Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 90 915
  • 753
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Good fight, на отворените врати в НПМГ директорът Ушагелов каза, че са в постоянна връзка с директора на СМГ. Когато се запише някое дете се уведомяват един друг.

# 541
Алисса в СМГ ще учи, искаше да отиде в ПЧМГ на изпита, за да види дали ще вземе стипендия, но съм проспала факта, че за целта трябва да се яви на тяхното състезание 🤦♀

# 542
Алисса в СМГ ще учи, искаше да отиде в ПЧМГ на изпита, за да види дали ще вземе стипендия, но съм проспала факта, че за целта трябва да се яви на тяхното състезание 🤦♀

Защо да си проспала, пише, че първият им изпит е на 18 юни, имат 3 общо и взимат най добрия резултат. Досега са били пробни. Дете справило се на СМГ, няма да му се опрат. И моята иска да ходи от любопитство на тези изпити.

https://parvamatematicheska.com/pchmg/priem/

# 543
До колкото разбрах е трябвало за участва в тяхното състезание “математически предизвикателства”, за да се бори за стипендия. Той не иска да учи там, състезателят в него проговори Simple Smile

# 544

Сетих се аз за какво питаш... Аз съм фен на училището и ако моят математик беше спечелил стипендия преди 2 години, щях да го запиша без никакви колебания, но остана на 2 т. от стипендиантите. От спечелилите деца имаше и такива, които решиха да не се възползват.

Ами при вас явно е решено - успех наесен!

# 545
Здравейте, то май пише, че стипендията е само за 5-токласници? В следващите класове се плаща, или греша?

# 546
  • В офиса
Освобождаването от такса в ПЧМГ се определя от събраните точки по различни критерии. Ето тук е разписано: https://parvamatematicheska.com/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D … %D0%B5-2023-2024/

# 547
И аз съм сигурна,че има някъде поне един родител,който да е направил възможно обобщаване на всички състезания ...дайте ако ни четете една такава обобщаваща приблизително направена таблица:)

# 548
Намериха се добри хора с проекто таблици Simple Smile можете да ги видите на сайта на Дидева, на която благодарим от сърце❤

# 549
Искрено благодаря ако чете, който е направил проектотаблица!

Аз обаче опитах да я сваля или копирам в ексел, за да видя на НПМГ как вървят. Понеже сега са подредени по бал на СМГ. Но не успявам - нито да зваля файла, нито да копирам данните.

Само аз ли не мога, някой успява ли да свали пдф файла?

# 550
Забранила съм свалянето по ред причини. Ще сортирам по НПМГ и ще кача добавка.

# 551
Забранила съм свалянето по ред причини. Ще сортирам по НПМГ и ще кача добавка.

Благодаря Heart Exl

# 552
  • София
Някой знае ли как точно се провежда щафетата на МБГ?
5 задачи са, отбора са трима. Доколкото разбирам - първият решава първа задача, предава на втория отговора, който се използва във втора задача. Вторият получава отговор, предава на третия за трета задача и т.н.

# 553
Не е така за МБГ, децата работят заедно. Щафета е, защото отговорът на първа задача се използва във втора и т.н. Има различни стратегии, защото е важно първа задача да е вярна (за да има отборът точки въобще). Една възможност е трите деца да решат първа по отделно и ако получават едно и също (някаква сигурност, че е вярно), продължават с втора. А може и заедно да правят всичко, но така по-трудно ще хванат грешка. Хубаво е да се стиковат като отбор и да пробват различни варианти, защото едва ли ще работят с една скорост, най-малкото. А все пак трябва да гледат и часовника.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 09:36 от kbl

# 554
  • Sofia
Опитът ми с дете в 1 и 2 клас от щафета показва, че на тази възраст трудно може да се говори за сътрудничество и стратегия как да се подходи. При нас едното дете беше много изявен математик и той просто решил всичко сам за около 6-7 минути и съответно групата беше със златен медал. Уточнявам, че децата тогава бяха отбор от ДАНИС и имахме подготвителна среща и се познаваха. Втората година бяхме пак със същото момче, пак беше поел инициативата и беше сгрешил още първата задача. Синът ми каза, че едната година почти не е виждал листа със задачата и изобщо не е успял да се включи. Явно е бил един лист, а не за всяко дете. Може и да обясните как да се действа, но на място мисля, че няма да стане нищо от това.

Общи условия

Активация на акаунт