Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 90 112
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
В крайна сметка не е и нужно всичко да е напълно решено. Важното е да е измежду първите 200 деца. Grin

# 496
Привет! Дали вече има резултати от Европейско кенгуру плюс?

# 497
Само отговорите на задачите са качени на сайта (вчера)

# 498
Здравейте, има класиране на ЕК плюс на сайта.
Честито на победителите:)

# 499
Чудя се, не беше ли редно да има вече излезли повече резултати от МзВ...сравнявам с предната година и с наближаващия краен срок?

# 500
Миналата година са излезли на 30 май.

# 501
До тук има за 8 области излезли резултати - Добрич, Велико Търново, Благоевград, Ямбол, Ловеч, Варна, Кюстендил и Пазарджик.
Срокът е до 31ви, така че в началото на следващата седмица трябва да се активират.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 20:29 от _Mishlence_

# 502
Привет!  Може ли да ми дадете малко информация за Хонгконската олимпиада по математика ? Кога се провежда, какви са условията за участие, тежест на задачите, доколко е престижна ? Говорим за 2 и 3 клас .

# 503
Чудя се, не беше ли редно да има вече излезли повече резултати от МзВ...сравнявам с предната година и с наближаващия краен срок?

Мисля, че бяха над 1000 деца за София. Имаше и почиви дни. А проверяващите вероятно имат и друга основна работа - сигурно са учители в СМГ, знае ли някой кой проверява?

Но така или иначе, аз съм се настроила за чакане, документи се подават в края на юни Simple Smile Гледам, че на други училища излизат, но там бройката е къде къде по малка.

# 504
  • В офиса
Затишие след резултатите на Математика за всеки.
Има 100 човека с разлика от само 4 точки между 60-то и 160-то място. Такова голямо равенство в точките точно в сегмента, който се бори за влизане имало ли е друг път?

# 505
До 210-220 място някъде влизат и се разпределят между СМГ, НПМГ и ПЧМГ. По мои виждания около 23 т. от МзВ ще е границата, което е що годе нормално, а не като миналата година с 15 т. Задачите тази година явно са по-добре подбрани.

# 506
Точно такива бяга очакванията ми, за високи резултати. Втория модул се оказа лесен за подготвените деца и от тук многото еднакво високи точки. Т.с. определящи ще са до голяма степен другите състезания, защото от МзВ има много голям брой деца със сходни резултати. Моето дете е с 29, което е добре, за щастие има и други високи резултати. Дано да му стигнат Simple Smile Според учителката му по математика, границата ще е по скоро около 25 т.         Успех и на вашите дечица също!

# 507
Затишие след резултатите на Математика за всеки.
Има 100 човека с разлика от само 4 точки между 60-то и 160-то място. Такова голямо равенство в точките точно в сегмента, който се бори за влизане имало ли е друг път?
Изобщо не бях обърнала внимание. Явно подготвените деца са показали много сходни знания и вероятно в този диапазон класирането ще се определя от останалите резултати.

# 508
23 според мен ще е границата, понеже има деца, които предпочитат НПМГ или ПЧМГ от тези с високи резултати, т.е. първите 200 места се разпределят между трите училища.
Миналата година беше ужасно МзВ и последните приети деца са с 15-16 т. от състезанието. Предишни години винаги е било около 23-24 т. минимума. Така че тази година е било по-прилично откъм трудност.

# 509
23 според мен ще е границата, понеже има деца, които предпочитат НПМГ или ПЧМГ от тези с високи резултати, т.е. първите 200 места се разпределят между трите училища.
Миналата година беше ужасно МзВ и последните приети деца са с 15-16 т. от състезанието. Предишни години винаги е било около 23-24 т. минимума. Така че тази година е било по-прилично откъм трудност.

Колко деца от приетите в СМГ миналата година предпочетоха НПМГ? Аз имам спомени за около 6, но може и да се лъжа. От предходните години, преди ерата НПМГ за тази възраст, мисля, че 15-20 деца от приетите избираха ПЧМГ или да останат в ЧУ, в които учат, в повечето случаи - СС.
Ако някой има по- конкретни данни, може да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт