Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 65 615
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Приятели, търсех си нещо с роза и амбър,но да е плътно и опушено. Да има горчива смола, може малко мед, може и малко зеленина...Е,допускам и наличието на някоя и друга зелена подправка в името на това да има гърч Grinning
Водейки се от горното, поръчах една отливка на Oud silk mood. Удачен ли е, според вас, предвид търсенията ми?

# 556
Удачен е, а още по-удачен е Mon Nom est Rouge Majda Bekkali.

# 557
Ах! Fig extasy *наострям уши*… мойта (почти) нещастна любов. Личната ми химия не се разбира с господин Пиер Монтал, нито Мансера, нито Монтал стават за нещо върху мен - едни синтетични и обикновено са праволинейни. Същото се случи и със Смокиновия екстаз за жалост, върху мен ухае на чиста кожа, нищо друго, но на дрехи и блотер е нещо чудесно, макар че смокинята седи на заден фон. То е една мека кожа, един черен пипер, сандалово дърво… отзад зеленина от листата на смокинята (плод не усещам), но е много хладен аромат, за мен лично е доста мъжки, макар че ако седеше върху мен както на блотера изобщо нямаше да го мисля. Т.е не е за покупка на сляпо от дами. Иначе го дадох на мъжа ми и на него как му седи… 😍 много класа излъчва този аромат.

# 558
О, да! Oud SIlk Mood е точно в десятката според мен.

Днес пробвах Angel Elxir и La Nuit Tresor Fleur de Nuit. Палец долу и за двата. Ейнджъл е безподобна скука, а Fleur de Nuit е само за колекционери на линията. Губи се в морето от флнкъри, само са му сипали малко от Black Opium.
Новият Черен Опиум ми хареса много, но не и за покупка. Ще го пробвам на кожа от любопитство.
Всичко имам, нищо ново не търся. Ако самО ме намери, няма да се дърпам.

Rose Velvet не видях никъде. Може би не са го внесли при нас още.

# 559
  • Germany
Интересно ми стана сравнението на Fig Extasy с Jardins de Kerylos , трябва да го пробвам. Доста хора усещат праскова в Jardins de Kerylos , аз не  я подушвам,само разкошна дзен зеленина. За Alluring fig,чета само хубави мнения, а така и не го пробвах. Ще го търся за проба,интересно ми е накъде се е развил бранда.Напоследък масово влогърите тръбят за марката , ето че и в темата се харесва.
За мен Fig Extasy няма нищо общо с Jardins de Kerylos. Много различни са ми стилово и двамата парфюмери, и няма как да си приличат парфюмите им. Fig Extasy е мъжка смокиня, сурова, обрулена, усеща се зеленината, напластената прах по тях, усеща се силно санталовата дървесина, пикантен и кремест е. Безкрайно траен, и за мен една идея повече мъжки. Jardins de Kerylos е прозрачен, светъл, сякаш съзираш слънцето и утрото през младите смокинови листа, има едно росно, мокро усещане в него. За мен нямат никаква допирна точка за сравнение. Аз не си падам много по смокините, на моменти съм с тях, но него много го харесвам. За съжаление беше твърде тих и нетраен при мен, затова и не си го взех.
Alluring fig на Калотинис е някъде по средата между двата. За мен е супер реалистична смокиня, като да застанеш в слънчев хубав ден под дървото и да вдъхваш аромата му. Мирише натурално, зелено, реалистично, без излишни цитруси, кокоси или морски нотки. Хладна, зелена, истинска зелена смокиня, без примеси.

