Магията на изтока - тема 70

• 28 124
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • вятърничава
Има сериали за които се надявам никой кореец да не му хрумне да прави римейк.
Надявай си се ти, ама на La casa de papel посегнаха.Предлагам испанците да отвърнат на удара с римейк на Squid Game.

ross, няма да се съглася с теб частично.Доколкото помня на Ейта не му връзваше с жените още в Orange Days на млади години,после се разведе в Matrimonial Chaos/Saikou no Rikon и How to Get a Divorce for the Whole Family,а сега и това Screamне му върви на това момче,ще му излезе лошо име.( В момента гледам брат му в Invisible / Inbijiburu  (2022), много си приличат, изненадах се,че не видях Ейта в каста,после разбрах,че е брат му. Участва също този сладурчо Itagaki Rihito,скоро го гледахме като брат на Цумуги в  Silent).
Китайците едва ли ще имат проблеми с прираста докато гледат Джери. Още преди щях да пиша,че този сериал няма нужда от превод даже, то са едни песнички и Джери,едни изгреви/залези и Джери, едни цветни градини и Джери по потник.Не ме питайте откъде знам,не казвам.Малката е сладка,хубавица,не е дразнеща и ходи след него като кученце. Джери почти не говори,само въздиша и предполагам с него въздиша и тръпне всяка вечер и всяка китайска жена - от млада до баба (доста гръндж стил са вкарали,прическа,обстановка). После си ляга до своя половин в живота,който не изглежда като Джери, а като
Скрит текст:
но романтиката по китайски си е романтика, а не Yoichi. И резултатът е налице Wink

Скрит текст:
Открийте разликите

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 15:14 от bb6

# 61
Ще оставя на 2в1 да ти обясни кой е точно Джери Ян, кои са тайванските F4 и какъв е техния отпечатък в съвременната азиатска поп и кино култура.

Кенто Нагаяма е известен като хубавият по-малък брат на Ейта. Също толкова талантлив като батко си. В момента го гледам всяка сряда в Reversal Orchestra, като конкурент на Муги при първата цигулка. С дълга коса е, а на него много му отива.

Рихито Итагаки е противен японски гном. Не мога да го гледам.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 15:53 от rossonera

# 62
bb6,La casa de papel го харесвам,но не ми е от големите любимци.Пък и се справиха прилично,не е като да имаш желание да откриеш екипа и да им искаш лично обяснение. Обаче е съвсем различно ако посегнат на Dark,Tehran или любимото ми тайландско.Ужас.

Испанците да правят римейк на каквото корейско искат и ако може  Марио Касас в главната роля.

# 63
  • вятърничава
bb6,La casa de papel го харесвам,но не ми е от големите любимци.Пък и се справиха прилично,не е като да имаш желание да откриеш екипа и да им искаш лично обяснение. Обаче е съвсем различно ако посегнат на Dark,Tehran или любимото ми тайландско.Ужас.

Испанците да правят римейк на каквото корейско искат и ако може  Марио Касас в главната роля.
Да,да и пак да!

# 64
Ейта не е случил на сериал, но Кохей - да. Ще го гледам с кака му Юки Амами от април в Goritekini Arienai: Tantei Kamizuru Ryoko no Kaimei

И две от най-новите му японски реклами. Японците го обикнаха още с #Remolove, но след Saiai вече го обожават.

Май ще взема да си припомня Мими Сенсей и Лемон-сан. Нещо ми залипсваха заедно с Ягихара и Мисаки-сан.

# 65
Perfect Mismatch - епизоди 12 от 24

Ако бяха излезли всички епизоди на английски, сигурно щях да ги изгледам на един дъх и тях, но сега ще трябва да чакам още ден-два-три, докато преведат епизодите от 13-и до 24-и.
От много дълго време не се бях смяла така на азиатски сериал. Този нов китайски сериал се оказа добро попадение за мен.
Тя е голяма скица - китайска селянка, която владее кунг-фу и китайската народна медицина. Ох, и аз научих много покрай нея, особено за техниките, които прилагаше и как се наместват кокали, хаха.
Той е директор на голяма компания. Актьорът, Луо Джън, в началото ми се стори прекалено голям ръб, дори не ми хареса, но с епизодите.... Еее, голям образ е и играе много добре (влиза в китайския ми списък), но Тя... Тя е страхотна актриса. Грабна ме с образа на героинята си и отличната си игра. Голяма забавна гъба. Ще я запомня.
Ако на някой му се гледа нещо забавно, кратко и китайско, то препоръчвам този нов китайски сериал.
Такива урбан-ром-комчета китайците ги правят добре. Харесват ми и няма никаква драма.

# 66
Dirty Laundry
Искам само веднъж да се забавлявам на това обществено място за пране.
Освен,че мога да взема диплома по някоя инжинерна специалност (от гледане на студентски сериали) съм свикнала с тайландския хумор и толкова се смях.
 Филмът направи точно това, което трябва да направи - забавлява ме. Сюжетът е доста прост и те обясниха всичко ясно, за да разбера какво се случва. Забавните сцени ме разсмяха, а емоционалните ме накараха да почувствам нещата и не се наложи да плача. Наслаждавах се на всички герои и места.
Съжалявам,че са само 6 епизода.Искам още.

