Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 257
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Т Маркет отдавна съм го отписала, за мен не става като магазин. Влизам изключително рядко за кафе Долче Густо, ако е на промоция и съм изпуснала тази в Кауфланд.
Имаше голяма промоция на Долче Густо. Част от зеленчуците им са много добри цени.

# 121
Има единични находки в Т-маркет заради които понякога специално ходя, но не ми е магазин за основно пазаруване. Още имат приз по 6-7 лв/кг, а абсолютно същите видове и марки ориз в друг квартален магазин са на половината от тази цена! Ако мине номерът...😏

# 122
  • на кой му пука, майна
Разписвам се с повечето продукти на Арива. Варивата им нямат сваряване, два пъти правя тази грешка.

Другото, което никога повече няма да купя е капсули за съдомиялна "Финиш Куантум". Подлъгах се по по-високата цена и пълна греда. Една на всеки 3 таблетки не ми се разтваря, а не ги пускам на къса програма.

Потвърждавам за Финиш Куантум. Голяма мъка докато ги изразходя...Rage скъсаха ми нервите ! След всяка неразтворена се налагаше да пускам отново миялната...

# 123
Разписвам се с повечето продукти на Арива. Варивата им нямат сваряване, два пъти правя тази грешка.

Другото, което никога повече няма да купя е капсули за съдомиялна "Финиш Куантум". Подлъгах се по по-високата цена и пълна греда. Една на всеки 3 таблетки не ми се разтваря, а не ги пускам на къса програма.

Потвърждавам за Финиш Куантум. Голяма мъка докато ги изразходя...Rage скъсаха ми нервите ! След всяка неразтворена се налагаше да пускам отново миялната...

пускам ги само на дълга програма. За къса едночасова ползвам от по-простите таблетки.

# 124
След като опитах всякакви таблетки, скъпи и евтини, се спрях на тези от Била, тяхна марка - без конкуренция в цената и качеството - 100 таблетки за 13лв.

# 125
От няколко месеца вече не влизам в магазини тип "вериги". Било хранителни, било за дрехи. Пазарувам само от квартални магазинчета, там избиват за заплата на 1-2 продавачи, счетоводител и най-често си работи и самия собственик. Във "веригите" са толкова много на клона/хранилката, че няма как да не продават основно боклуци ..
Да не говорим, че разходите им за наем, сметки и пр са в пъти повече от на малки магазинчета.
Ми, не - мерси. Няма да им ги плащам аз купувайки боклуците им.

# 126
От няколко месеца вече не влизам в магазини тип "вериги". Било хранителни, било за дрехи. Пазарувам само от квартални магазинчета, там избиват за заплата на 1-2 продавачи, счетоводител и най-често си работи и самия собственик. Във "веригите" са толкова много на клона/хранилката, че няма как да не продават основно боклуци ..
Да не говорим, че разходите им за наем, сметки и пр са в пъти повече от на малки магазинчета.
Аз живея в София и да Ви кажа почти няма такива вече.Веригите са масово навсякъде. В Бургас  , например  има много такива  и повечето  оцеляха след атаката на веригите.Плюса при големите е или поне би трябвало  да е , че следят сроковете.

# 127
Малките магазинчета откъде зареждат? От веригите на промоция. Чак такава патриотка не съм и нямам бюджет с подобна цел.

# 128
  • София
квартални магазинчета, там избиват за заплата на 1-2 продавачи, счетоводител и най-често си работи и самия собственик.

