЕДТ също - като изворна вода в задушен летен ден.

Благодаря за мненията за Перлите на Лалик. Heart Heart

# 284
Подтикната от въодушевлението от Irresistible velvet rose и отчасти новия Ейнджъл отидох да ги тествам. Първият за мен е абсолютно неразличим от стотиците подобни, нито ми е роза нито кадифе, просто свеж и политкоректен офисен аромат. Най-хубавото му е шишето, което явно трябва да създава усещането за кадифе и мекота, която тук за мен липсва. Ейнджълът не е лош, но ако не носеше логото на Mugler можеше да е всичко и нямаше да има чак такова внимание към него. Сладък и безхарактерен. Opium Le Parfum е хубав, мек, кафеен,  но пък имам останалите му братчета, които ухаят по същия начин, та се оказва безмислено да придобивам и този.
И накрая- може и на някого да е чудно, но тия дни съм на вълна Tresor, първообраза и много му се радвам. предните няколко дни с BOUCHERON ROSE D'ISPARTA, който е невероятна разцъфваща и променлива роза. Нанесен сутрин, се усеща през целия ден, променя се, трае, радва. Няма друга такава розова бомба. Съвършенство.

Общи условия

Активация на акаунт