Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 490
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • BG-DE
Силно ме заинтригува тази Тубероза на Profumum Roma като голям любител на тубероза задължително трябва да я преслушам 😊

# 376
Аз наскоро казах на колежка, че Мон герлен и стои хубаво. Тя пък взе, че почна да се пръска с него в промишлени количества и омирисва целия коридор. То да не направиш комплимент значи.
Аз не крия с кой парфюм съм, ако ме попитат. Според мен няма проблем мъж колега да каже на жена с какъв парфюм е. Тя най-вероятно ще го вземе за мъжа си или друг любим човек, т.е. някой, който не работи в същия офис.

Аз пробвах новия Black opium и много ми допадна, оригиналът ми беше писнал и отдавна го бях разкарала. Този обаче мирише на много вкусно мокачино с добре усещащи се кафе и шоколад. Много приятен парфюм и взех да се замислям за покупка.

# 377
И на мен ми харесва доста новия Блек Опиум. Много сладък, топъл и вкусен.

# 378
Да, много точно определение е приятни&неангажиращи за тези парфюми Солена Луна.
Като на човек му вървят криво нещата и такива парфюми са добре дошли.

Туберозата на Profumum Roma е голяма красавица, но аз не мога да я нося, парфюма ме събаря, а аз искам да ме допълва. Виж с Carnal Flower си разбирам чудесно.

# 379
Densi, кажи тежка дума за трайност при теб на Rose Velvet. Малко ми е неудобно да те тормозя, но след твое ревю грешка никога няма 10 от 10 Simple Smile

# 380
С 5-6 напръсквания ми изкара към 9 часа. За мен това е страхотна трайност.

# 381
С 5-6 напръсквания ми изкара към 9 часа. За мен това е страхотна трайност.
Ой..изкушението нараства Благодаря Heart

# 382
Най-добре е да се пробва лично. Пробвайте, хубав парфюм е, но да видите как ще ви стои.
Днес запалих свещ на Нарцисо Фор Хър. Класа е! Не мирише така на пот, както обръща парфюма на кожата ми, а е великолепен и не много силен аромат, защото аз не обичам силно ароматизирани свещи, които ме душат и умирисват всичко вк. и мебелите.
Трябва да си купя Андромедата на Тициана като свещ.

# 383
  • Пловдив
До сега не са ме питали за името на парфюма ми.Обръжението ми в по-голямата си част е парфюмно незаинтересована.Веднъж колежка по-високо в йерархията от мен носеше един от моите парфюмни любимци.Спрях да го нося в дните когато работех с нея.Това някак си ме накара да се почувствам ограничена.Сестра ми покрай мен придоби 5 парфюм ,които и аз ползвам активно, но с нея рядко се срещаме и май не проявявам парфюмна ревност.Затова разбирам хората ,които крият името на парфюма който ползват.Донякъде е като с дрехите.Едва ли ще искате всички от прякото обкръжение да са с рокля като вашата.

# 384
Най-добре е да се пробва лично. Пробвайте, хубав парфюм е, но да видите как ще ви стои.
Днес запалих свещ на Нарцисо Фор Хър. Класа е! Не мирише така на пот, както обръща парфюма на кожата ми, а е великолепен и не много силен аромат, защото аз не обичам силно ароматизирани свещи, които ме душат и умирисват всичко вк. и мебелите.
Трябва да си купя Андромедата на Тициана като свещ.
Ох за мен парфюма е класа! Слава богу с моята кожа има сдвояване. Обожавам го, а в топла влага избухва.
Неделен аромат от мен..
Choco Violet Mancera, специално настроение Simple Smile

# 385
Включвам се и аз в дискусията от последните няколко страници, чета ви постоянно, но пиша доста рядко.

Когато ме питат - винаги отговарям с какъв парфюм съм. Както и ми е приятно когато аз попитам и ми се отговори Simple Smile Според мен е някакъв бумеранг - когато постъпваш добронамерено и чистосърдечно, неминуемо ти се връща под една или друга форма. Нямам проблем ако някой иска да има същия - всеки човек излъчва различно. А освен това, всеки човек е различен и един и също парфюм може да бъде кошмарен върху един и блаженство върху друг. Нещо като с имената - за мен човекът прави името, а не обратното. С парфюмите е същото.

Преди месец-два имах интересна случка в офиса - бях си поръчала слона на Кензо абсолютно на сляпо. На мига две колежки се влюбиха в него. Едната го поръча още същия ден. Нито ми е пречело, нито съм имала проблем с това. А и както някой преди мен написа, от ~200 броя парфюма, няма да ми е никаква драма да не нося един, два или няколко поради определени причини на определени места.
Както например се съобразявам с момичето, с което съм в стая. Тя знае отлично, че съм парфюман и често се шегува с това. Но има няколко аромата, които минимум я карат да кашля неистово. Е, естествено, че никога не ги нося на работа.

Аз напоследък съм на туберозена вълна. Купих едно бебче Armani My Way Intense и не мога да му се нарадвам. Първообразът ми допадна, но този е доста повече мой. Предполагам, че ще купя и парфюм версията съвсем скоро.

Мнооогоо се чудя на Imperial Emerald TMOV. Някой да ме окуражи/откаже? 😀

Пробвах новият Angel TM. Първата дума, която ми идва на ум за него е, mediocre. Не е лош, но не е Angel..

Междувременно поръчах едно Quatre Iconic. Както не ми хареса при първоначалната проба, така после го търсих да го вдишвам …

Много се чудя и на Rose de Taif Perris Monte Carlo. Има нещо хем изключително отблъскващо, хем силно притегателно… ще го помисля още няколко дена навярно Simple Smile

# 386
  • The Evergreen State
Нелепо е според мен ако подходят към мен доброжелателно и ме изкомплиментират за парфюма и се поинтересуват за името, да се държа като зад.ик и да не отговоря реципрочно на любезността (много рядко ми се случва някой да ме попита за парфюма) и да не споделя с какво съм.
Не ми се е случвало от години аз да попитам за парфюма на някой но ако ми реагират по подобен начин ще си  кажа - е, хубав парфюм ама кофти човек и подминавам.
Ако някой след като съм споделила парфюма си започне да подхвърля коментари по повод на цени или бройки парфюми си казвам - е, добър вкус за парфюми ама кофти човек и подминавам Smile.
На времето имах терзания и не носех парфюм който много харесвах само защото момиче от университета от групичката в която се движехме го носеше. Сега години по-късно го намирам за грешка.
Вече не се съобразявам толкова с хората и техните очаквания, нито горните ситуации биха ме смутили, но това сякаш идва с възрастта.
Съобразявам се с културата тук, не е прието никъде да се носи по много парфюм, на някои места и събития изобщо не се носи (болници, джим, плувен басейн, джакузи, сауна и прочие).

# 387
Аз например винаги казвам с какъв парфюм съм. Два пъти са ме спирали на улицата да ме питат непознати. Аз самата рядко рядко се престрашавам да питам съвсем случайно минувачи. Скоро попитах една дама, с която имам взимане даване служебно с какъв парфюм е понеже ухае прекрасно и тя ми каза "не казвам..." Много инфантилно ми се стори, а жена на около 50.

# 388
За някои хора, парфюма им е част от идентичността,  и си я пазят. Нещо , с което се отличаваш и правиш впечатление. Не бих се обидила ако някой така ми каже, по-скоро ще го разбера.

# 389
  • София
Рядко съм питала някой с кой парфюм е, но това не е задължително, че го искам за себе си, а е като комплимент.
И аз така, когато някой в обкръжението ми ползва даден парфюм и спирам да го ползвам. Някак от уважение към човека. Според мен парфюмът дава някаква индивидуалност. Все едно да отида на сватба с бяла рокля.
И все пак зависи кой е бил пръв. Помня, че в ученическите ми години ползвах един и същ парфюм и всички лесно ме разпознаваха по него. Моя съученичка си го купи и аз спрях да го позлвам за известно време. После пак продължих естествено. Да си призная не ми стана приятно.
На работа за щастие жената в стаята е по-голям фен на парфюмите и от мен. Много е приятно,  когато има с кой да споделиш, размениш и т.н.
Пробвах от новите My Way Parfum. Най-доброто им изпълнение към момента, но не е моето.
Новият Lancome La nuit Tresor Fleur de Nuit е голяма изненада за мен. И аз да харесам един Tresor най-накрая.
Много ми е любопитен и VCA Moonlight Rose.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 21:32 от FatalSnare

Общи условия

Активация на акаунт