Магията на изтока - тема 70

• 28 792
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • MJF
2в1, след "Адвокат Шин" по инерция разгледах събото-неделните заглавия на кор-фронта и пробвах Доктор Ча. 6 излъчени серии от които съм видяла приблизително 4. Имам предвид , че останалото от 6-е е "отишло" в редакция.
Скрит текст:
Видях първите 2 серии, вторите 2 много силно изредактирах а третите две, като вече ориентирана кой кой е и знаеща сюжетните линии редактирах "нормално". Bowtie
Точно това след операцията и сие си го спестих радикално и преминах почти директно " на бойното поле" - д-р Ча в действие в болницата. Последно се смях със стомирания много богат пациент - как си станаха другарчета с д-р Ча. И трагичната история на майката поела вината на мястото на малкото си дете и прекарала живота си в затвора като убийца ooooh!. Образа на д-р Ча е симпатичен в частта доктор. Двете родителски тела като актриси са Smile , макар че свекървата има няма я редактирах. Но не и когато са двете с майката на Ча Mr. Green
Съпруга , другата дама, щерките също ги редактирам ако не са с Ча в кадър.
Blush въобще гледам д-р Ча. И готиния ѝ лекар- дето я оперира и сега колега в таз болница, хирурга моторист.

# 361
https://mydramalist.com/51965-koi-wa-tsuzuku-yo-doko-made-mo
Изгледах го геройски, просто за да видя до къде ще го докарат. Знам че е филм и не е истинско, но такъв тип отношения ми натискат всички бутони...

Ако пиех по един шот за всеки път, в който главната героиня се извинява дълго и напоително (непрестанно или нещо е объркала и направила не както трябва, или говори глупости, или му се извинява, колко много го харесва, но не е толкова добра колкото съвършената му мъртва приятелка-самостоятелно и в комбинация) до края на всеки епизод щях да плета крака.
Той се дъжеше отвратително с нея. До степен тя не само да чака обида от него, а и да ги носи като някакъв почетен медал. Това ме уби. Да, малка е и няма опит, ама все трябва да ти светне лампата, че ако възлюбеният ти вика "глупачка" може пък да е несподелена тая любов и е редно да спреш да му повтаряш (и не само на него, а и на всеки който се завърти за повече от 30 секунди около теб) колко много го харесваш. Една Елайза Бенет щеше да го прати да бере лайката на 5тата минута разговор и да смени отделението, вместо да се влачи след него. Мисля, че той кандиса да излизат само и само да престане да го следва като пале. Тя не само, че не спря, ами и обнародваше целия персонал за личния им живот. Те помежду си не си говорят, не обсъждат важни теми, тя преглъща и се разхлопва като го види. Единствено при някаква криза той  се активира и насочва изцяло вниманието си към нея, което често е предпоставка за самонараняване само и само да ги забележи партньора. Общо взето като на филм се взеха и заживяха щастливо, ама ако дъщеря ми е в подобна връзка ще съм по-скоро притеснена, отколкото щастлива за нея.

Satoh Takeru обаче е разкошен и се разрових в неговата филмография. Някой гледал ли е https://mydramalist.com/2941-rurouni-kenshin ?  В стил Чък Норис ли е (един самурай с дървен меч се бие срещу цяла армия с картечници и побеждава)?

# 362
Rurouni Kenshin е цяла вселена и под вселена имам предвид,че е част от визуалното изкуство на Япония - манга, аниме сериал,аниме филм,игрални филми(този посочения от теб+още 4,те са в една поредица),видеоигри, театрални постановки,романи(преразказват мангата) и разбира се франчайз стоки.Обърни внимание,че основата е манга.Действието се развива в Епоха Мейджи(това е важно,защото това е периода в който феодалното японско общество се сблъсква със западните сили и всичко което те носят - политика,технологии,философия,ценности и т.н.
Не съм гледала нито един филм с Чък Норис,но като цяло героя унищожава малка армия сам и с помощ (обърна внимание,че е манга,нали?),но това не е най-важното(защото е японски филм) тук. Изкуплението, мирът приятелството, любовта,отговорността са това,което прави историята толкова обичана. Не е просто батална сцена след батална сцена без смисъл.
Ако харесваш подобни филми го виж,ако не Текеру има богата филмография и може да си харесаш нещо друго.

