Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 89 960
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София, Bulgaria
Бързо успяващи второкласници е много добре според мен
Има и математически таланти 2-3 клас, старо и ново издание
Математическо букварче според мен, е актуализираната версия на Немо. И е малко по-събрано от Немо, и е ново издание. От двата - вземи само единия, защото се дублират темите.
Има на доц.Кортезов.
Математически приключения
То много сборници има, но - ако не си се обзавела с много от тях - съветвам те да вземеш два. Например Умник-математик да е единият - защото там задачите по теми. И вторият да е математически таланти на СМГ, където са цели теми.
И останалите задачи - да са темите на състезанията. Иван Салабашев, европейско кенгуру. Има и чуждестранни сборници - но то не може всичко да се изреши Simple Smile
Курсовете са добре, но за мен подготовката вкъщи е по-важна. Успех
Благодаря от ❤️

# 616
Здравейте, някой запознат ли е с математическото състезание Ребус, интересувам се знаете ли къде ще се проведе в Бургас и как мога да запиша детето си, не намирам информация в Интернет.

# 617
В темата във Фейсбука хората са написали, че утре или вдругиден ще напишат адресите за местата извън Варна.

# 618
Здравейте. Някой дали разполага с отговорите на задачите от предходните години на състезание Ребус - организаторите качиха на сайта си задачи, но са без отговори.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 11:20 от 1Q84

# 619
Здравейте, много се чудим, дали да запиша една първокласничка в Ребус.
Гледам че за първи път ще имат задачи и за малките ученици. Но не монтирам примерни задачи.
Отделно тази такса от 22 лева ми се струва много надута. Някак си, си мисля че го правят най-вече за пари.

# 620
То явно всичко е вдигнато. Видях, че Хитър Петър е 15 лв. Но нормално - организация, квестори, проверяващи...
Ако организацията е на ниво - а не като в 125 СУ, нямам против 22 лв.

# 621
В крайна сметка я записахме за гр.Бургас. Ще разгледаме някой задачи от други състезание и ще видим какво ще стане. Дано не са много трудни и да и е приятно цялото изживяване.

# 622
Здравейте!
Понеже съм новак в тази категория, бих искала да попитам няколко въпроса:
1. Кое състезание бихте препоръчали за новатори или с други думи - най - лесно преодолимо?
2. Ходи ли детето на частни уроци или само с помощта на родителите разучава задачите и решенията им?
 Ориентирала съм се към турнирите Математически таланти, с напътствията и на началния учител.
Ще видим как ще се справи.

# 623
СМТ е от приятните турнири, КМС също.

Хитър Петър, Черноризец Храбър, Салабашев са с по-висока трудност, но не са непреодолими.

МБГ преди беше приятно, но последните години доста го усложниха до ниво материал, който не е учен. Преди се печелеха доста медали, дори и с грешни задачи. Нещо смениха регламента, та не знам сега....

Не знам за какви частни уроци става дума и детето кой клас е. За първи клас не е необходимо, нататък зависи от това какви са целите ви - кандидатстване в МГ , печелене на състезания или просто да ходи за тренировка.

# 624
  • София
Здравейте! Моля да споделите опит. Имам първокласник, на който математиката му се отдава. Иска ми се да го пратя на няколко състезания. Притеснява ме, че още е трудно с четенето, бавно е, срича си, ама е далече още от добро четене и разбиране. Как се справят в тези ситуации с условията на задачите? Има ли помощ с условията или само трябва да си го прочете? Не съм запозната и ще бъда благодарна на споделен опит.

# 625
В началото на първи клас задачите са по-скоро с картинки. Виж тези от МБГ старите години. Също СМТ съвсем малко е четенето. На КМС е една идея повече, но то е около Нова година, та тогава вече са понапреднали с буквите.

Да допълня - не им се помага с четенето.

# 626
  • София
Специално при нас нямаше помощ с условията.
Каквото прочетат и разберат - това е.
И на математика без граници, и на Кенгуруто. На тези 2 участвахме в 1 клас.

Едит - и както Соул казва, задачите са повече с картинки. Няма някакви дълги изречения да четат.

# 627
  • София
Благодаря! Значи ще пробва. Все пак ще се учи и да чете Grinning На мен притесненията са ми, че не умее други неща и ще се фокусираме на тях, вместо на решаване на задачите Grinning

# 628
Не очаквай от всяко състезание топ резултат. Със сигурност на тази възраст се разсейват, не разбират напълно условията, не дочитат, преписват грешно и т.н. Но всяко състезание си е опит и няма лошо да се пробва.

# 629
  • София
Soul Free Благодаря! Разбира се, нямам очаквания. Наясно съм с разсейването. Знам и че трябва да се научи и на други неща, не само решаването на задачите. В състезание има и управление на стрес, учене на концентрация, внимание към детайлите...

Той няма представа още какво е, по принцип не иска да ходи, защото "състезание" за него е цитирам: "всеки иска да е пръв, пръв, пръв..." Grinning Но каза, че ще пробва. Отдава се математиката, но има неща, над които да работим.

Общи условия

Активация на акаунт