Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 260
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Аз не съм маниак на тема срок на годност на яйцата, но вече на много малко места ги продават на бройка. Един път си нямах работа и попитах човекът, който подреждаше яйцата в хладилната витрина на Фантастико, кои яйца са най-пресни. Той ми отговори, че не знае, защото той самият яде само преоценени с изминал срок.
И аз като работеща в малък хранителен магазин съм така. Не ме притеснява срока на годност,  а начина на съхранение.  Може едно прясно мляко да има годност, ама дистрибутора ако го достави с развален хладилен камион - отива му срока.
И друго ми прави впечатление- замразени кюфтета, кебапчета, наденица на различни фирми с различни срокове на годност. Едно време свинското и пилешкото стояха по 6 м.във фризера. И маята за хляб по цяла зима в камерата на хладилника баба държеше. И какви пити, козунаци правеше.А сега срока на годност няма и месец.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 21:03 от Димис

# 616
Като сте хванали темата за яйца и срока им на годност искам да попитам тези, които пазаруват от кварталната бакалия и им дават яйцата в пликче на бройка, как си следите срока на годност.

Спомням си, че преди години продаваха яйцата в пликчета.  Мислех, че сега вече навсякъде ги продават в кутии по 6 или 10 бр.

# 617
Купувам от специализирано магазинче, яйцата са на бройка.

# 618
Много ме е яд, че у нас на картофите не упоменават сорта, защото различните сортове са добри за различни техники на готвене - пържене, варене, печене и така всеки път играя тото какви аджеба картофи съм взела и за коя гозба са най приложими.
Яйца купувам от кварталното магазинче на бройка и чат - пат от кварталния супер в кутийки. Признавам си, че нито питам за срока на годност, нито го гледам на кутийката. Преди като стояха повечко време в хладилника се притеснявах, но мъж ми ме убеди, че на яйцата нищо не им става много много дълго време особено в хладилник и вече спрях да се тревожа. Тези на бройка ги премествам в кутийка и така ги съхранявам в хладилника. Яйца мия само преди ползване, ако ще ги варя или ако са позацапани и за да не попадне някоя "мръсотийка" в купата. Правя тирамису и майонеза със сурови яйца, но пък не обичам рохки яйца(щото ми изглеждат сурови). Joy

# 619
И аз като Джаста- но купувам, откъдето са най-изгодни към момента.🙂 Преди Великден купихме мисля 7 кори с яйца, на едните срокът им изтече, на другите изтича на Гергьовден- не знам кои кои са, че ги преместихме в кутии и в хладилника за по-удобно...😃 Но и около 2/3 са изядени вече, нямам притеснения.
Джаста, аз ги обичам много между рохки и средно сварени, белтъкът добре сварен.🙂

# 620
  • Стара Загора
1. Maui MOISTURE Шампоан за коса Curl Care + Coconut Oil - косата ми е чуплива и този шампоан я изсушава и премива допълнително. Отвратителен!

2. Kérastase Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale - уж трябва да прави къдриците по-стегнати, а при мен се получава точно обратното - адски безформена коса.

3. Kérastase Genesis Sérum Anti-Chute Fortifiant - серум против косопад. Много приятно ухае, но никаква работа не върши.

# 621
  • Sofia
Пак за яйца ще пиша...
днес Мм купи 2 опаковки по 10бр.от Ракево на Кр.село.
Той дати не гледа,но аз да...до 6 май са 🤨
Правих омлети и две от яйцата не бяха много ок...на едното белтъкът беше много жълт,другото явно е било пукнато и като го счупих имаше почерняване от вътре на черупката 🤨
Ще гледам останалите да ги използвам до края на седмицата,но за по-сигурно ще им правя тест с вода и сол 😁

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 18:42 от Doli

# 622
Пак за яйца ще пиша...
днес Мм купи 2 опаковки по 10бр.от Ракево на Кр.село.
Той дати не гледа,но аз да...до 6 май са 🤨
Правих омлети и две от яйцата не бяха много ок...на едното белтъкът беше много жълт,другото явно е било пукнато и като го счупих имаше почерняване от вътре на черупката 🤨
Ще гледам останалите да ги използвам до края на седмицата,но за по-сигурно ще им правя тест с вода и сол 😁
Последното, което купих от тази млекарница беше от тяхното прясно мляко, което беше вкиснато, а беше в срок.

# 623
Няма да купя повече този вениш

На втора пералня бяло пране от него ми останаха жълти петна по дрехите. На първата пералня не разбрах от къде дойдоха, на втората вече ми просветна, че общото е вениша. Не съм сменяла праха за пране, така че остава да е виновник препарата против петна. Дано се изперат.

# 624
Здравейте и от мен, аз повече няма да си купя шампоан на soap factory. При слагането на шампоана започнаха да се чуват пукащи звуци и след това косата ми беше много суха. За момент си помислих, че не са премахнали изцяло сапунисващия агент. Всичко беше наред в крайна сметка, но резултатът не беше хубав.

Другото е чопър на Делимано. Купата е много малка, мощността също и в резултат на това се развали още на първото ползване.

# 625
Здравейте и от мен, аз повече няма да си купя шампоан на soap factory. При слагането на шампоана започнаха да се чуват пукащи звуци и след това косата ми беше много суха. За момент си помислих, че не са премахнали изцяло сапунисващия агент. Всичко беше наред в крайна сметка, но резултатът не беше хубав.

Другото е чопър на Делимано. Купата е много малка, мощността също и в резултат на това се развали още на първото ползване.

Делимано са ми като детски играчки.... Имам една яйцеварка, която занесох на вилата, да не ми дразни окото... Делимано в моята кухня няма да има!

# 626
Точно яйцеварката ни е на Делимано е една от най-добрите покупки вкъщи!🙂 Иначе като цяло и аз не съм впечатлена от повечето им продукти...

# 627
  • На морето!
Няма да купя повече този вениш

На втора пералня бяло пране от него ми останаха жълти петна по дрехите. На първата пералня не разбрах от къде дойдоха, на втората вече ми просветна, че общото е вениша. Не съм сменяла праха за пране, така че остава да е виновник препарата против петна. Дано се изперат.
И при мен се случи така, кимоното на детето е на жълти петна.

# 628
Точно яйцеварката ни е на Делимано е една от най-добрите покупки вкъщи!🙂 Иначе като цяло и аз не съм впечатлена от повечето им продукти...

Наистина ли ви харесва??? Аз съм имала до сега поне 6 яйцеварки и на по-голям майтап от тази на Делимано не съм попадала...

# 629
Да, за 7 броя яйца е и се самоизключва накрая (за разлика от други яйцеварки, които само пищят/звънят).😉  
Скрит текст:

Да не говорим за различни модели?
Странно ми е защо човек ще има поне шест яйцеварки?🤔🙂

Общи условия

Активация на акаунт