Магията на изтока - тема 70

• 28 806
  • 741
  •   2
Отговори
# 390
  • вятърничава
Шош,права си май за Теруноске Такезай.Ако това имаш предвид Buchou to Shachiku no Koi Modokashii (2022).
Гледах няколко епизода,но така и не го довърших.

# 391
  • MJF
Брей , много се разснимал тоз левент. Гледай що заглавия натрупал 2022-2023 докато аз съм "замразена преводно " на японския фронт.

Вероятно последно е бил на екрана ми в Yangotonaki Ichizoku 2022.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 16:55 от Шошулчо

# 392
Така е Joy Само аз харесвам кифлата Сато. С костюм на Хуго Бос и парфюм на Том Форт или обратното.Няма значение. Aко може да е Extreme на ТФ,защото обичам пачули.Обичам пачули повече от колкото обичам Сато.Да се има предвид.

Не бях гледала тайландско почти седмица и ми липсва.За това Марио с новия часовник на LONGINES.
Той представя марката за Тайланд.
Скрит текст:
и се сетих,че Bright е на BURBERRY.Обичам BURBERRY.
Скрит текст:
Щях да кажа,че и Август(роден е през август) е готин с костюм,но се разсеех докато търсих снимка с дрехи.
Ето залез или изгрев.
Скрит текст:

# 393
Видях Сонг Дже Рим, но утре ще гледам епизодите на All That We Loved. Хуни (колкото и да го обичам) не може да играе, той умее единствено да танцува в ЕХО, но Дже Рим, ахххх, Сонг Дже Рим....

Пропуснах да ви покажа кой беше отличен с награда като любимец номер 1 на китайските студенти - Мо Санмей, разбира се.
Този филм го изстреля в сърцата на стотици милиони китайци и освен че получава награда след награда, но и Партията му се отплаща подобаващо със снимането на много нови филми с негово участие.

Не обичам червила, но обичам този, който ги рекламира в Китай.

# 394
  • вятърничава
Не ми изглежда много щастлив с туй Wear Lipstick,ама то аз кво ли разбирам.Какъв цвят е? комунистическо китайско червено?

Tuon, в  Pending Train: 8:23, Ashita Kimi to има един пожарникар,дето се катери по скалите (за минута-две,но се брои) ,има и часовник! Навих ли те? Не вярвам да мирише на Хуго Бос или Том Форт, то водата им е кът за пиене,та не искам и да знам на какво ухае след толкова зор и катерене.

# 395
Мда, цветът е комунистическо китайско червено.
Онзи ден минах покрай един цветарски магазин и си казах, че само ще погледам, но като ми хванаха очите две мушката точно в комунистическо китайско червено и веднага се сетих за Джу, хаха. Излязох си заедно с мушкатата. Върнах се и веднага ги насях.
А днес ми подариха каланхое в същия наситен червен китайски цвят и си казах, че явно е съдба, червена китайска съдба, защото самото каланхое, според китайските вярвания носи богатство и просперитет и затова се подарява много на Китайската нова година.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 20:56 от rossonera

# 396
  • MJF
Честит Гергьовден!
Именниците да си носят името със сила и здраве.

Видях първия епизод на  Watashi no Oyome-kun .
Нещо ни ми много допадна. Хару в съвсем типичната за нея роля, ама съвсем.
Скрит текст:
В повече ми дойде цялото това повторение за "съпругата" през цялата серия , та чиста , та ...не знам си каква. Нещо към момента явно не ми се гледа "сексизъм" и сие. Тъкмо така и така не са се разбързали с превод и сие за мен. Та ...може да ми дойде след време друго настроение. Но към момента не е моето.
Апропо. Дори очакванията ми за разхвърляност не покриха. Очаквах къде, къде по-фрапантна гледка. Туй дето показаха като за японския кино/сериален фронт е "слаба работа". Mr. Green Wink
"Театралността" в този първи епизод също ми бе в повече поне в 5 момента. Туй е много за мен.
А иначе видях героинята на Сава Нимура.

# 397
Загледах двата излезли епизода на All That We Loved, видях сцените на Дже Рим, чиято роля е камео и приключих с тази поредна корейска мелодрама. Трансплантации на бъбреци и ученически драми не ми се гледат.
Много съжалявам, че Сонг Дже Рим не е снимал нищо съществено вече 4-5 години. Загуба е да не е на екран, а да се появява само за кратко, епизодично.
Предстои му участие в Bloody Romance тази година, но видях, че отново ще свири втора цигулка.

Последно с Джи Йон през 2019 г.

Мехурката (The Real Has Come) я гледах с 13-ти епизод днес, но отново тъпчем на едно място. Докато в началото всичко се завъртя много бързо, сега вече се въртим в кръг.

Скрит текст:
Малката кифла поне показа на брата, че наистина той има ужасно голяма прилика с нейния бивш приятел и това е причина тя да се навърта около него. Той дори изпадна в ужас, че може да има брат-близнак, за който не знае, хаха. Ако с тези двамата завъртят по-забавно историята, може и да се получи, а то е ясно, че по някое време в епизодите ще се появи истинската майка на момиченцето и сигурно ще поиска да го вземе, въпреки че го е изоставила.
Абе, поредната корейска майка на годината. Ще има драма.

# 398
Погледнах новото на Лео Ву - Nothing But You
След първите епизоди съм - Хммм,звучи като любовен роман.

Ето и Лео
Скрит текст:

# 399
У, а не Ву. Като вземеш руски паспорт тогава ще е Ву (руските демагози всичко преиначават). На мандарин е у. Звук в в китайския език не съществува.
Същото е и в корейския - в и ф няма. Затова кофи (coffee) става копи на корейски (ф-то го покриват с п), както и фен става пен, а войс става бойс, защото покриват в с б (още се смея само като се сетя за феновете на CN BLUE, които са VOICE, но на корейски станаха BOICE).
В японският има в като звук, но когато той е вътре в самата дума, а не в нейното начало, пример Watanabe е Уатанабе, но Kurosawa е Куросава.

Гледам вчера, че Infinite ще се завърнат с някаква песен по случай 13-та годишнина на групата в началото на юни, а отдолу пише всички, т.е всички заедно, седмината членове на групата. Гледам снимката - Хоя го няма, нито е тагнат с останалите шест. И какво завръщане по повод годишнината е това след като един от най-паметните членове на тази група липсва? Такива евтини номера откровено ме дразнят, заради доброто старо минало на кпоп-а, от който бяха част и те.
Ясно е, че се скараха с него, че той първи ги изостави, но все пак не ми харесват такива завръщания като "всички".

# 400
Той не е и Лео Cry

Нямат цяла буква. В единственият азиатски език,който знам има буква,която се чете различно,защото зависи от съгласната след нея.Може да а,може да е,може  да и,може да о.

# 401
Сега ме подсещаш... Вчера, като гледах новия епизод на мехурката, отново ми направи впечатление нещо.
Една от главните двойки очаква дете, но бяха тръгнали да се развеждат преди това. Тя забременя след като се бяха срещнали в един бар на по мартини с маслина (dirty martini, както му казват англичаните) и правиха кекс на пияна глава. След като той разбра за бебето, решиха да не се развеждат и съпругът се чудеше във вчерашния епизод как да кръстят фетуса (това е нещо като традиция при корейците да дават име на фетуса, докато очакват да се родят и дадат име).
Та, мъжът предложи: мартини, маслина или 한번 (ханбон, веднъж, защото тя тогава забременя) за име на фетуса и ги произнесе така - мартини, олиВъ и ханбон, хаха.
Мисълта ми е, че вече при младите корейци, които говорят английски и използват много чуждици в ежедневието си, в-то се произнася, а не се замества с б и olive стана олиВЪ на "чист" ханкукски език, хаха. Казвам  го, защото съм чувала и олибъ от корейци. Хем е английска (с латински произход) думата, но хем звучи и "корейски", хаха.
Говорили сме много през годините на тема колко много чуждици/ английски думи има вече и при тях. Глобализация. За добро или зло.
Съвременният японски език е пример за джапинглиш. Чак се стряскам и аз.
А в България се оплакват, че много чуждици (от английски език) били навлезли в съвременния език, но забравят, че чист български език не съществува. Само като се сетя колко турцизми има, а и западноевроепейските, които сме приели за норма...

Всичко тече, всичко се променя. Ако беше жив Хераклит би го казал/написал отново.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 12:15 от rossonera

# 402
Тайландците не могат да кажат дума ако завършва на С. Изгледах цял сериал където Вегас беше наричан Вегаст или Вегат.

При мен вместо кен понякога използваме аглийското йес или още по-зле йеш:joy:
Сода си е сода,но може да е и газор.
Банана е банан,но аспарагус е аспержи.
Всичко си зависи от диаспората,която е донесла новите думи и те са се смесили с типичните думи на езика.

# 403
Приличаме си всички по широкия свят.

Пропуснах да ти кажа, че в крайна сметка решиха да кръстят фетуса Оли, на галено от оливъ, хаха. Маслината победи пред мартинито.
Ще видим какво ще се роди след време, още не му знаят пола.

# 404
The Good Bad Mother
Едва ли има нужда да казвам, че кастът се справя великолепно само като видите кои са главните "играчи". "Старите кучета" нямат нужда от похвали, но искам да отбележа И До Хьон, който се справя отлично с предизвикателството да представи умният и амбициозен прокурор превърнал се в "идиота" на селото.
Скрит текст:
Ра Ми Ран без време остава вдовица, при това бременна с първото си дете. След като загубва съпруга си, дома си и фермата им се мести в едно селце, където започва да отглежда прасета. Изключително строга и амбициозна майка, решена синът ѝ да се измъкне от мизерията и да стане прокурор. Това става причина отношенията между майка и син да са доста обтегнати. Синът става прокурор, безпардонен и привидно играещ по свирката на хора със съмнителна репутация. Но, е решен да разбере какво точно се е случило с баща му и кой е виновен за смъртта му. Забърква се с дъщерята на кандидата за Президент (Чонг Уонг Ин), който има общо със случая в миналото. За нещастие (и не без помощта на кандидат-президента) претърпява инцидент, след който губи спомените и познанията си и ментално и умствено се превръща в 7 годишно дете. Майка му си го прибра и започна да се грижи за него, но този път отношението е съвсем различно. В селото се завръща и приятелката от детинство на главния, с която са прекъснали връзка и не са се виждали от години.
С тази приятелка, която е и първата му любов, май ще има изненада, а и главният започна да цитира наказателния кодекс без да има представа от къде има тези познания.

Общи условия

Активация на акаунт