Магията на изтока - тема 70

• 28 132
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Hug

Ама е много тъжно да знаеш,че това ще е за последно.Последна среща  и край.Никога повече.
Вложила съм много чувства.Авторът успя да създаде пъстър, богат свят и герои,които не са идеални,но се стремят към личностно израстване.Ядосвала съм се с тях,страдала съм,смяла съм се и съм ги мразила на моменти и оправдавала в други.
Уф, корейците могат да го филмират и така да ме тормозят емоционално.
Rolling Eyes

# 76
  • вятърничава
Дано да им се получи!Би трябвало,съдейки по екипа,който са събрали.

Tuon,нидей рива, къса ми се сърцето Wink

# 77
  • MJF
Tuon, давам ти задача да проследиш/следиш тази манга дали ще се направи на сериал/филм. Не на кор-фронта а на самия японски. Те нали се "мангосаха" на малкия екран. Надявай се, пусни радарите.
Wink Hug

# 78
Шош,то има игрален сериал, аниме сериал,филм,ОVA,театрална постановка и радио пиеса. Освен всички боклуци за феновете има и лицензирани парфюми за всеки от героите и обувки (220 $) с избродирани крилати фрази свързани с тях.
Мърч поне има.

bb6,ако не друго aвторът е избрал подходящ месец за край.Тогава ще има бебе Грогу,за да тушира болката.

Xiao Zhan в кампанията на TOD'S

# 79
Коя е мангата, за която говориш? Не е Blеach, тя приключи преди години, не е и One Piece...

# 80
Given
Така… в основата си е БЛ,но не е само това.Историята е за група музиканти (и не само),но Кизу сан успява да вмъкне и доста социални теми като самоубийството,отровни отношения,липса на комуникация, семейство, приятелство и т.н.Включително и някои мрачни теми,за които не искам да си спомням.Авторът обича да се заиграва с думите,имената,да използва метафори и от време на време да е забавен.Освен това дава подсказки за случващото се, но читателя ги разбира доста по-късно или направо когато става твърде очевидно.Обичам подобни неща.

Това е едва втората манга (Death note e първата),която чета,а не само преглеждам. Отвреме на време ми се иска да видя какво излиза.
Не,имах и някакъв  киберпънк,когато се чудих дали принципно не харесвам жанра или просто не харесвам каквото ми е попадало.Не помня името,но историята е за пост-апокалиптичното (логично,предвид жанра) в което има роботи (още по-логично),а един такъв е намерен изоствен от киберлекар.Роботът е момиче със загубени спомени и го кръщава на котката си.Тя става нещо като ловец на глави за престъпници роботи,лекарят се оказва с желание и възможности да убива.Има много кръв и…. киберпънка не е моето нещо.Дори Матрицата не догледах.

А,всъщност в игралната версия  на Given участво бонбона Джин Сузуки.Аз там го гледах за първи път.

# 81
Да, сетих се. Ти си споменавала и преди, че това е любимата ти манга. Гледала съм дори части от сериала, но само заради Джин.

# 82
Тъкмо гледам Unlocked и съм в тих ужас от логиката на корейските полицаи и безхаберното поведение на пиандето.

Реално Джин най-много се доближава  физически до Уенояма от мангата и успя да представи характера му доста добре.То не е лесно това,защото Уечи е капризен като котка,показва нокти,но вътрешно е мек като маршмелоус.Той е истинско цундере и гений с китарата.

# 83
Корейските полицаи не са като Стив Макгарет и Дано Уилямс, за съжаление.
Прозявам се и отивам да сънувам Джу И Лонг, а ти гледай филма и си пази телефона, защото това, което преживя главната героиня, е ужасяващо.
Чон У Хи е една от любимите ми корейски актриси, но тук беше в светлина, в която не се радвах, че я виждам. Същото се отнася и за Шиуан.

# 84
Unlocked
След като Рос писа за него си знаех,че ще го гледам.
Важното е,че става ясно,че не е социален филм и няма да ми казват,как технологиите формират нов идеал за личностно развитие,но в същото време човека губи от способностите си за комуникация и блабла ...Щом корейците няма да ми говорят за  вредата от 5G, радиовълните, магнитното поле на Луната и ракетите на Мъск всичко е ОК.
Филма иска да покаже какво може да се случи ако телефона не е добре защитен и попадне в неправилните ръце. Показва колко безнадеждна е корейската полиция и тревожна липса на адекватно поведение.Когато разбереш,че телефона ти е хакнат най-доброто нещо,което можеш да направиш е да му уредиш среща с някой чук,а не да го ползваш.
Сякаш някой е имал страхотна идея, но не е успял да я осъществи.Имал е страхотни артисти и е дал посредствен сценарий. Проблемът с тази филм е загубеният потенциал и липса на всякаква логика. Просто беше предвидимо,а за трилър предвидимо определено не е ласкава оценка.

Two Lights: Relúmĭno
 Всъщност този кратък филм е спонсориран от Samsung за популяризиране на очилата Relúmĭno, които предоставят визуална помощ за хора със зрителни увреждания.
Хубавото е,че корейците показват,че ако поискат могат да правят страхотни филми.
Трябва да се положат усилия, за щастието. Трябва да се положат усилия при общуване с другите. Трябва да положат усилия в работа.Трябва да се положат усия,за да живеем. Трябва да положим усилия да сме толерантни и да слушаме какво иска човека срещу нас.

# 85
Сякаш някой е имал страхотна идея, но не е успял да я осъществи.Имал е страхотни артисти и е дал посредствен сценарий. Проблемът с тази филм е загубеният потенциал и липса на всякаква логика

Браво. Ти описа 99% от корейската филмова индустрия.

# 86
А,то да беше само корейската.
Само китайските продукции са на друго ниво.Там сценарият е ясен - пропаганда тук,пропаганда там.ПМ са като Саурон и имат очи навсякъде.Трябва да се внимава.
Очаквам скоро филм за Тик Ток, след него за Супермикро и компрометираните сървъри,а накрая и за китайските балони.

# 87
Хаха, ааа, не! За китайските балони филм ще направят американците и ще бъдат "самата чиста и неподправена" истина. Китайците след това с тяхната версия на "истината".
Пропагандата е навсякъде по света, независимо от политическата система.
Затова трябва да сме уаби-саби, както казват японците, да приемаме несъвършенствата и да откриваме красота в тях, конкретно в нашия случай, в киното.

Трейлър на новия филм на Джу - Lost in the Stars, който излиза на 22 юни. По Коледа тръгна на някакви китайски фестивали, а сега в кината и директно онлайн.
Той също е трилър, така че може и да ти хареса и да те държи в напрежение до самия финал, кой знае.

# 88
Ам.... китайски трилър е все едно да кажеш на азиатец да не яде ориз.Не става.
Понякога и клишетата работят и няма да го отписвам филма.

Чакам The Wandering Earth2,за да видя какво ще стане със Земята и да се сбогувам с теоритичната физика.

# 89
Погледнах какво е качено днес и виждам нов сериал от корейците със заглавие Call It Love.
Загледах постера - нищо не ми говори. Отворих да видя първо актьорите. Двамата главни са ми безразлични, но като видях Сонг Джун си казах: "Оо, любимец!". Зачетох историята и се отказах.
Нямам нито желание, нито сили за поредната корейска мелодрама.
Оставам на любимото ми японско.
В китайският Love in Time от 2022 г. оплетох много паралелните светове, но все някога ще го довърша.

Общи условия

Активация на акаунт