Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 89 971
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Ами, ще закуси.
Като искате, слагайте храна, ако не ви е неудобно - знам за случай, в който дете вади кутия с манджа на изпит, така че няма да е нещо невиждано. Аз лично не давам нищо освен вода и то, ако състезанието е над 2 часа. За по-малко - само химикал и лична карта.
Моят ми е разказвал на едно състезание половината са вадили, мляскали, шумкали и т.н. За тях сигурно няма проблем, проблемът е за другите в стаята.

просто попитах, за да се ориентирам.... не мога да си обясня реакцията.

И явно попитах заради другите... Както и да е. важно е да има назидание Wink

Назидание не виждам в написаното. Като искате, слагайте.
Заради кои други питате...?!?

# 61
"За тях сигурно няма проблем, проблемът е за другите в стаята" това каза, и отговорих, че затова питам.

Разрешение не ти искам, но все пак благодаря, че два пъти ми даваш.

А дали има назидание - ще го оставя без отговор и приключвам тук

# 62
Ами, да, има проблем за другите в стаята и, ако не можеш сама да го прецениш, то сигурно има нужда от назидание..... Чак ми е странно как големи хора може да питат дали да пращат ядене за състезания от 4 часа.

Ясно е, че не ми искаш разрешение. Голям човек си, според възпитанието си действаш, не според нечие разрешение или препоръки. Когато твоето дете не реши задача, поради това, че нечие чуждо е дъвкало и мляскало в стаята, ще видим дали ще ти е ок. Особено, ако става въпрос за 4 клас и всяка точка е важна за кандидатстване.

Ако трябва да се праща нещо, най-удачно ще е малък шоколад и то да се яде само в краен случай, ако чак толкова му прималее на детето. (good fight, последното не е към теб, а към другите , които коментират.)

# 63
Моето дете миналата година са го целили с хартиени ракетки в 125то, така че храната не е единственият разсейващ фактор:) Сега погледнах, че организаторите на Математика за всеки изрично са написали децата да си носят вода. Също са писали нещата да са в прозрачен плик - някой спазва ли го това, мислех моето да ходи с раницата си на олимпиадата/Мат за всеки? И знаете ли дали трябва да си носят чернови за олимпиадата за 4кл и другите балообразуващи, както е на други състезания? Сега като се замисля, някой може да си донесе специфични листа, които не са анонимни..

# 64
До момента са ми попаднали два инструктажа за областния кръг на НОМ - от София и от Бургас. И в двата е записано, че листовете за белова и чернова се раздават на място и са подпечатани с печата на училището домакин.
Бихте ли споделили къде открихте актуален инструктаж за " Математика за всеки"?

# 65
# 66
Намерих отговорите на Българско Кенгуру, благодаря че писахте, че са излезли. Моите имат допуснати грешки. Но за първокласника това е първото състезание "с много думи в задачите", така че - отчитам го като успех, защото се пребори със себе си детето Wink

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 20:23 от rumka833

# 67
  • София
Тази задача е за 1ви клас, и не знам как се решава Wink
Колко са числата от 1 до 20, за всяко от които числото преди него е с една цифра, а числото  след него е с две цифри?
A) 0 B) 1 C) 2 D) 3 E) повече от 3
Според мен единственото число, което отговаря на условието на задачата, е 10 - преди него е 9 (което е с една цифра), а след него е 11 (което се изписва с две цифри). Т.е. отговор B) 1.

# 68
Две са - 9 и 10

# 69
Да, 9 и 10 са явно Wink Подла задача!

# 70
И в двата е записано, че листовете за белова и чернова се раздават на място и са подпечатани с печата на училището домакин.
Бихте ли споделили къде открихте актуален инструктаж за " Математика за всеки"?
А знаете ли дали може да се драска върху листа с условията, например върху чертежа и дали и условията са предават?

# 71
  • София
Мале, 9-ката хич не ми дойде наум, благодаря. Ще изпробвам след малко детето какво ще каже по тая задача (не го пуснахме на състезанието днес, защото последните 1-2 задачи трябва да се разписват, което засега изобщо не се получава при него  и не искахме да е много разочарован накрая). Има ли някъде излезли задачите - виждам на сайта на 5 ОУ само отговорите от днешното състезание, но не и самите задачи.

# 72
Това българско кенгуру не го харесвам аз. Моят се яви веднъж присъствено в 5 ОУ май беше , мисля в трети клас беше.....или пък втори. Няма лошо, състезание като състезание. Обаче награждаване само и единствено за първото място (той беше на второ). Обаче да сме ходели да аплодираме детето на първо място като му връчват наградата. И то през работно време. Е, викам си как пък няма да се вдигна на другия край на София, да изляза от работа, като дори няма да отбележат второто място на моето дете с една грамота! Айде, няма нужда.... Дано от тогава да са се променили нещата и да са осъзнали, че и второ и трето място заслужават поне да се отбележи и техния труд и усилия.

# 73
  • София
Това българско кенгуру не го харесвам аз. Моят се яви веднъж присъствено в 5 ОУ май беше , мисля в трети клас беше.....или пък втори. Няма лошо, състезание като състезание. Обаче награждаване само и единствено за първото място (той беше на второ). Обаче да сме ходели да аплодираме детето на първо място като му връчват наградата. И то през работно време. Е, викам си как пък няма да се вдигна на другия край на София, да изляза от работа, като дори няма да отбележат второто място на моето дете с една грамота! Айде, няма нужда.... Дано от тогава да са се променили нещата и да са осъзнали, че и второ и трето място заслужават поне да се отбележи и техния труд и усилия.
Сега според регламента на Българско кенгуро ситуацията е следната:
"Всеки участник в състезанието получава сертификат за участие, а първенците получават грамоти. Сертификатите и грамотите се изготвят от организаторите по предоставени темплейти от Сдружение „Европейско кенгуру”. Най-добре представилите се получават право да кандидатстват за участие с финансови отстъпки в Международния летен лагер „Европейско кенгуру”.  "
(пак не става ясно дали награждават единствено първенеца за всеки клас или първенците, примерно 1-во, 2-ро и 3-то място от всеки клас)

# 74
Ние бяхме задочно, получихме сертификат на имейла. Доволна съм от организаторите, аз до завчера не знаех, че има такова състезание.
Кога горе-долу ще излезе класирането?
Моят е в първи клас. На задачата с описването написа точно две изречения, и нарисува схема. Това му е по силите. Но когато погледнах, и в отговорите беше подобно написаното. Тъй че, мисля че бива.

Общи условия

Активация на акаунт