Магията на изтока - тема 70

• 28 686
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • MJF
E не , филм с такава награда, пък този и  с няколко такива много трудно може да стигне изначално на екрана ми. И ако се случи ще е след доста време. Та така. Нека отлежава. А и още се сещам за онзи Паразит дето тез откроиха. Ай мерси.
Tuon, може да съм пропуснала но обикновено от теб на готово чакам инфо за номинациите и спечелилите в раздел чуждестранен филм. Аз пък случайно преди 2-3 седмици по австрийския канал 3 SAT случайно нацелих церемонията по награждаване за Берлинале 2023. И забелязах че имаше бая наградени "испаноговорящи" филми. Чак някои ги проверих тогава  и вярно южноамерикански се оказаха. След време дано нацеля някой от тях.

# 196
Шош,то тази година и аз тотално не се интересувах от наградите.
Обаче може да хвърлиш поглед на мрачния Пинокио на Гийермо дел Торо.

Анти спам - тай песен.

# 197
Дори обикновената и банална паразит-на корейска история е за предпочитане пред този американско-китайски абсурд.

Road Home - епизод 6

Заспивам. Дано историята се размърда утре, защото дотук абсолютно нищо.
Досадни сцени/ спомени от гимназиалните години и на двамата. От време на време се връщаме и в наши дни, но скука, истинска скука.

Не очаквах, че SM Ent. ще паднат така ниско с новото парче на Джонг Ин. Взели Mr. Rover на нашата Дара и пляс, главно в неговия корейски албум.
Доживях корейци да крадат музика от българи, боже мой. И ний дадохме нещо на корейския музикален свят.
Прочетох, че са платили на Дара и нейните продуценти, но все пак!?! SM Ent.?!

То вярно, че кпоп-ът не е каквото беше едно време и нищо не остана от него, но SM Ent. винаги са били топ в този бизнес. И те ли я закъсаха толкова много след скандалите с HYBE? Октоподът, за радост, се отказа да ги поглъща, но да се стреснат и да вземат да правят поне малко по-качествена музика.
NCT са ги забили в мазето, само посредствени музикални буламачи и нищо друго. Много ме е яд за тях.

# 198
Call It Love - епизоди 7 и 8

Гледам и не отлепям очи от Сoнг Джун. Друго интересно няма, обичайната корейска мелодрама гарантирана и с едно ужасно противно създание - родителка на главния. Идва ми да я размажа с чехъл, само като я видя в кадър.
Ким Йонг Куанг да се размърда малко, че и тази любима жена ще му избяга заради отвратителната му майка. Добре е, че обличат И Сонг Кьонг с широки дрехи, че не е приятна гледка. Тази жена има спешна нужда от захранване в KFC, Burger King или McDonald's. Прекалено е дори за анорексичните азиатки, с които съм свикнала. Нейното е нещо страшно.
Ким Йе Уон (тази откачалка, която обичам да гледам) е касиерка в банка и се заигра с охранителя. Тези сцени ми напомнят на глупавия банкер и неговата любима бедна касиерка, които ми опъваха нервите до преди месец-два.
Касиерката в Call It Love е за фармацевта, а той, фармацевта, най си зааслужава гледането.

Радвам се, че Сонг Джун скоро ще се завърне в главна мъжка роля в нов сериал, пък макар и да е римейк на американския Younger. Със Со Джи Хье може би ще му се получи.

Reversal Orchestra - ФИНАЛ

Напълно удовлетворена. Чудесен финал на един много симпатичен японски сериал, а всичко точно, ясно и логично като по японски конец. Диригентът и цигуларката доволни и щастливи заедно.

# 199
В Корея е почти петък.
Годишно проучване разкрива топ 5 на любимите корейски актьори, и … нове през 2022 г.
Още съм в тренда Joy Мими е типът на всички.Освен на японците.Сори,явно имат специално място за Дам Док в сърцата си.

# 200
Road Home - епизоди 9 и 10

Голяма скучна китайска дъвка. Жалко за Боран. The Psychologist с него и Янг Дзъ беше класи над това тук.

Мислех да пропусна The Real Has Come, когато разбрах, че Ан Дже Хьон е приел главната мъжка роля след отказа на Куак Ши Янг, но като гледам тийзърите - май отново ще се кача на шестмесечното мехурено корейско влакче.

Tuon, главният в този сериал, за който говоря, е същия актьор, който се наложи да връща пералнята, печката, кафемашината, прахосмукачката и пр. на бившата си жена. Онези със семейния скандал, които си развяваха семейните проблеми пред цяла Корея преди четири години.
Съпругата, която си поиска всичко, е любимата на твоя Мими от Boys Over Flowers - актрисата Ку Хье Сон.
Скоро не съм чувала нищо за нея, но се надявам, че редовно посещава психотерапевт и си пие лекарствата.

И Мин Хо явно само аз не го харесвам. Не съм гледала нищо с негово участие от зората на азиатските ми години. В сериал последно го гледах в Шити Хънтъра с Минка преди цели 12 години, а във филм последно с Ким Ре Уон, но не помня заглавието. И той беше преди доста години, и ако не беше участието на Ре Уон, едва ли бих гледала и Минчо.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 21:01 от rossonera

# 201
  • вятърничава
За протокола - и на мен Минчо не ми харесва.
Как пък си определят най-любимия актьор?Че аз имам 100, и всяка седмица/месец се появява нов любимец,който лекинко избутва предишния,но не го забравям. Така скоро преоткрих Kang Dong Won, въпреки,че преди съм го гледала тук и там. Напомня ми с този поглед на Го Аяно - мой любимец. Често си мисля,че корейските актьори имат японски близнаци и обратно Grinning
С Kang Dong Won последно изгледах в този ред Master (2016) , Secret Reunion (2010) ,Golden Slumber (2018). В този ред ми и харесаха. И трите филма имат много общо като сюжет, от типа "хвани ме ,ако можеш",персонажите на Kang Dong Won си приличат.Много ми хареса това,което каза героя му в Secret Reunion (2010) - "Знам колко страшен е светът!И какво? Да извърна поглед ,когато някой страда?Да пренебрегна обаждането на приятел?Да бягам от всички,за да оцелея сам?....Лошо ли е да търпиш загуби?Престъпление ли е да си добър?".Аз мога да го гледам и без да говори,само тоя поглед стига!
Кор.сериал в момента Mr. Sunshine (2018), Yoo Yeon Seok и Lee Byung Hun май не съм ги гледала в такива роли.Интересна епоха, не съм сигурна доколко достоверно е отразена.
И продължавам да се чудя на резултатите от това проучване, май не се дължи на нови филми,а на стара слава.

# 202
Минчо, Мими или както там се нарича, и мен не ме кефи. Сега го проверих. Набор ми е. Като порасне, може и да се разхубави. За мен лично мъжете изглеждат най-добре във възрастта между 40 и 50.

# 203
  • вятърничава
ross, Kim Hye Ok в  The Real Has Come отново играе майка на някой ГГ ли?

# 204
Хубаво е да знам и добре,че се изяснихме.Това за Мими Hug

Цитат
Как пък си определят най-любимия актьор?Че аз имам 100, и всяка седмица/месец се появява нов любимец,който лекинко избутва предишния,но не го забравям.
Незнам. Отговаряш с любимеца от този момент.Аз така бих направила.
Аз не бих могла да отговоря и на въпроса за любим сериал или любима песен.
Не, за песен мога.

# 205
По въпроса с любимците, имам си и мисля, че всички в темата го знаете. От време на време в класацията може да се прокрадва някой нов, но номер 1 си остава същият, непроменен.

# 206
ross, Kim Hye Ok в  The Real Has Come отново играе майка на някой ГГ ли?

Да, тя ще бъде в ролята на майка на главната героиня (Бек Джин Хи).
След It's Beautiful Now Ким Хье Ок се завръща в добре познатата ѝ светлина.

Главната героиня ще забременее от бившия си приятел, а татко на детето ще стане нейния гинеколог и трети син на чеболско семейство (в ролята е Ан Дже Хьон).
Този път ще започнат ударно в новата мехурка с бременност и ти гарантирам, че ще има чудовищен рейтинг в Корея.
Актьорският състав е добър, историята предполага голям корейски скандал - извънбрачна бременност, самотна млада майка, доктор от чеболско семейство влюбен в нея. Какво повече да желае човек от корейски сериал, хаха? Драма и един автобус с роднини.
Другата събота започва.

Честит ви петък.

# 207
Пичът няма да ви хареса,но това не е толкова важно.Показвам го,не защото няма да ви хареса ....🤔 а защото има супер сладка тениска на котки Heart Eyes
Скрит текст:
Трниска с котки.Това е гениално.

# 208
Three Bold Siblings - ФИНАЛ

От 24 септември до днес - шест месеца мехурка. В началото гледах с интерес, по средата с досада, към финала - розова дъвка. Типичната корейска мехурка с наивни, чак глупави герои, в която е за отбелязване, че поне не разболяха никой от тежка болест.
Няма да ми липсва, просто прехвърлях епизодите по навик всеки уикенд.
Досега съм следила още три от шестмесечните мехурки - What Happens to My Family от 2014 г. с Шики и Нам Джи, Revolutionary Sisters и It's Beautiful Now, но и трите бяха по-добри в сравнение с Three Bold Siblings. Хана я бива да чува гласове до Чанг Хьок и Джин Ук, но си е слабо соджу, като актриса.

В събота (25 март) започва The Real Has Come. Ще гледам и него. Много подходяща за Благовещение е темата на сериала.

Като споменах Хьок...
От 17 април ще следя Family с него и Нара. Някаква носталгия по Fated to Love You преди девет години с двамата.

# 209
Като споменах Хьок...
От 17 април ще следя Family с него и Нара. Някаква носталгия по Fated to Love You преди девет години с двамата.
Дали ще умре накрая?

Има таг - Family Struggle Scream и звучи страшно

Общи условия

Активация на акаунт