# 363
Точно това ми беше важно— да има и нещо друго освен търчане и бой. Благодаря много- захващам ги Simple Smile

# 364
  • вятърничава
Точно сега гледам сестрата на актрисата от Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo в новия сериал  Pending Train - 8:23 Tomorrow With You и повече я харесвам .Но аз и не помня да съм гледала кака и в друга роля,освен в сериала с Такеру - доктор.Така,че е нормално,не беше нещо блестящо като роля.Но поне се нацелува с Такеру Wink

LelqtaNaPesho, не писах за Rurouni Kenshin,защото не бих могла да го обясня толкова добре като Tuon.
Може би всички тук са го гледали и Такеру е любимец. Като начало аз много харесах сериала Tonbi (2013) с негово участие, също First Love,който гледах наскоро, Tennou no Ryouriban (2015) / Готвачът на императора ,филмите The Liar and His Lover ,Ако котките изчезнат от света 2016.То при него празно няма,снимал е много и вероятно навсякъде ще ти хареса.

The Real Has Come! -6 все повече ми харесва, не го коментирате вече,дано да не са го развалили по-натам.Харесват ми диалозите,право куме в очи, няма лигавщини и глупави моми и събитията се случват в добро темпо,хич не се бавят. Харесва ми Ahn Jae Hyun как се справя с ролята си, Kim Sa Kwon също,и Jung Eui Jae .

# 365
Но поне се нацелува с Такеру Wink
Не я харесвам Smiling Imp Scream Joy

Цитат
Може би всички тук са го гледали и Такеру е любимец.
LelqtaNaPesho,ще го гледа,ще му стане фен и накрая ще го види в сериала с принцесите + другия с икономите и отново дружно ще му се смеем. Smile

Примерно Тек няма подобни компромати (сега не показвайте прическата от Heartbeat,моля) и от вчера знам с какво се къпе. Bathtub (винаги съм искала да ползвам този емотикон)

# 366
  • вятърничава
Добре, ще пускаме компромати само за Такеру! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 367
  • MJF
Thinking абе чета аз и даже се Smiley но стигнах до този ред " и накрая ще го види в сериала с принцесите + другия с икономите и" и се напънах да се сетя кои аджеба са тези заглавия а ме мързи пък да отварям да търся сега в биото му. Аз ясно че с тез Rurouni съм "не гледам". "Принцеси" също е "не гледам" но пък нещо с икономи би може да съм го гледала  но кое е то Thinking

# 368
Добре, ще пускаме компромати само за Такеру! Stuck Out Tongue Winking Eye
Нем,един хубав компромат си е един хубав копромат,стига да не е на Тек Joy Joy

Шош, да ти кажа и Икономите не е твоето нещо,а Принцесите съвсем.

Четвъртачно - котки Animal Heart Eyes Cat
Скрит текст:

# 369
  • MJF
Аххха. Е и да се напъвах нямаше да го измисля. Вярно че всичко това е "не гледам". Туй добре, щото пак мърморех на моето помнене снощи и го критикувах, все пак със Сато съм гледала не едно и две неща.

Не знам как но стигнах от кор-сериалния архив до Mine
Бавно и славно съм го подхванала. Харесва ми актьорската игра и разказа върви що годе последавателно и логично като за такава психологическа драма. Трябва да видя в архива кога и какво сме споменавали за него. Стигнала съм до епизод 11. До тук "завръзваха" сюжета и сега вече почнаха развръзките. Да видим как ще се справи творческия екип финално-ключов кор-сериален момент Wink

Хм, търсачката пак е ...ooooh! съвсем нищо не ми даде за Mine та още малко да прокоментирам тогава.
Чудесва актьорска игра. Продукцията съвсем типична за този жанр на кор-фронта, пародия -гротеска която тушира мелодрамата на фона на социални теми. Сценариста и режисьора за разнообразие в първите 10 серии се справят добре с разказа.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 11:28 от Шошулчо

# 370
Watashi no Oyome-kun - епизод 4

И аз като Юта Фуру в този епизод, хаха. Мамма миа стана работата и Махиро се изнесе (със сигурност е за кратко, но все пак интригата трябва да я има). Умирам от смях с епизодите и героинята на Сава Нимура. Тази жена е толкова добра в тази луда роля, че дори птеродактилското ѝ излъчване не ми пречи да ѝ се възхищавам на начина, по който играе героинята си.
Накамура го гледам в два сериала този сезон, но и в двата неговия герой е досадната пречка. Покрай кухненския нож от Киото някак се ядва, но тук дразни Махиро.
Хару е във вихъра си, в стил Мими Сенсей и както я обичам, а с Махиро са много меча меча кавайй-двойка.

