д-р Николай Ковачев

• 15 367
  • 93
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте. От 4 г.с д-р Ковачев ми изписа Циклогест 400 по една вечер вагинално, като превантивна мярка, тъй като имам един спонтанен аборт преди това. Вече не съм негов пациент по стечение на обстоятелствата и това е причината да не мога да се свържа с него. Тогава не обсъдихме как и кога се спира приема на Циклогест, а аз вече мисля, че нямам нужда от препарата. Въпроса ми е към жените, които са приемали прогестерон вагинално , предписан от него. Благодаря

# 91
  • София
Не съм му пациент още преди да забременея, но съм раждала и имах патологична бременност.

Прогестерон, а и медикамент като цяло се спира само по лекарска преценка. Не питайте други хора, защото всеки случай и състояние е индивидуално за човека.

# 92
Здравейте. От 4 г.с д-р Ковачев ми изписа Циклогест 400 по една вечер вагинално, като превантивна мярка, тъй като имам един спонтанен аборт преди това. Вече не съм негов пациент по стечение на обстоятелствата и това е причината да не мога да се свържа с него. Тогава не обсъдихме как и кога се спира приема на Циклогест, а аз вече мисля, че нямам нужда от препарата. Въпроса ми е към жените, които са приемали прогестерон вагинално , предписан от него. Благодаря
Щом сте бременна, значи все някой лекар ви следи. Би трябвало да сте споделила с него, че приемате Циклогест и да го попитате кога да го спрете. Лекар, който вече не ви следи и няма поглед над изследванията ви, а още повече пък някоя жена от тук, няма как да ви даде отговор на подобен въпрос.

# 93
Здравейте.
д-р Ковачев наистина е с друг темперамент, не е често срещания любезен лекар, с който да си говорите много и за всичко, но в крайна сметка всеки решава кое му е приоритет.
За мен е най-важно, че е обективен и е добър диагностик. Прави обстойни прегледи и обръща внимание на всичко. До момента, когато и да съм пратила резултати(дори и когато не бях бременна), ми е отговарял в рамките на деня. Относно спешни проблеми като кървене, и той, и всички други лекари, при които съм била, ме предупреждават, че за такива неща  не се чака отговор по вайбър, а се действа светкавично с постъпване в болница. Защото всяка минута е ценна.
Човекът не е много комуникативен, но адекватен и си гледа работата. Да, някои неща може да му напомните в рамките на прегледа, в предвид, всички пациента и натовареност, мисля че е напълно нормално.
Има стотици пациентки. Замислете се вие колко неща помните като обем и за какъв период от време, преди да съдим който и да било друг.
Аз го препоръчвам горещо, особено като се отнася за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт