Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 89 939
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
СМТ е от приятните турнири, КМС също.

Хитър Петър, Черноризец Храбър, Салабашев са с по-висока трудност, но не са непреодолими.

МБГ преди беше приятно, но последните години доста го усложниха до ниво материал, който не е учен. Преди се печелеха доста медали, дори и с грешни задачи. Нещо смениха регламента, та не знам сега....

Не знам за какви частни уроци става дума и детето кой клас е. За първи клас не е необходимо, нататък зависи от това какви са целите ви - кандидатстване в МГ , печелене на състезания или просто да ходи за тренировка.

В трети клас е детето. Идеята ми е първо - да не се плаши от състезания и изпити, второ- да развие логическо мислене, което считам, че ще му е много полезно занапред. Не съм пренавита на всяка цена да печели.
За кандидатстване в МГ още е рано. Ако се насочи за там, със сигурност ще са нужни допълнителни уроци. Или поне аз така мисля.

# 631
Трети клас изобщо не е рано да мислите за подготовка за кандидатстване в МГ. Дори сега, ако не започне детето, после ще е късно.

# 632
Здравейте. Готвим се за предстоящото състезание Черноризец Храбър, което ще е на 01.11, но много трудно намирам задачи за втори клас от предни години. Някой знае ли къде мога да открия?
В официалния сайт примерните задачи започват от 3 клас.

# 633
# 634
Здравейте, къде мога да намеря вариантите дето са се падали от минали години за математика без граници  1-4 клас?

# 635
Здравейте, как са се сторили задачите на децата от днешното издание на Ребус?

# 636
  • София
Здравейте, как са се сторили задачите на децата от днешното издание на Ребус?
Моят първокласник се яви на Ребус - сторили са му се лесни, но той принципно е добре подготвен и все пак е само първи клас - вероятно са били доста по-предизвикателни задачите за горните класове.

# 637
Дали ще ги публикуват онлайн?
Ние не се явихме, защото покрай нас наблизо няма къде. Другата седмица сме на Хитър Петър, и на Ела, реши, победи...тя ще наваксаме Simple Smile

# 638
И ние минахме в неделята Ребус. Първи клас. Каза, че били много лесни. И понеже им дадоха листите можехме да сери къде е било вярно решението. Последната задача на мен самата ми беше доста трудно да я реша.
Знаете ли кога ще има и резултати от състезанието?

# 639
Добро утро на всички! Бихте ли ми помогнали с решението на следната задача: " В 3-а клас на нашето училище има 16 момчета и няколко момичета. Всеки от тях е или математик или художник. Момичетата-художници са толкова, колкото са момчетата-математици. Колко са всички художници в класа?"
Задачата е от Хитър Петър, 3-ти клас.

# 640
  • София
Момчета - ако са 8 художници и 8 математици, то момичетата художници ще са 8, т.е общо художници в класа = 16.
Момчета - ако са 9 художници и 7 математици, то момичетата художници ще са 7, т.е общо пак 16 художници.
И т.н и т.н...
Все се получава 16.

# 641
Момчета - ако са 8 художници и 8 математици, то момичетата художници ще са 8, т.е общо художници в класа = 16.
Момчета - ако са 9 художници и 7 математици, то момичетата художници ще са 7, т.е общо пак 16 художници.
И т.н и т.н...
Все се получава 16.
Много благодаря!

# 642
Добро утро на всички! Бихте ли ми помогнали с решението на следната задача: " В 3-а клас на нашето училище има 16 момчета и няколко момичета. Всеки от тях е или математик или художник. Момичетата-художници са толкова, колкото са момчетата-математици. Колко са всички художници в класа?"
Задачата е от Хитър Петър, 3-ти клас.

Тази задача е от типа „Групи разделени по два признака на четири части“.

Повече за начина на решение на подобни задачи може да се прочете на линка по-долу.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1429524.msg45538344#msg45538344

# 643
Здравейте, знаете ли къде ще изчезнат резултатите от Ребус състезанието. По мой спомен казаха, че на 12 ще са готови.

# 644
Следете сайта на Ребус Варна. Миналата година протоколът е публикуван в петъка след състезанието. https://rebusvarna.com/.

Общи условия

Активация на акаунт