Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 301
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Потърсих инфо за бонбони“Амфора”и както очаквах,производителят е нов...фабриката в Пловдив фалирала и сега се правили във Варна/Балчик,също и много други сладости.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 12:10 от Doli

# 586
Ако имате работа в Кърджали,отбийте се до село Глухар и си купете пресни яйца от фирма Яйцепром АД.

# 587
  • Mediterraneo
Едно време баба ми започваше да събира яйца от кокошките 2 месеца преди Великден. Даваше по 1-2 кори на децата си, оставяше и за нея. Кое кога е снасяно, нямаха срок на годност, никога не сме се натравяли с яйца.
В магазина също не се съхраняват в хладилника.

# 588
Освен че със седмици ги събираше, ги държеше под леглото. Нямало е инциденти.
В българските магазини яйцата са в хладилни витрини.

# 589
  • Велико Търново
Точно така е, амфора са вече с друг производител и вкуса е друг. Но пък опаковката е същата и хората се лъжем, че са си старите бонбони.

# 590

Уж говорехме с ММ никакви храни повече от Лидл ..
Има вкус на газ, мас и пластмаса..

# 591
  • Sofia
Днес пак влезнах в Т-маркет за яйца и пак не купих 🤣 ..отново рафтовете пълни само с белите украински...имам подозрение,че са същите от мин.ден с изтичащият срок 🤨 май са им сменили само етикетите,пише годност до 11.05. 🤔 ,ако са от нова партида нямаше да са  с такъв къс срок 🤨

# 592
И относно така масовите напоследък картофи в лидл и била от Франция... ми съмнителни са ми .. Държава с доста по-висок стандарт, съответно и заплащане на работниците, транспорт до БГ, мита и по-евтини от българските. Ми, не - мерси.. има нещо гнило в Дания..

# 593
  • Mediterraneo
Има, ама не във френските картофи.

# 594
Бях изумена,че в Испания, островната част, яйцата в хранителните магазини не са в хладилните витрини... Нямах притеснение да ги консумирам!

# 595
  • Mediterraneo
Ами ей на, вече 8 години ям такива яйца и още сме живи Simple Smile

# 596
  • София
И в Германия яйцата не са в хладилна витрина. Там целогодишно купувам и сварени, шарени яйца. И те са свободно стоящи при пресните. Живи сме и ние, и деца, и внуци.
И сега да ви подшушна за Бг - голяма верига, чиста и подредена. Не е мърлявия Т маркет, друга.  Като доставят палети с яйца седят известно време в обикновенно складово помещение. Когато  се освободи място на хл. витрина зареждат по малко. Останалото - чака в склада да му дойде реда.

# 597
А, това е интересно. Дали в Германия не правят обратното? Т.е. да са първо в хладилник
и после да седят наравно с други стоки извън витрината.
И на мен ми е правило впечатление там, че яйцата не са в хладилна витрина.

# 598
  • Велико Търново
Никога отново бельо от синсей! Спарва и е гадно!!!

# 599
Никога отново бельо от синсей! Спарва и е гадно!!!
И по-назад беше писано, че не става. Аз пробвах веднъж и се скъса на второ носене.

Общи условия

Активация на акаунт