Магията на изтока - тема 70

• 28 662
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
The Hymn of Death
Плаках .Реки от сълзи се стичаха по бузите ми и зрението ми беше  замъглено,ако можех щях да спра епизода и да избърша очите си,защото не виждах нищо,ама не можех.Единственото,което ми остана е да продължа да хлипам като бебе на финалните надписи.
Не го гледайте.
Но,това съм аз.Аз плаках на Сосо,а скоро и на филипинска любовна история.Искам да кажа,че е нужно много малко,за да се покажат сълзите.
Любовта не винаги е само слънце и дъги.Не обичам подобна тревога, предпочитам розов пух.Искам да се гледат като кученца и да пият розово мляко.
Като изключим трагичната любовна история това е филм,който някак показва едни иделични години,които са били всичко друго,но не и такива.Незнам как да го обясня.Беше нереално.Отношенията,политическата обстановка,натиска от обществото и от семейството.Сякаш нямаха лишения и тревоги.Някак си безгрижно отношение.Незнам.
Няма да си затворя очите,че двамата имат съмнителни отношения. И двамата. И тримата.Няма да ги оправдавам.
Ще се опитам да обобщя,защото мислите ми са хаотични.
Екипът е искал да представи една трагична любовна история ала Ромео и Жулиета по корейски,но маскирано като “по действителната история на…..”

П.П.
Замислих се за  Той,Тя и съпругата му.
Скрит текст:
Реално Той се жени под натиск на баща си и там няма любов.Развод на онези години не е бил опция,но на първо място още в началото е можел да се противопостави на идеята и да не се стига до брак.Факт е,че реално той е бил женен,Тя е знаела,че е женен и любовта не е оправдание за всичко това,дори да е голямата и истинска любов.Някой ще каже,че съпругата му е можела да направи нещо.Какво?В първите 30 години на миналия век.Вероятно и тя е била принудена да се ожени за него.И вместо да я уважа и поне да прикрива изневярата си,той какво прави?Самоубива се.
Взимам си всичките сълзи.Не, любовта им не е трагична.Самоубийството им е от безсилие.Вместо да поемат отговорност за действията си те постъпват по най-страхливия начин.
Горката му жена.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 09:52 от Tuon

# 91
Never Give Up - епизоди 10 от 40

Все пак реших да гледам този китайски римейк на корейския Gaus Electronics. Корейският го гледах миналата година, но помня, че не го довърших до финал. Насолих го и тук, трябва да си потърся мнението.
Китайският е много кратък, епизодите са по има-няма 20 минути и някак ми върви бързо всеки ден. За радост, Дилън Уанг е само част от общия пейзаж, а не манекенства през голяма част от времето. Има по-малко екранно време, а и такъв женски птеродактил му пришиха, че друго не бих могла и да искам. Отиват си.

И гледам си аз преди малко днешната порция от два епизода, които пуснаха iQIYI (9-10-ти), и в началото на 9-ти замръзнах.
Кой се появи с камео-участие? Хохо, Янг Шю Уен! Нали го гледам и в Love in Time, за който говорих тези дни, а и отбелязах, че той много ми харесва. Каква приятна изненада само...

За следващите епизоди на Never Give Up си пожелавам камео-участия на Джу И Лонг, Дзин Боран, У Хао Дзъ, Лин Гъншин, Лулу, Чън Джъ Юен, а нямам нищо против и на тайванско включване в лицето на Маркъс, Аарън или Грег Шю.
Китайският римейк става. Не ме дразнят колкото корейците. Героите са ми симпатични, та ще го довърша.

# 92
  • вятърничава
Хаха, ааа, не! За китайските балони филм ще направят американците и ще бъдат "самата чиста и неподправена" истина. Китайците след това с тяхната версия на "истината".
Китайската ще е 5 часа - съкратената версия.Май няма да поканят пак Брус Уилис този път.

Петъчно кафе?
Скрит текст:

Jang Ki Yong се уволнил от армията

Spitz Това ли беше групата,която слушаха в Silent

Петък е!

# 93
Аааа,китайците не им трябва Брус  Уилис.Те си имат Дони Йен и ще покажат как брани със зъби и  кунг-фу,святото китайско небе,святата китайска земе (най-вече Уънчан, Тайюен, Дзиуцюен, Сичан),святото китайско море (колкото и да са на брой), гигантите Alibaba,Tencent и Baidu,Партията Майка и Раба.