The Real Has Come затъпя в последните две седмици (12 излъчени в Корея епизода) и сега съм на повече превъртане, само за да съм в историята и да не изпусна основната нишка. Тормоз над новата снаха, злата баба-чебол в действие и досадната голяма снаха, която не остава по-назад, както и змията, която не може да преживее, че я зарязаха пред олтара. Обичайните корейщинки, семейни ценности по корейски, които са характерни за всяка корейска мехурка.
Малката кифла ми е интересна заедно с брата на снахата. Още не знаят един за друг, че са сватове, а тя се навърта около него. Ще видим там какви ще ги изплете сценариста.
Това е единствения корейски сериал, който следя засега. От другата седмица се точа за Хонг и Чонг, а след това в края на май на Ким Донг Ук и Чон У Хи. Новият му сериал с малката чебурашка е абсурден. Летят назад във времето. Фантасмагории някакви, че и много слабо представени и изиграни.

На чеболчето му видях рано сутринта тийзъра. Ехх, че изтегли късата клечка с тази "актриса". Нищо, поне двамата се познават отлично от дълги години, а и не може винаги да е с Юн Со Хи. Нея не съм я гледала отдавна, а дори май и не снима последните една-две години. Трябва да проверя какво се случва с нея, да не се е омъжила и да не съм разбрала.

# 371
  • вятърничава
Hug
The Real Has Come e 50 епизода Scream
Аз мислех,че е 16 и скоро ще свърши.Какви ще ги нищят още 38часа?

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 18:35 от bb6

# 372
  • MJF
E сега  няма да се кротнем докато Рос не подскаже какво аджеба бе на екрана на телефона.

# 373
bb6, по принцип внимаш, четеш внимателно темата, но явно си изпуснала малките детайли в постовете ми за мехурката. Убягнало ти е, че това е съботно-неделната мехурка, която се излъчва шест месеца в годината и които вече ми станаха традиция да следя след It's Beautiful Now, който и ти гледа миналата година.

За Хару и Махиро...

Скрит текст:
Юта Фуру е средния брат на Махиро и беше дошъл да му помогне, за да сготвят вечеря, с която Махиро да изненада Хару след работа. Да, но тя реши изненадващо да покани Аои Накамура на вечеря и така Махиро остана неприятно изненадан, а толкова се постара с вечерята, за да бъде доволна тя и да разбере, че той я харесва.

Затова на финал на него му писна, остави ѝ бележка, че заминава за известно време и се озова с един куфар точно в апартамента на героинята на Сава Нимура, за която говоря. Тази жена е голям образ и има много забавна роля в развитието на историята.
Махиро и Хару са кохай и сенпай в компания Енот. Тя е отлична в работата си, но не и у дома. Той разбра/ видя на какво прилича на апартамента ѝ и след редица комични ситуации се договориха да заживеят заедно в общ апартамент. Той да ѝ помага в домакинството, да се грижи за дома им, а тя да е breadwinner-а, както се казва на чист български и да носи по-голямата част от парите, да се грижи за дома им (тъй като е на висока позиция в компанията им).
Юта Фуру и Теруноске Такезай са двамата братя на Махиро. Родителите им са починали и двамата братя са поели ролята на баща и майка на своя малък брат. Теруноске е таткото (раздава го много сериозно), а Юта Фуру мамчето (ама му отива и е сладкар по професия, прави страхотни сладкиши).

# 374
  • MJF
Кротнах се. Почти Bowtie
Значи "мамчето" видя нещо интересно/изненадващо в телефона на малкия си брат.

Абе назад във времето когато "цъфнах" на кор-фронта колко лесно беше на текущия клон. Имаше понеделник-вторник, сряда-четвъртък и съботно-неделни многосерийни епоси по кор-тв. После се появиха чат пат и  петък-събота.
А сега ... Ако не гледам нещо излъчено и аз се бъркам и Thinking "колко аджеба епизода има до края/ колко епизода е тоз сериал." То не са 12 то не са 14..... добре си беше със заветното 16 /24 /32/50

Wink

Общи условия

Активация на акаунт