Ъхъм, ама не е винаги така.
Пресен пример - магазин за бг. дрехи, чанти, обувки, официални за събития, цени над средните.  Внос от Китай и подобни, смяна на етикети.
Назначават се продавачки от по програма от бюрото по труда. БТ плаща за няколко месеца осигуровки, данък и МРЗ, собственика доплаща от себе си бонус за % от оборота. Но всеки месец измисля по 1 - 2 глоби за да намали плащането. Като изтекат месеците от БТ започва отвратително държание към продавачката за да я принуди да напусне сама. При напускане и дължи заплата и половина, ще я плати друг път. Междувременно търси нова пак от БТ....
Квартално магазинче за хран. стоки с продавачки - пенсионерки. Наети на 2 ч., дава им по 300 лв. И двете страни са доволни. Аз, клиентката - не мога да разгледам съдържанието на стоките,  не мога да платя с карта, не виждам 2/3 от стоките зад щанда. Ако реша да разгледам и не купя следва пустосване, че съм я вдигнала от служебната маса пред входа и цигарата и гори напразно.
Дъвка, гумени бонбони, локум - с изтекъл срок.
Стоки - прекупени от веригите, даже и с тяхно лого. Скоро в Лидл продаваха 2 на цената на 1, залепени със фирмена лента. Наредени, разделени, но лентата се вижда.
И това е само от опит на познати продавачки и мой като купувач.
Във веригите - поне персонала е назначен на реална заплата и осигуровки. Всичко по КТ се спазва, плащането е на време.
Но от друга страна е важно да имаме пари, а къде ги харчим всеки да си решава.

# 129
Да не говорим и че повечето продавачки не знаят и какво продават.Винаги съм попадала на по- високи цени и по- ниско качество.

# 130
Скрит текст:

пускам ги само на дълга програма. За къса едночасова ползвам от по-простите таблетки.

При мен и на дълга програма не се разтварят част от таблетките. Въпреки че в описанието пише: "Капсулата се разтваря бързо и напълно в съдомиялна машина, осигурявайки изключителни резултати дори при ниски температури."

# 131
От моето квартално магазинче мога да си купя локум, чипс и консерви. Върши ми работа, когато нещо от рода на брашно или сол ми свърши и трябва да го купя набързо, но в никакъв случай не мога да се изхраня от него.

# 132
Повече няма да купя нищо на Орехите. Много рядко ядем такива колбаси. На мъжа ми му се дояла луканка и взел. По спомен бяха добри преди години. Сега беше с много мазнотии, а самото “месо” беше като гума, със странен мирис. Зарадвахме едно куче.

Относно веригите, все повече работодатели дават ваучери за храна. Нашите важат за Лидл и Кауфланд само. На мои познати важат и в квартални магазини, които имат договори. Познайте колко магазина имат.
Аз лично почти не пазарувам от магазина до нас. Уж зареден, пълен, а само продукти, които не купувам. Питам ги зареждат ли още една конкретна сметана за готвене. Ми не, много е скъпа има “My day” и тръгват да ми я вадят от хладилната витрина. Като кажа, че няма да я купя се сърдят. С млечните продукти същата работа. Ама как така, на Борчвор били хубави. И сърдити физиономии, все едно сме гаджета в гимназията. Оплаква се собственичката, че няма продажби. Когато ѝ казах аз лично защо не пазарувам толкова, колкото преди, започна да ми се оправдава. Било скъпо, само ние и още няколко семейства сме купували някои продукти, които търся. Ами нас ни е изгубила като клиенти, защото покрай тези продукти, пълних още две торби с други. Сега пазарувам където има това, което харесвам. Като вляза в магазина за сметана и кашкавал, ще ви купя всичко останало. Нямам време да обикалям само магазините.

# 133
Аз живея в София и да Ви кажа почти няма такива вече.Веригите са масово навсякъде. В Бургас  , например  има много такива  и повечето  оцеляха след атаката на веригите.Плюса при големите е или поне би трябвало  да е , че следят сроковете.
Ivelina, не знам къде живеещ в София, но има такива, тръст ми ..

# 134
Малките магазинчета откъде зареждат? От веригите на промоция. Чак такава патриотка не съм и нямам бюджет с подобна цел.
Бг, Цъ. Гарантирам ти, че не е от веригите на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт