Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 259
  • 778
  •   1
Отговори
# 600

Е, не мога да го убедя ММ за лидл.
Поредно гадно, гадно, гадно нещо.

# 601

Е, не мога да го убедя ММ за лидл.
Поредно гадно, гадно, гадно нещо.
Тази е гадна, да. Опитайте от малките кутии 400 гр. Страхотна е!

# 602
И в Англия не са на хладилна витрина,имат си срок на годност до кога ще ги държат на display и още няколко дни след това,аз яйца не ям ,имам алергия към жълтък

# 603
  • София
И относно така масовите напоследък картофи в лидл и била от Франция... ми съмнителни са ми .. Държава с доста по-висок стандарт, съответно и заплащане на работниците, транспорт до БГ, мита и по-евтини от българските. Ми, не - мерси.. има нещо гнило в Дания..
И аз съм предубедена.  Това, че внасяме от тях не значи, че там са расли.  А ако са от там,  я са фуражни, я нещо друго.
Същото е и с египетския боб. Внесен е от Египет и до там, а те откъде внасят не е ясно.

# 604
  • София
Това как субсидии, регламенти, политики, технологии и условия за спедиция могат да свалят разхода за производство са едни такива химери за българина... Успех с намирането на родни картофи, боб, зарзават и други Simple Smile

# 605
Същото е и с египетския боб. Внесен е от Египет и до там, а те откъде внасят не е ясно.

Има го и този момент. Случва се износът и вносът да са само на документи, а стоката да не мърда от складовете.

# 606
  • Plovdiv
Като сте хванали темата за яйца и срока им на годност искам да попитам тези, които пазаруват от кварталната бакалия и им дават яйцата в пликче на бройка, как си следите срока на годност.

# 607
Аз не съм маниак на тема срок на годност на яйцата, но вече на много малко места ги продават на бройка. Един път си нямах работа и попитах човекът, който подреждаше яйцата в хладилната витрина на Фантастико, кои яйца са най-пресни. Той ми отговори, че не знае, защото той самият яде само преоценени с изминал срок.

# 608
купувам домашни, трайността им е огромна.

# 609
В нашето магазинче върху корите с яйца на бройка, има етикет със разни номера и срок на годност. Винаги може да се пита. А, и са много хубави, от по-малка ферма /за гледане на кокошки специално, де/, и зареждат пресни всяка седмица. От години само тях продават.

# 610
Досега не съм попадала на развалени яйца - нито от малки магазинчета, нито от големи вериги. Явно са издръжлив артикул.

# 611
  • Fairbanks, Alaska
За френските картофи-поне за мен това са едни от най-хубавите картофи, които се продават в България. Баща ми(Бог да прости), когато готвеше, понякога купуваше картофи от пазара, друг път аз пък купувах. И какво се получаваше-картофите, които той купуваше, не можеха да се сварят по един час и повече, а моите се сваряваха за 25 мин. Но аз купувах само френски мити. Отделно, като се пържат, стават много меки след това, докато другите картофи оставаха твърди. А аз много обичам пърженият картоф да е мек. Купувам такива картофи от поне 12 години вече. Това мога да кажа за френските мити картофи.

# 612
Тони Шу-картофи, Женски пазар. 2-3 проверени производители.

Натаел, кой знае къде по Алжир, у пясъци,  са раснали въпросните картофи.. но ..

# 613
Френските мити картофи не ги предпочитам за пържене, защото са по нежни и водни. Като ги изпържа почти нищо не остава от картофа, а се напояват с много олио. Харесват ми задушени.

# 614
Митите са страхотни за пюре. Намерих в Била стари картофи, произход Франция. Едните бяха супер жълти и много вкусни пържени, като локум. За жалост бяха смесвани с други, които бяха по-светли и на петна вътре. Ще пробвам пак да намеря от тия жълтите. Жалко че не пишеше сорт.

Общи условия

Активация на акаунт