Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 180
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Не мога да преценя дали са много трудни. По-скоро има материал, който не е взет все още.

# 451
Аз не ги виждам задачите, на самият сайт ли са?

# 452
# 453
Здравейте! Какъв е максималният брой точки, които може да "вземе" дете от дипломата си за четвърти клас и НВО математика при кандидатстване в МГ?
И НВО по БЕЛ отразява ли се в дипломата и формира ли крайната оценка в дипломата?

# 454
Пълно 6 от удостоверението за 4 клас се равнява на 50 т., а НВОто 100 т.

# 455
Т.е. максимално 150 точки се добавят към състезанията.
Благодаря!

# 456
  • София
При нас тепърва ще се провежда Европейско Кенгуру +.
То не мина ли вече?

# 457
До 15.05 мисля, че може да се провежда. Моят 10-класник се яви. Според мен задачите бяха трудни, според него са били лесни, с изключение на шестата задача. Аз ги гледах като ... полезно изкопаемо Wink

# 458
Румка, как мина при вас полуфинала на МБГ?

# 459
  • София
Здравейте! Какъв е максималният брой точки, които може да "вземе" дете от дипломата си за четвърти клас и НВО математика при кандидатстване в МГ?
И НВО по БЕЛ отразява ли се в дипломата и формира ли крайната оценка в дипломата?
НВО БЕЛ не формира крайна оценка. Всъщност след 4 клас се получава свидетелство за завършено начално образование, няма диплома. За кандидатстване в МГ се взимат оценките от раздел А. Всяка се приравнява на точки (6- 50, 5- 39, 4- 26, 3-15), събирате, делите на 10 и плучавате съответната сума за добавяне към бала.

# 460
Здравейте, наскоро питах за решаване на модел задачи. Ще си позволя да попитам отново Simple Smile Как се решават задачи тип: започвам да решавам задачи на 01.04..,като всеки ден решавам 3 задачи повече от предходния ден...на кой ден ще реша 1430 задачи( примера за измислен)... Та идеята е Има ли точен модел който се следва или ?

# 461
Здравейте, наскоро питах за решаване на модел задачи. Ще си позволя да попитам отново Simple Smile Как се решават задачи тип: започвам да решавам задачи на 01.04..,като всеки ден решавам 3 задачи повече от предходния ден...на кой ден ще реша 1430 задачи( примера за измислен)... Та идеята е Има ли точен модел който се следва или ?

Мисля, че това е Гаусов сбор. Когато имаме редица, в която събираемите се получават с определена стъпка можем да приложим правилото за смятане на Гаус. Мисля и в "Немо" подобни задачи бяха сложени в този раздел.
Скрит текст:
В случая имаме редицата 3+6+9+......=1430. Можем да запишем също като 3.1 + 3.2+ 3.3 +...3.x=1430, което опростяваме до 3(1+2+3+...x)=1430 или 1+2+3+...x=478 (приблизително, делението не е точно тук). От тук от правилото на Гаус x.(x+1)=478.2 или x.(x+1)=956. Търсим 2 последователни числа, които като умножим да дават 956 или повече. Това са 31 и 32, следователно  дните са 31.

# 462
много благодаря

# 463
  • София
За втори път задавам този въпрос тук, но просто съм забравила къде запазих линка Flushed
Детето е класирано за финал МБГ и не си спомням сайта със задачите, който ми дадохте Flushed
Ще съм безкрайно благодарна ако го споделите отново, даже вече и на лист ще си го запиша.

# 464
Здравейте!
Къде мога да прочета свен условието да имат три медала за полуфинал на МБГ, има ли други условия? А за финала в Несебър?
Сигурна съм, че е ставало дума и съм чела, но не си спомням какво беше.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт