Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 393
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
И аз стигнах до същия извод, благодаря Ви за рецептата.
Изглежда лесно и ще я пробвам.

# 481
Тези дни протестираха зърнопроизводителите заради вноса на некачествена пшеница от Украйна и подбиването на цените. Някой да ги защити?
Зърнопроизводителите протестират от чиста лакомия, а не поради реални проблеми - не заслужават абсолютно никаква защита.

Субсидиите им трябваше да спрат преди повече от 2 години, но ги оставиха да цоцат заради пандемията. Покрай войната миналата година решиха, че хептен ще ударят кьоравото и стискаха продукцията по складовете, а производството в световен мащаб реално от няколко години нараства и цените по борсите паднаха. Сега всеки почна да предлага на по-ниски цени и нашите зърнени мафиоти почнаха да реват, че ще си загубят огромната печалба.

Минете през произволен район с по-големи пшенични/слънчогледови масиви да видите за какви мутренски истори става въпрос. Охранители с луксозни черни джипове обикалят из прахоляка по нивите - този картел може да огранизира каквито си протести поиска. Нали знаете, че махнаха ДДС-то на хляба и брашното, а цените по магазините не мръднаха?

# 482
При зърнопроизводителите има "обратно начисляване на ДДС", което в допълнение на субсидиите, които получават са 30 % финансова помощ още при старта на производството им. Не се сещам за нито едно производство спонсорирано с подобни проценти.  Както
eleMental  написа, зърното умишлено не беше продадено през 2022 г, в очакване на бомбастичната цена и в момента складовете са задръстени от такова. И последно. Дните за ежегодната сбирка на зърнопроизводите в Пловдив са дни на парад на мултимилионерите. Кола под милион пред Новотела не "прехвърча".
По темата. Не бих купила повече продукт с марка Pikok от Лидл. Идея си нямам какво е съдържанието на т.нар. им луканка, но е факт, че и уличните котки я подминаха с омраза.

# 483
И на  Pikok луканката ли развалиха?
Мислех да купувам от тази без консерванти, беше сносна, но
май ще се въздържа.

# 484
Дали котките я подминават не е гаранция за лошо качество- нашата котка навремето бягаше като подплашена от всякакви луканки (и от качествените уж), от пържоли също бягаше...😅 Само сухи гранули, черен дроб и малко риба ядеше (за черния дроб умираше направо).

# 485
Мда, родните производители изобщо не са за съжаление. То като цяло 95% от бизнеса в бг не е хич за съжаление.

Гледам майонезата Краси станала 2.50 лв.

Тея наистина ли си вярват?!

# 486
И аз се изненадах от цената на лука 3лв. , проидход Египет, от Фантастико купих, и ще продължа....нямам избор.
Изненадана съм, че не можем да си произвеждаме дори лук, картофи, ябълки и т.н. и внасяме почти всичко.
И аз така се изненадах с 4 вида картофи в лидл от цял свят, но не и от БГ. Да бяха банани, портокали .....

# 487
В нашия квартален магазин, майонеза "Краси" се търгува за 3.50лв.
Значи, супермаркетите, че не знаят граници, не знаят, но малкият търговец как безчинства ...

# 488
  • софия
За какво да защитаваме родните зърнари? Че ще им е малко по-проблематично да си купят най-новия модел Бугати ли? Няма да могат да спят една нощ.
Защо не протестираха, когато безпричинно олиото стана 5 лв. за една нощ?

# 489
В нашия квартален магазин, майонеза "Краси" се търгува за 3.50лв.
Значи, супермаркетите, че не знаят граници, не знаят, но малкият търговец как безчинства ...
Аз работя допълнително в малък магазин в село близо до град. Майонезата Краси е 2,20 лв. В града живея и когато не съм на работа пазарувам от градските магазини и сравнявам цените. Не са по-ниски. Но познайте, като вземат пенсии къде се ходи на пазар.

# 490
Гледам майонезата Краси станала 2.50 лв.

Много ми се иска да купуваме българска продукция, ама откакто чедърът стана по-евтин от българския кашкавал, и сега това с майонезата.... пак май ще спонсорираме Запада.

# 491
  • Велико Търново
"Какво повече не мога да си купя" Simple Smile предлагам новата тема да се казва така Simple Smile

# 492
Aз от известно време купувам чедър вместо кашкавал. Нямам оплаквания,  за сега не съм попадала на лоша партида. Особено ми харесва един зрял английски от Лидл.
На дърти години се научих да правя сирене. Ми то няма нищо общо със сиренето от магазина. Лошото е, че скоро не сме ходили към село и нямам мляко подходящо за сирене тук. Носи ми един човек, но го разрежда с вода. Не става за сирене. Чудя се само кога ли ще ми писне и ще го разкарам.

# 493
  • Сф
"Какво повече не мога да си купя" Simple Smile предлагам новата тема да се казва така Simple Smile
Мда, и сложете снимка на стар лук моля ви се Wink на заглавната.

# 494
Има хора, които не могат да си позволят много неща при тези цени.... за съжаление.
Мда, и сложете снимка на стар лук моля ви се Wink на заглавната.

Общи условия

Активация на акаунт