Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 254
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Нещо не разбирам. Задачите (следователно и отговорите) не трябваше ли да са еднакви за 3-ти и 4-ти клас?

Не знам как е било предишни години, но със сигурност от 2019 година насам (от тогава ги следя) 3 и 4 клас са с различни теми и задачи

# 226
Моят е 4-ти клас каза, че не са били трудни задачите, но ще видим когато са готови резултатите.

# 227
Здравейте , моята третокласничка каза, че задачите са били по- лесни от предходните години, които решава за подготовката и приключила 10 Мин по- рано, което ме притесни, защото вкъщи едвам успяваше да се вмъкне във 1.30ч. Последните две задачи ги е объркала, получила е 3, а от отговорите се видя, че е 5. За първи път се явява, защото до сега не се провеждаше в нашето училище. Ще видим като излязат резултатите.

# 228
  • Sofia
И моят за пръв път се явява.
Каза, че си бил решил всички задачи Dizzy Face
А когато решавахме задачи от миналите години (тези общите за 3-ти и 4-ти клас) почти половината му бяха грешни и трябваше да ги поправяме. А последните няколко задачи даже не ги разбираше и трябваше да му ги разяснявам.
Та кой знае какво е "решавал" Laughing

# 229
Те може и да са разделени задачите за трети и четвърти клас, ама много от задачите се припокриват. Аз за съжаление се сетих за това два дни преди състезанието.
Иначе моя е излязъл половин час по- рано. Направо ме подлудява така като прави.  От много инструкции забравих да му наблегна да решава до последно.
Иначе твърди, че 25 та задача е дал отговор 5, ама ще видим. 26- та е сгрешена.
Нито една задача не можа да ми преразкаже. Само спомена някоя от първите , че ставало въпрос за някакви лампи, които запалвали , ама схемата била неясна.

# 230
  • Sofia
Иначе моя е излязъл половин час по- рано. Направо ме подлудява така като прави.  От много инструкции забравих да му наблегна да решава до последно.
На СМТ моят пък излязъл половин час след началото! Защото учителката казала колко е часът и той помислил, че им е свършило времето Laughing
И сега не пропуснах да наблегна, че има час и половина и да седи до последно, за да си провери всички задачи.

# 231

В класа на дъщеря коментират, че тази година за 4ти клас са били по-лесни от за минали години, но не знам дали са обективни. Вашите деца какво казват (ако са решавали за 4ти клас минали години и могат да сравнят)?

И моя син така каза. Вярвам му, защото рядко казва, че нещо е лесно.

# 232
Ако дете се яви на ПМС и е кандидат за СМГ и НПМГ зачитат ли се и резултатите от Европейско кенгуру или отпадат?

# 233
Зачитат се , но тежестта е по-малка.

# 234
  • София
В СМГ, ако се яви детето на пролетното, не се взима кенгуру. Вече ако не е било на ПМС, влиза кенгуруто, но с много по-малка тежест. Нещо като 25% от резултата.
За НПМГ май взимаха по-добрият резултат, но не съм сигурна.

# 235
Във фейсбук групата Дидева сложи линк към друга група, където са качени самите задачи по класове.

# 236
Пак е с ниска тежест. От всички състезания най-малко. Но не пречи да се вземе предвид, щом детето се е явило. Обаче макс. на ЕК и макс на ПМС са със съвсем различна тежест. Второто е с коефициент 6, ако не се лъжа, а ЕК с 2, т.е. при изкаран макс резултат на ПМС преизчислените точки ще са 600, а за ЕК 200.

# 237
  • София
За НПМГ се взимат 2та най-добри резултата от 4те възможни състезания - ОЛИ Мат обл кръг, ПМС, ЕК, Мат за всеки. Мин. година мисля 1 или 2 деца са ползвали реално резултата си от ЕК, и най-често е в случай на неявяване на някое от другите състезания. Много трудно при макс 200 т. както е писала Soul free, да е по-висок резултата от ЕК, още повече, че тази година олимпиадата е с коефициент 5, т.е. ЕК е поставено срещу възможни 500, 600 и 800 т. от другите 3 състезания. Не че там често се постига максимум, но все пак видна е разликата.

# 238
Във фейсбук групата Дидева сложи линк към друга група, където са качени самите задачи по класове.

Привет, следя фейсбук групата на Дидева, но не намирам информация за самите задачи. Може ли да помоля за насоки , интересуват ме задачите за 2 и 3 клас. Благодаря !!

# 239

Привет, следя фейсбук групата на Дидева, но не намирам информация за самите задачи. Може ли да помоля за насоки , интересуват ме задачите за 2 и 3 клас. Благодаря !!
Влизате в групата. Отивате на закачената публикация ,,Европейско кенгуру". Сортирате коментарите по критерий най- нови и като коментар от Дидева ще откриете линкове за всеки един клас.

Общи условия

Активация на акаунт