Вчера помогнах на двама млади мъже да изберат подарък за тяхна приятелка за рожден ден. Бяха застанали пред щанда на Живанши и се чудеха объркано. Попитаха ме, кой от двата варианта на Линтерди, които тестваха ми харесва повече. Аз за съжаление не харесвам нито един, и затова им предложих Irresistible Rose Velvet. И двамата одобриха на минутата, и чуденето спря. Благодариха ми и купиха Rose Velvet. Стана ми много приятно, че и те го харесаха и избраха него. Така са го позиционирали на най-ниския ред в Дъглас, че няма шанс да го види човек, ако не го търси него специално.
Парфюм за деня La Nymphe & Le Poete 13.1 Pierre Guillaume Green Heart Yellow Heart

# 560
kovatcheva, можеш ли да споделиш и малко за La Nymphe & Le Poete? От много време го заглеждам, но не успях да се ориентирам по ревютата какво точно представлява - има ли все пак повечко роза или е само виолетка? Досега все ги усещам синтетични произведенията на Guillaume, които съм тествала, вероятно затова ги асоциирам с Montale/Mancera. Но пък по пирамида винаги ми хващат окото и не се отказвам, искам да пробвам още Simple Smile

# 561
Момичета, как се използват рефилите, например на Angel, лесно ли е и как точно става?

# 562
Момичета, как се използват рефилите, например на Angel, лесно ли е и как точно става?

Много е лесно, идва си с фуния която пасва на отвора на refillable бутилките им. Ето тук има видео: https://www.mugler.co.uk/how-to-refill-your-mugler-fragrance.html

# 563
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 564
kovatcheva, много благодаря за подсказката за Alluring fig. Ще го търся за тест, защот точно такава смокиня обичам, зелена.
Скрит текст:
Миналата седмица и на мен ми се случи в парфюмерия да ми поискат съвет. Едно момче, около 14-15 годишно дойде при мен с два блотера и ме помоли да му кажа кой от двата аромата ми харесва повече. Дори не успях да ги разпозная, защото бях се надушила вече яко Laughing Надявам се изборът ми да е бил сполучлив и да е зарадвал някого.

# 565
  • Бургас/Пз
Ковачева, усмихна ме със случката с Роуз Велвет. Дано и половинките им да са доволни. Днес в Бургас беше 20 градуса, а този парфюм за мен беше още по-голяма прелест, отколкото миналата седмица в студа. Толкова много ми харесва, че съжалявам, че не взех 100мл.

# 566
В Бюти зоната вече е зареден новият Ла ви е бел. Мощен ирис, на първо четене прилича на Ла ви е бел екла. Ще продължа с тестовете, има многообещаваща реклама за 10 пъти по-силен ирис, да видим, дали е така. Отново тествах Givenchy rose velvet. В първия половин час ми киселее на кожата, после уляга, става един такъв равен и неразпомаваем. Пръснат мощно в 17 часа, в момента, в 19.55, на ръката ми няма нищо.Просто нищо.Вярно е, че си мих ръцете, но Ла ви е бел е там все още. То оставаше и да не е. Явно нямам химия с тази роза за съжаление.

# 567
KovatchevaFlowers Tulip Две смокини съм планувала за лятото, но и тази ще търся за проба обезателно!
В Бюти зоната вече е зареден новият Ла ви е бел.
Много се надявах да е наистина мощен!  Смокинята усеща ли се добре?

# 568
KovatchevaFlowers Tulip Две смокини съм планувала за лятото, но и тази ще търся за проба обезателно!
В Бюти зоната вече е зареден новият Ла ви е бел.
Много се надявах да е наистина мощен!  Смокинята усеща ли се добре?
Смокиня не регистрирах, затова казвам, че тестовете тепърва предстоят. Този път самоостоятелно, а не в присъствието на на други аромати. Пиша ненапразно мощен,за траен не знам, ще видим.

# 569
Момичета, извинявам се, че прекъсвам дискусията за смокините, но имам нужда от помощта ви. Днес тествах няколко аромата на Шанел и без да искам пръснах обилно Coco EDP върху горната част на дланта ми. Тръгнах си друго от изпробваните и през деня с интерес следях как се развива Сосо. В началото не разпознавах определени нотки, заради количеството, с което се полях и ароматите, които душих. Разхождах се , мих си ръцете и в един момент усетих силен, но нежен аромат.
Сега се чудя дали да не му дам шанс и ще се радвам да споделите мнения за него.

Общи условия

Активация на акаунт