Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 90 083
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Благодаря за коментарите Flowers Hibiscus
Явно съм била в тотална грешка за самото протичане на състезанието.

# 556
При нас децата, никога не бяха решавали заедно, листа беше един и заедно решаваха задачите, но на последната две момчета са били на различно мнение и имаха момиче в отбора, на която  се падна честа да избере едното решение и за да не обиди някой играла на онче-бонче 😂. Отборното е по-скоро чиста комуникация и налагане на мнение.

# 557
Да, има разлика дали децата се познават. При нас бяха от едно училище и бяха работили заедно. Пак не бяха подходили както говорихме 😄 Но в общи линии, поне първата задача е хубаво да изкарат и да се обсъди с тях какво да правят при различни отговори.  Може би, да, винаги има един изявен лидер, който води отбора за добро или лошо.

# 558
Благодаря ви, че повдигнахте въпроса за отборите. Може ли някой да ми каже какъв е регламентът за съставяне на отбор? В нашето училище дамата, която отговаря за състезанията, е най-малко инициативният човек, когото познавам. Питах я, тя не знае, не се и интересува. Но, за другата година да знам. Поне ми каза, че ако събера отбора тя ще.го запише. Но аз нямах време за подобни действия, нито бях наясно с изискванията. Пишете ми, благодаря!
(У дома ползваме отборните задачи за подготовка)

# 559
Румка, нашият отбор е съставен от местния ни организатор и мисля, че не е на случаен принцип, а според резултати и квоти. Щом при вас никой не желае да се занимава, най-добре пиши на мейл до г-н Любенов, правят и отбори с деца от други държави понякога, когато има възможност.

# 560
  • София
Да, всяко училище получава определен брой квоти и според тях се определят индивидуални и отборни участници.

# 561
По-конкретно ме интересува дали всички деца в отбора трябва да имат по определ н брой медали. Или само се изисква да са участвали в кръговете. Ние сме мъничко училище, и няма вероятност от един випуск да се съберат много деца с по 2-3 медала, които да направят отбор. Чудех се дали не са занижени критериите за участието в отбор.

# 562
Питайте организаторите, но мисля от една-две години насам не правят отбори от самостоятелно класирани деца. Ама трябва да се пита все пак.

# 563
и аз мисля, че отборите се декларират предварително. не става в последния момент на случаен принцип. ами, ще питам и ще докладвам тук. Благодаря

# 564
Последно миналата година имаше отбори, съставени от деца от различни държави, в това число и с бълг. участници. По принцип е малко късно, да. Има и такса, която се заплаща заедно с другата, за индивидуалното участие. Но правят и изключения.

# 565
има ли вероятност да ни пропуснат днес от МОН

# 566
Има резултати от НВО

# 567
  • София
Моят въпрос ще бъде off-topic на темата, но във връзка с текущите разговори. Кои учители ще поемат бъдещите петокласници в СМГ? Гледах в програмата на сегашния 12-и клас, има инициалите АА, ИК и МК, но не ми светва лампичка кои са.
И още един въпрос от серията тъп off topic, понеже отгледах 2 деца без уроци за НВО, но чувам че в СМГ не е толкова възможно това - има ли школа, където масово се ходи, да кажем както СМГООД за МзВ, или всеки се спасява поединично.
За нас нещата са на кантар дали да не я оставим в сегашното училище, ако я приемат, разбира се, та си калибрирам кантара, но няма кого да питам за вътрешна информация.
Тинки, аз бих я оставила във вашето училище 5-7 клас, освен ако не е наситина много запалена по математиката. Имаше огромна разлика между випуска на големите и 5 години по-късно в периода 5-7 клас.
ИК е Илия Костов - наистина чудесен математик и преподавател, АА е Ангел Ангелов - децата го харесват много. Иначе Владева би трябвало да поеме бел на част от паралелките, което е голям плюс също.

# 568
Е, учениците от СМГ нямат нужда от курсове по математика все пак.... Ако и там не могат да ги подготвят добре, просто няма никъде другаде да се случи.
Повечето ходят на уроци или курс по БЕЛ по-скоро за родителско успокоение, че са направили всичко необхоимо за детето си.

# 569
  • София
Тук коментирате трима учители по математика от 12 клас за евентуално поемане на петокласниците, но паралелките в 5 клас са повече от 3, кой поема останлите. Или коменатирите са по-скоро, че това ще са учителите, които ще водят математика, а не класните ръководители?

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 21:20 от Chaplet

Общи условия

Активация на акаунт