Магията на изтока - тема 70

• 28 754
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • вятърничава
О, вярно и този с Каме го бях набелязала. Каме + вино, какво повече!
Айде, списъкът ми с чакащи стана една педя по-дълъг.
Значи Ямапи ще играе Каме Joy

Останала съм с впечатление, че тези спешъли ги пускат по Коледа.

# 541
Спешълите се излъчват на края на телевизионните сезони, в паузите от три седмици, докато започнат новите сериали - в края на март, в края на юни, септември и декември. Декември пускат повече заради празниците.

Още не си гледала Каме сомелиер? Пропуск.
Той и Ямапи са едно. Две половинки на едно цяло.

# 542
  • вятърничава
Ще се поправя, заклевам се!
Ще подгрея с Каме, ще довърша с Ямапи.

# 543
Да, задължително първо Каме с версията от 2009 г., за да разбереш историята, а след това Ямапи с новата (в петък излъчиха 6-ти епизод, остават още два).
В новата версия Ямапи не е в ролята на героя на Каме, оригиналната от мангата и японския сериал, а е в ролята на полубрата на Каме - Исей Томине, който се играеше от Сеичи Танабе.
Историята се върти около двамата братя - единият легитимен, а другия не.
Свалям всяка седмица епизодите на американско-френско-японската нова версия и не съм гледала задълбочено, само колкото да видя какво се случва, но очаквано, разликата е огромна. Новата версия е направена по холивудски, но дано е в търпими граници. Ще кажа повече, когато изгледам епизодите.

# 544
Island 2
Защото хубавите неща стават когато си търпелив реших да изгледам сезон 2 когато излезне целия,но забравих за него Blush Blush Blush
Щях да напиша,че го започнах,защото съм фен на този тип сюжети,но кого лъжа… освен себе си.Първоначно го започнах за Kim Nam Gil,но предполагам, че дори той не беше достатъчен, за да спаси това. После Cha Eun Woo пръска чар и харизма,но и това не стига.
Искам да кажа,че не е фатално лошо,но не и достатъчно добро,за да го препоръчам на някого.
Все още не разбирам причината,защо е разделен на две.Освен,че могат да си го позволят. Нищо не подобриха в продукцията,историята или героите. Сюжетът остана същия,проблемите си останаха същите и героите са същите. Буквално сезон 2 започна там от където свърши сезон 1.
И съм фен на този жанр.
Aко някога има продължение - няма да го гледам.Няма.
Освен това изчадието островно имаше вид на родено от любовта между Пришалецът и Венъм.

# 545
Ти си особен вид, Tuon. Аз не си причиних втория сезон, след като изгледах първи заради Трите главни причини. Намгилски в такива тъпотии се е забил, че скоро няма да излезе от тинята. Остаря, факт, и започна с глупостите. Една след друга.

Само в тях ми остана надеждата за корейският поп в наши дни. Като чуя гласчето на Хисънг и примирам. Това момче има божествен глас.
Припевът е страхотен, като изключа частите преди това с Ники, Сонгхун, Джей и Джейк. Мозъчна каша, това усетих на тези части, които са абсолютно излишни. Главните вокали, тяхно е парчето - Хисънг и Чонгуон.

# 546
  • MJF
Mad For Each Other
11 изгледани серии. Първите 10 бяха съвсем сносни/гледаеми, без много мои редакции. Но 11-епизод бе много зле, дори с превъртане на много места  едва го догледах. Последните 2 серии, щото тоз сериал е от 13, ще ги превъртя когато съберя желание Tired . Човек като види "само" 13 би решил , че туй е добре за knit , но... от няколкото видяни по -кратки скорошни кор-сериала виждам че оправия няма. Карат си както 16-сериините, има няма 4 епизода са им в повече. Минимум. Та така. Neutral Face

# 547
Донякъде се вълнувах да видя колко лошо ще е всъщност докрая и се забавлявах да му се подигравам.
Може да няма много логика, но….  Хей, това е фентъзи с чудовища и преородена душа,така че всъщност не е нужно  да има някакъв смисъл.
Малко по-добре е от Alchemy of souls. В някои аспекти... но не във всички.
Освен това Корея трябва да остави жанра фентъзи на тези,които умеят да го правят и да се придържа към любовния тригълник.

# 548
Кажи поне, щом става дума за сериал с участието на Ким Нам Гил, той остана ли жив на финал или започна своето пътуване към Елисейските полета? А със Сонг Джун какво стана?
Красавецът е ясен - прогонил е още някой друг демон (екзорсист от класа), останал е жив и е продължил да говори италиански със силен акцент.

Постерът на новия сериал на твоя любим полувампир излезе.
Нелеп е, но то само това да му е кусура, че с мед да го намажа... Котката обаче е страхотна. В нея ще е надеждата за тази продукция.

Скрит текст:

# 549
JoyJoyJoy
Това е шега,нали?Нали?
Постерът изглежда като за любовен роман. Лошо написан любовен роман, което е много по-голямо престъпление,защото котката няма място там.

Вероятно ще има спойлери за Island2,но няма да го сложа в скрит текст,защото е такова клише и зрителя е наясно какво ще се случи.Обаче ако някой иска да му е интересно и да се изненада Rolling Eyes да не го чете.
Предупредих.
Kim Nam Gil Innocent ако приемаш това неговото за живот, той се раздели с него и се отправи към Валхала. Обаче сбогуването му с Тя беше толкова патетично и много се смях.
Cha Eun Woo преживяваше екзинстенциална криза след като брат му стана демон,но продължи да слуша кофти музика,а не Монескин. В един момент го раниха,но за финалната битка се появи с пълно бойно снаряжение,а на финала на сериала го показаха как си облича ризата. Бавно и дълго обличане на риза.
Sung Joon -той и героя Kim Nam Gil взаимно се отърваха от мъките след една “епична” битка + пламъци и заедно тръгнаха към Валхала.

# 550
Шошулчо по мой спомен имаше лек екшън към края на Mad about each other.

За др Ча

Скрит текст:
Да не се окаже, че свекърът и той не е бул верен и съпругът и претендентът са всъщност двама братя от различни майки. Точно като братя се ступаха в спешното. Всеки момент очаквам да осапунят историята.  Ин Хо се държи еднакво зле и с жена си и с любовницата си, хем твърди, че ги обича и двете. Начинът по-който се опитва да извърти нещата и да натопи др Чо за случая с починалата пациентка е гнусен меко казано. Не разбирам защо тя толкова драп да го получи и да се"узакони" като негова съпруга. Той се държи като обсолютно мекотело от самото начало. Тя отива на някакво обучение и той оставен сам за няколко дни забремени друга жена, за която се и ожени. Как една добре образована жена от добро семейство, с възможност да специализира в чужбина се е вкопчила в някаква идеализирана представа за човека насрвща и 20 и кусур години не си дава сметка какво стои насреща ѝ е мистерия за мен. И не само, че не го е наритала и тя, ами дете му е родила.  Всеки си има травми явно. 

# 551
  • MJF
Мда, към екшън вървят нещата в Mad For Each Other и това не е моя ресор , така да се каже. В първите 10 серии се забавлявах с комично-абсурдната част, кучешката и психиатричната. А сега ....Но ще го догледам де. С темата физическо насилие над жени , която е една от нищените основни теми, да не кажа главна всъщност. Та с нея можеше да се получи корейска human drama но не би, не ще продуцента и туй то. Къде, къде по-лесно е .....ширпотреба / както дойде.

Д-р Ча
Скрит текст:
  Mr. Green точно тази хипотеза ми дойде първо наум когато д-р Рои спомена че ще търси биологичния си произход. Да се окаже полубрат на мухльото. Mr. Green
Мухльото е класически нарцисист - ама направо по книга. Такива е желателно да не създават семейства еле пък и деца а тоз ....цели 2 семейства и 3 деца Rolling Eyes . Колко по-добре за всички до един е такива персони да живеят спокойно и мирно със себе си и Егото си.
Чои е цялостен образ- харесва ми,  че знам достатъчно факти за нея от епизодите до тук за да ми е ясна като бял ден, защо и какво правеше в епизод 11. Въобще пак да похваля сценариста покрай нея. Съвсем причинно-следствено/ логична до тук.  Като се почне от семейството ѝ, след това първата ѝ голяма любов- мухльото и цялата им хронология/история до тук. След това  в ролята на самотен родител в общество със специфични порядки по темата. Мнооого специфични. Едновременно самотен, хронично силно наранен, неудовлетворен в личен план извън ролята на майка и професионално, ...и от този род човек. Реакциите и словата  ѝ в епизод 11 ми бяха съъъвсем логични на целия този фон. Подозирам че до края на сериала този образ ще надгради/ прогледне.
Добре е,  че ни занимаха малко повече с трите деца в епизод 11 на целия фон събития. 

# 552
Оoууу, значи Ким Нам Гил отново е поел от Сивите заливи към Безсмъртните земи. Като се сетя как бавно и мъчително умираше в Bad Guy... Прострелян смъртоносно, но вървеше по улиците, влачеше се, агонизираше, а аз ревях пред монитора...
Явно в Island са му спестили това унижение. Патетичното сбогуване с любимата е било достатъчно.

Наскоро споменах, че не съм гледала отдавна любимата ми Юн Со Хи, а тя цъфнала като втора женска роля в полувампирския сериал на Тек. Ох, милата ми тя...
Още сигурно помни целувките на Джуно в Memory, а сега ще играе с батко му. Усещане за 2PM.
Tuon, главната до Тек е грозновата, но Юн Со Хи е голяма красавица. Ще има някакво утешение за Тек. Поне това, освен котката.

# 553
Буквално се изпари от света на живите.
Преди това проведе “битка” с Sung Joon и взаимно се наръгаха,но успяха да си разменят някоя сантиментална дума,за да може зрителя да пролее някоя сълза от щастие.Ще се обоснова.Героят му беше толкова нещастен през цялото време.Излъзваше страдание,болка,тъга и накрая наистина приветства смъртта.Казах си - ОК.Свърши. Край. Няма да се мъчи повече.Той го изкаше.Беше щастлив,че си тръгва.И аз напълно го разбирам.

Също ще разбера ако получовеквампир Тек се откаже от Тя,която знаем,че има проблеми с общуването и избяга с котката.Обаче на постера е нацелуван,което означава,че ще хвърчат кръв,коса,червила и котешка храна докато стигнем до вечната Любов.
Дано някой го гледа и пише,за да мога да му се подигравам.На сериала,не на зрителя.

# 554
Героят му беше толкова нещастен през цялото време.Излъзваше страдание,болка,тъга и накрая наистина приветства смъртта.

Това е той. Страда, за да се пожертва сам на финал.
Орисан е за такива роли, а и все пак в Кралица Сондок той умираше в продължение на 6 минути (след 06:31 мин.)

Общи условия

Активация на акаунт