# 67
Unlocked - филм

Никога не губете телефона си, защото може и с вас да се случи това, което преживя главната героиня.
Ненормална/ извратена корейска история, която показа колко сме зависими и колко лесно уязвими от използването на смартфон.
Поредната пияна корейка, която изгуби телефона си, а той попадна в ръцете на един пълен психопат (в ролята Шиуан). Животът ѝ беше съсипан, но на финал все пак тя оцеля.
Шиуан с поредната психарска роля след Emergency Declaration. Явно не му се снима в светлината на доброто квартално момче. Решил е да се прави на лошко.

Добре, че от iQIYI пуснаха днес 13 и 14-ти епизод на Perfect Mismatch. Посмях се на воля. Жалко, че останалите десет епизода ще ги точат два по два в следващите дни.
Заглавието от мандарин е Котка язди риба и е много точно за това, което показват. Селянката е находчива и съобразителна, докато главния шаран бързо падна в тигана.
Не са го обяснили в епизодите, но подозирам, че това е някаква китайска поговорка, пословица, народна приказка, знам ли. Трябва да се разровя повече и да прочета.

# 68
Шошулчо, имам хубава новина за теб.
Котаро се завръща този април с продължение и вече като ученик в първи клас. Карино-доно, Мизуки-доно и цялата забавна тайфа от кооперацията се завръщат с нови приключения.
Котаро, който е хиторигураши (живее сам) ще бъде вече шогако (ученик в начално училище).

Love in Time (2022) - китайски сериал римейк на тайванския Meet Me @ 1006 от 2018 г.

Заглавието от мандарин на китайския римейк е Моят таен съквартирант и в никакъв случай не трябва да се бърка с друг китайски сериал от 2020 г. със същото заглавие на английски Love in Time. Нямат нищо общо, дори не знам защо на английски са пуснати с едно и също заглавие, въпреки че на мандарин са съвсем различни?!?!
Този Love in Time, който всъщност се казва Моят таен съквартирант, излезе октомври месец. Запазила съм го за гледане, но не знам поради какви причини съм го забравила. Днес си разглеждах китайските заглавия и попаднах на него.
След 10-ет изгледани епизода и аз вече не знам в кой точно паралелен свят се намирам. Неговия, нейния?!? Всичко е толкова странно, че има моменти, в които се усещам, че само гледам и дори не се замислям над абсурдния начин, по който събират тези два свята с разлика от четири месеца. Налудничева история, но ме грабна заради случая, който разследват двамата главни герои и начина, по който се опитват да променят миналото. Опитват, дерзаят като приказни герои.
Съвременно китайско фентъзи, в което ми харесва главния актьор Янг Шю Уен. Добър е. След Лин Гъншин мислех, че няма да видя друг толкова висок китаец, но съм грешила.

# 69
  • MJF
Satisfied наш Котаро ученик. Ще го видим колко е пораснал този "фъстък" . Но държа "останалата банда" около него да е същата, образите бяха много добре подбрани от субекти около този самостоятелно живеещ невръстен .

Мда, аз от тези дето може да живее без смартфони и често, особено в градски/обществен транспорт с това се разсейвам - гледам хората около мен. Някои вече са от породата която си представям "на какво биха приличали без тази джаджа дето поглед не отксъват от нея, със запушени уши, вторачени в екранчето очи и ни приемат ни предават за околния свят". Wink Mr. Green
Много са опасни по улиците и кръстовищата точно тез.

# 70
А аз трудно бих оцеляла в наши дни без смартфон.
Ето, днес не бях чела нищо. Лудница е в понеделник и едва сега отворих, за да прочета новините. И какво да видя.... О, радост!
Въпреки баналния сюжет, бих гледала този пореден корейски абсурд само заради двамата главни актьори. Като зная тя колко е луда/ добра в такива роли, а той няма нужда от коментар.

Гонг Ю и Со Хьон Джин

# 71
Аз съм телефонозависима.Дори прахосмукачка ми се пуска с приложение от телефона.

# 72
Гал е Уондър уомън, а ти си Смарт уомън.

Perfect Mismatch - край

Догледах и финалните епизоди, но с досада и превъртане на бързи обороти. След 16-и епизод хумора намаля и отстъпи място на драмата.
Все пак ще остана с добрите впечатления от началото на сериала, защото малката китайска селянка наистина ме размиваше от сърце и ще последвам съвета ѝ за постигане на пълна хармония на моите Ин и Ян.
Master of My Own, който гледах миналата година с Лин Гъншин, се развиваше по същия начин - в началото смях, а след това драма и бърз финал. Корейските схеми са същите.
Надявах се, че след финала на Perfect Mismatch от iQIYI ще пуснат най-после Road Home с Боран, но не - пускат Дилън Уанг с Never Give Up, блях. Още ще чакам за Боран.

Нещо за душата от Масаки и Саири.

# 73
Сега видях,че любимата ми манга приключва този март.
Cry
Сърцето ми се скъса и осъзнавам колко съм се привързала към героите.

# 74
Не страдай. Ще ти мине.

Ето ти малко успокоителни.... едно и две.

Общи условия

Активация на акаунт