Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 159
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте!
Къде мога да прочета свен условието да имат три медала за полуфинал на МБГ, има ли други условия? А за финала в Несебър?
Сигурна съм, че е ставало дума и съм чела, но не си спомням какво беше.
Благодаря предварително!
За да отиде на полуфинал, детето е достатъчно да има два медала от предварителните 3 кръга, не е задължително да са 3 медала от трите кръга. А за да отиде на финал, трябва да е класирано за финала на някое от основанията. Ето го регламента, вижте  точки 12 и 13 от регламента: https://mathematicalmail.com/documents/6/%D0%9C%D0%91%D0%93_%D0% … 0%9D%D0%A2_BG.pdf

# 466
Въпрос за предстоящото състезание "Математика за всеки", по-точно за модул 2: Ако решението е описано достатъчно подробно и вярно, но в края е допусната техническа или друга дребна грешка, дават ли се някакви точки за съответния въпрос от задачата? Или отговорът задължително трябва да е верен, за да получиш някакви точки и оттам нататък се гледа дали решението е добре описано и аргументирано?
Имам бегъл спомен, че съм чела, че само верни отговори се проверяват, но сигурно греша. Някой с опит ?

# 467
  • София
Въпрос за предстоящото състезание "Математика за всеки", по-точно за модул 2: Ако решението е описано достатъчно подробно и вярно, но в края е допусната техническа или друга дребна грешка, дават ли се някакви точки за съответния въпрос от задачата? Или отговорът задължително трябва да е верен, за да получиш някакви точки и оттам нататък се гледа дали решението е добре описано и аргументирано?
Имам бегъл спомен, че съм чела, че само верни отговори се проверяват, но сигурно греша. Някой с опит ?
За всяка вярна стъпка се дават точки. За малка грешка накрая е много вероятно да свалят съвсем малко от точките - може дори и под една, в зависимост от грешката и от критериите.

# 468
0.5 са свалили на последния тренировъчен тест за вярна логика, но изчислителна грешка в края на решението на задачата.

# 469
Здравейте. Може ли помощ за задачата

# 470
  • София
ДАР.30=РАМО

Първо търсим кое е най-голямото трицифрено число, което като се умножи по 30 не надвишава 9000, защото трябва да намерим четирицифеното число РАМО. Не ползваме цифрата 3 тъй като 3.3=9, а ще имаме пренасяне.

Опитваме са поставим Д=2. Ако Д=2 ще получим 2.3=6 (имаме пренасяне т.е. А трябва да бъде чифра, която прави по-голямо число от 9 като се умножи с числото 3 и слагаме на мясотот на А цифрата 4).  От Тук следва, че Р=7, а А=4

Решение:
247.30=7410

# 471
ДАР.30=РАМО

Първо търсим кое е най-голямото трицифрено число, което като се умножи по 30 не надвишава 9000, защото трябва да намерим четирицифеното число РАМО. Не ползваме цифрата 3 тъй като 3.3=9, а ще имаме пренасяне.

Опитваме са поставим Д=2. Ако Д=2 ще получим 2.3=6 (имаме пренасяне т.е. А трябва да бъде чифра, която прави по-голямо число от 9 като се умножи с числото 3 и слагаме на мясотот на А цифрата 4).  От Тук следва, че Р=7, а А=4

Решение:
247.30=7410
Аз защо не трябва да надвишава 9000, а не 9870? Thinking

# 472
  • София
Имах предвид, че цифрата на хилядните не трябва да надвишава 9 Relaxed
Малко ми е трудно като обяснявам като нямам лист хартия пред себе си Sweat Smile

# 473
Много ви благодаря!

ДАР.30=РАМО

Решение:
247.30=7410

# 474
С международен паспорт може ли да се яви детето на изпита в СМГ, защото пише документ за самоличност със снимка

# 475
в сайта пише, че може:

Допускането става след проверка на документ за самоличност със снимка
ученическа лична карта, ученическа книжка (бележник), международен паспорт или друг официален документ с трите имена и снимка на ученика.

# 476
Спасени сме Simple Smile

# 477
Някъде ми се мерна и че искат удостоверяване за класа, аз имам ученическа лична карта.

# 478
  • Където морето целува небето...
Успех на всички деца днес! Силно стиснати палци от мен и нека силата бъде с вас!

# 479
Здравейте! Има лв някой задачите от Математика за всеки от днешното състезание?

Общи условия

Активация на акаунт