Това е любимото ми от ОСТ-то на Three-Body

И защото съм в настроение за мяу-мяу език. Песничка на тайландски.
Скрит текст:
Забавлявам се с клипа

И нещо,което става за слушане
Скрит текст:

# 94
Петък newsm47.

Ако ви се гледа нещо леко, неангажиращо и романтично, без да е лигаво, пробвайте Love to Hate You. 10 епизода по около 50 минути. Целувките, прегръдките, че и "кексът" не са табу. Каката наперена, устата, умна пък и симпатяга. А мъжката част гали окото Wink. Има си и бг букви.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 17:13 от 2в1

# 95
  • вятърничава
"Сценаристите са пълни психопати"  Joy
И аз все ги подозирах,но този път сами си го признаха.

# 96
Може много да се смея на купата с вода + хавлийката,която лекува всичко в корейските драми,но тайландците вдигнаха нивото.При тях има аптечка.Тя ще падне,ще си навехне коляното,но Той има аптечка в чантата.Той ще бъде бит,но Тя ще спре колата до аптеката и ще се върне с аптечка.В сериала,който сега гледам,Той си поряза пръстчето на лист хартия и Тя донесе аптечка,но накрая все пак предложи ако иска да отидат на лекар.Joy После станаха гаджета и Той има тениска на Хилядолетния сокол на Хан Соло

Така,че внимавайте с хартията от Тайланд.Хартията може да бъде много опастна и винаги си носете аптечка.

# 97
  • MJF
Ама че номер, сега 5 минути се "борех" за да успея да си вляза тук в профила Tired

2в1 а ти всъщност изгледа ли го Love to Hate You ? Аз го почнах ти като сподели и ако не ме прекъсваха/повече свобдно време щях и "да го мина" уикенда. Бързо върви. Особено и като имам своите редакции.

Да отчета все пак нещо дето догледах на кор-фронта още миналата седмица и докато не съм го съвсем забравила.

Strangers Again
Поредния творчески екип на кор-сериал с несериозно отношение към делото си. Повече от тоз коментар за туй нещо нямам.
Но доста от актьорите в каста виждам рядко а са ми симпатични и им пожелавам повече да снимат в "гледам". Откритие за мен е Jang Seung-Jo, сега като позагледах биото му, сигурно съм го виждала но явно не в по главна роля/не забелязан.

Crash Course in Romance
14 изгледани серии. Остават последните 2.
Първо и основно и жалко за това заглавие. Позиционирано отначалото съвсем неправилно като ром-ком и сие. Каквото не е . Това е human drama. По корейски. И то с актуалната особено по онези ширини тема, даже всъщност няколко. И то добре дадени. Но аз "седнах" да гледам друг жанр. И още не съм им простила че ме хванаха в капана. Rolling Eyes
Та human drama с основна тематика учебната система на ниво гимназия/основно училище. Цял низ от казуси с историята на достатъчното на брой герои, техните родители/настойници и донякъде страната и на учителите/обучаващите.
От друга страна е факт , че ако го бяха позиционирали правилно/реално нямаше пък да ме хванат като зрител Wink
щото "училище и сие" е потчи твърдо "не гледам" на далекоизточния фронт.
Това заглавие ще има за какво да го хваля като свърши, до тогава ще ми мине туй с лъжата/голямата заблуда.

# 98
Шош, изгледах го Love to Hate You. Той бързо се гледа като превъртиш туй-онуй Mr. Green.
И другите дето си споменала гледам. Вторият текущо, а първият даже и в момента върви. Него ще го отметна ан-блок.
Вчера прехвърлих и последния епизод на Балона и то единствено от уважение към актьорите. Накрая направо можеш да се задавиш с вкиснатата боза, която изляха за финал No Mouth.
Чакам превода и на последните епизоди на Агенцията. Тук поне беше добре. Фокусът е върху борбите между служителите на високи нива в една рекламна агенция. Романтиката почти липсва, ако не броим искрите между богатата наследничка и нейния секретар, които между другото бяха големи сладури.

# 99
  • MJF
А добре. Аз съм някъде по трасето на епизод 8 на Love to Hate You. Забава като цяло. Но се изненадвам аз нещо.
Скрит текст:
Вярно че имаше по-големи периоди където не съм била много редовна на кор-фронта, щото им разширявах нон-стоп рубриката "не гледам" Mr. Green Wink и сега все по-често като си правя справка с биото на актьор трудно намирам позната заглавие. Та гледам ги аз Kim Ok-Vin, Kim Ji-Hoon и Yoo Teo и се чудя и мъча без да правя справки, аз мързела, от къде ги знам. Ама не стана номера. Но проблема е и че като направих справки не е много да ми просветна Smile . Та така, ей такива дертове имах гледайки. Smiley А и на тримата много добре са им прилегнали тези роли съответно.
А в същото време тез трите Go Won-Hee, Lee Joo-Bin и Choi Yoon-So горе долу автоматично се сетих къде съм ги гледала.
Абе ooooh!
Заглавие само с 2 "корсериални архитипове". "Бившата на главния"-типичната кор-кифла както им казваме тук. И таткото на ГГ- но този тип ми е  забавен когато е в доза и вид както е в Love to Hate You Mr. Green
Kim Sung-Ryoung отдавна не ми бе попадала на екрана и сега в тази ѝ роля....голям Smiley , даже на сцените - запои им отпуснах време на екрана покрай нея специално Smiley
Тез адвокати в тази кантора, дето се занимава с не малко клиенти от шоубизнеса са ....направо да им посъчувства човек Wink, особено за репетициите на песни , танци и фит-форма ги ожалих . Mr. Green

Ммм то Strangers Again завърши, 12-серии е всичко на всичко. Нищо че като зрител финално се почуствах като " с пръст в уста".
От Agency миналата седмица, но по в началото , отметнах още 2-3 серии анблок.
Скрит текст:
Помня че последно видях как след вечерята при собствениците на конгломерата в който работи нашата героиня, на която бе и онзи на другия конгломерат , дето благодарение на рекламния ход на нашата ГГ излезе от ареста, помоли секретаря на Лиглата , да я остави при ресторанчето на бившия ѝ шеф и ментор. Мда, до там съм стигнала в историята Grinning
Туй добре щом до финала са стигнали в стегнат вид, без да се разсейват много. На мен и мишока "богатата наследничка" ни е достатъчен дразнител. Wink

# 100
  • вятърничава
Love to Hate You и аз го преполвих през уикенда.
Приятен е,с адекватни герои.Когато видях постера първата ми мисъл бе " защо по-дяволите агента не е в главната роля", но като го започнах ми стана ясно ,че са си попаднали на точните роли- добре си партнират тези двамата в главните мъжки роли.В еп.1 сцената с репетицията на целувката:joy: .Тепърва си чакам романтиката от Той и Тя - тези двама "романтици". Шош,права си за запоите и репетициите,не им е леко на тези адвокати Sweat Smile
Гледам си и Sung Joon вечер по тв в Discovery of Romance, понеже ross наскоро писа за него.Наистина е голям сладур, но аз май съм една идея повече за Eric, много и е трудна дилемата на главната между тези двамата.
Загорча ми от розава сладост в сериали, по картинка си избрах Duelist, много са хубави и млади Gang Dong-Won и Ha Ji-Won, заради тях го изгледах. Gang Dong-Won с този поглед ...
#Alive (2020) - аз съм точно противоположното на фен на филми за зомбита, но заради Yoo Ah-in реших да го пробвам.Първо хареса ми повече от Train to Busan,второ зомбитата не са толкова страшни Scream и трето Park Shin-hye ме изненада много приятно с играта си, много зряла в сравнение с ранните и изяви. Всъщност ако приемем зомбитата като метафора на пандемиите,природните катаклизми и войни,които ни изненадват в последно време, филмът е за оцелеяване не само физическо.Изненада ме в + смисъл, не очаквах. Музиката също ми хареса.

# 101
  • MJF
bb6, мани, мани, ожалих ги много Mr. Green . Особено в адвокадската кантора по работно време като се занимаваха  не с друго а с тренировки, разучаване на танци пред екран се занимаваха, за нови движения и идеи със съвсем сериозен вид Mr. Green. Спрях картината тогава за да hahaha на спокойствие Wink

Хм, Discovery of Romance (2014) все ми се струва ,че съм го гледала под друго заглавие ама сега ми мързи да проверя. Но е текущо де. В далечната 2014. Абе старо куче съм аз на кор-сериалния фронт Bowtie Wink

И понеже видях надпис  Netflix надолу по старницата. Та да кажа какво лошо впечатление ми прави вече на няколко пъти в Love to Hate You  крайно неточния превод. Ама дори аз дето съм къде къде назад корейския език, еле пък за имената да не започвам къде съм, улавям съвсем абсурдно/неточно преведени фрази. Щом аз пълния профан а и редактиращ зрител "хващам" сумати такива моменти.....айайай . Не е на добре.

# 102
#Alive (2020) - аз съм точно противоположното на фен на филми за зомбита, но заради Yoo Ah-in реших да го пробвам.Първо хареса ми повече от Train to Busan,второ зомбитата не са толкова страшни Scream и трето Park Shin-hye ме изненада много приятно с играта си, много зряла в сравнение с ранните и изяви. Всъщност ако приемем зомбитата като метафора на пандемиите,природните катаклизми и войни,които ни изненадват в последно време, филмът е за оцелеяване не само физическо.Изненада ме в + смисъл, не очаквах. Музиката също ми хареса.
И загубата на човешко.Дали защото си зомби или защото ти се налага да правиш неща, които в нормалния живот никога не би направил.
Спомням си,че във филма основното беше героя,който е сам,затворен,не вярващ,че ще се справи и напълно безнадежден.
Сега си готова за The Last Of Us.

Хуго Бос имат парфюм със същото име -Alive .Знам,защото за малко да си го взема,но тогаво помирисах  The Scent и се влюбих.

# 103
  • вятърничава
1.Сега си готова за The Last Of Us.

2.Хуго Бос имат парфюм със същото име -Alive .Знам,защото за малко да си го взема,но тогаво помирисах  The Scent и се влюбих.

1.  Вместо зомбита бих избрала серийни убийци,а пред The Last Of Us предпочитам Alice In Borderland
Скрит текст:
Иначе съм един много добър и кротък човек Innocent
2.
Скрит текст:
Сочни праскови, фрезии и какао - много добре те разбирам Wink

# 104
bb6, изгледа ли  Alice In Borderland?

Общи условия

Активация на акаунт